Tuesday, December 29, 2009

Soalan Interview

Esok aku ade interview ngan MARA, so aku buat la ujikaji sket pasal interview.. at last aku dapat jawapan kepada soalan aku...

  • Name: Ah Boy
  • Age: Still young
  • Sex: Never. Still under age
  • Religion: I only have experience praying my cat who dead 2 years before
  • Race: I love to race, how you know?
  • Nationality: I don't like National, I prefer Sanyo
  • IC Number: 6735
  • Telephone number: House no telephone
  • Hand phone number: 3310
  • Address: Penang Jelutong
  • City: Nor Haliza?
  • Postcode: I never post anything
  • State: In my family, I am 2nd
  • Country: I love to travel to Canada
  • Marriage status: Secret
  • Email Address: Hotmail
  • Education Background: My teacher said not bad
  • Working experience: Last time got sell pirated VCD
  • Father's name: Daddy
  • Father's IC: You ask him
  • Mother's name: Mummy
  • Mother's IC: You ask her
  • Current Salary: Depends on my daddy mood
  • Expected Salary: As much as you can pay
  • When can start work: Depends on my mood
  • Highest qualification: Ya, sohai
  • Grade: Ya, very high
  • College/University: College
  • Signature: Can I use chop?

Neway, thanx to www.aku-sempoi.blogspot kerana telah menghepikan aku =)

Tido Y Amat Tak Bes

Smalam kepale aku saket sangat... da la kene ujan.. oleh kerana kedegilan yang telampau, aku pown malas nak makan ubat.. aleh2.. mereng jadi ha.. malam tadi aku tido awal.. almaklum larh, ade hamba Allah tu suh aku tdo awal.. Da dengar kata pown kene mara gak.. tade beze.. bile aku kater 'OK'.. aku pulak dikatenye MARA.. aih..tak paham aku.. aku tak mara, org kate aku mara.. adoi... kang aku Mara btol2 die nak kate pe plak larh.. huihs!
pastu aku tdo smpai kul 12.50 a.m.. aku tebangon sebab kaki aku kebas.. aku tengok phone aku, tade pape pown.. em.. bio larh.. lapa lak prot aku, tak makan nasi... tu psal la lapo... bkak tdung saji... em.. da tak menyelerakan sbb da sejuk.. aku pown nmpak Md Nor makan bubur kacang.. die ulur kat aku roti.. leh tahan jugak ni.. aku pown balon larh.. aku tinggalkan sket tuk abg aku y kwat mkn tu (cam aku jugak die tu).. kot2, die nak ker... aku pown ave fun ngan abg aku smbil tengok industan.. bes lak.. cite Amir khan, sampai bawak2 dlam mimpi.. cite tu sad ending.. da la aku malam tadi mood tengah 50-50, boleh pulak cite cmtu ader... menci tol! da tu... aku pown g tdo..
alahai... sshnye nak tdo.. almaklumlarh..tadi aku da tdo awal... pengsan aku, sok nak keje... adoi... aku pown pusing saner, pusing sini.. plok yg yg.. plok busyuk.. tapi tetap tak leh tdo.. aku pown.. termenung.. ni y aku lemah klo da temenung nih! mcm2 pk.. da la otak tgh mereng... klo ade ubat tdo, memang aku balun je malam tadi. industan abeh kol 2 pastu aku smbung tdo.. tp sampai kul 3.50 bru aku tdo... so, lebey krang 1jam setengah aku dok temenung.. leceh klo temenung..mule ingat bukan2.. suwei btol! tension tahap CIPAN! da temenung tu, mule larh banjir sket..sket..sket..lame2 jadi bukit! tapi bagus gak, slagi tak banjir, aku tak tdo.. so, anggaplah itu alternative baru..hehe.. aku da penat men ngan air mate.. aku pown at last tetdo.. bape kali aku bangun tau tak... tak leh nak tdo.. kaki aku asek kebas je malam tadi.. ntah ape pasal ntah... nak mati agaknye kot.. kot larh... bongok btol! asal aku tesedar..kebas.. tesedar lagi..kebas.. ade bende tindih ke.. musykil jugak.. ku biakan juge sbb aku pk sok nak keje.. aku ni klo tak ckp rehat atau tdo... saket kpale y amat nnt.. so, jus let it b..n continue sleep.... bgun je pagi.. molek pulak bukak mater.. tak ngantok tak ape2.. so... teruskan larh rutin cam beser n teruskan bekerja...
sok pulak, ader interview kat MARA... sepatah pown pasal mara, aku tak baca lagi.. blek kang kelam kabut lak.. adoi.. tawakal je larh... wish me luck k.... huhu..
dadadididudu...

Monday, December 28, 2009

???

oh gosh, arini bosan giler... las nite tak epy pown, myb aku misundstd kot.. den, pagi ni kelam kabut cos suddenly JKR Hulu Langat need d documents n must be prepared n b sent b4 30th dec.. uih, jadi la haru biru office aku ni, n tetibe lak plan autocad tak siap lagi.. uih, pening engineer aku.. neway, sume pown da anta.. gle punye JKR, tapi klo tak anta nnt payment masuk bulan April.. tu yang tak best tu, nak tak nak kene la anta arini.. da tu pulak, aku g public bank.. nk g bayar tuk permit foreign worker tempat aku, alangkah bengangnya aku bile surat authorization company aku tade.. die dengan selambanye kater TAKDER.. adoi, aku ckp kat dier, abeh tu camne selama ni aku leh wat open cheque.. diam kau.. aku pown, malas nak pjg2 aku g cek kat account aku den dorang kater dorang da bagi.. so aku bawak je copy g tunjuk kat PUBLIC's staff tu.. tapi syg nye aku kat counter len.. so, aku bagi bende tu.. just tanyer, klo payment ni refer letter ni ker? die kater ok.. so, aku bagi larh..aku ckp tadi ader staf len kater tade surat com aku, so, die pown kelam kibut g cek dlu.. tu klo aku tak ckp tu, kompem tak cek.. selama ni da bebulan aku g cash kan duit, dorang tak tau pown surat tu ade ke tak.. ngok btol! aleh2, aku dtg tadi kater.. 'cik tak leh wat, name cik tak tesenarai dlm ni' hek mu!
haih, pastu org tu pown pulangkan surat n cek aku.. pastu aku die mintak aku bagi surat authorization y baru.. eh.? asal lak.. rupenyer dorang da misplaced kan bende alah tu.. eh2... da misplace ckp aku tak tesenarai plak.. bengang btol.. bengang sebab 2 3 kali nak kene ulang alik g saner.. !! pastu aku pown blek bitaw Miss Annie, die pown hot cam aku.. dier kate banyak cantik nak susahkan org.. so, klo die nak kitorang wat blek surat tu, kene ader new letter y mengatakan dorang da misplaced bende tu.. huh! slagi tu, tamo wat.. sebab ni kesilapan dorang.. alahai.. letih btol aku tau tak! bongok!

Tuesday, December 22, 2009

Pendrive aku iLang

masuk kali ni, da due kali pendrive aku ilang.. adoi.. tensennye aku.. naper arus jadi begini.. disaat aku memerlukan ko pendrive.. tau tak bape banyak isi ade dlam tu.. dan yg aku tak leh handle skali.. ade siri NARUTO dalam pendrive itu.. uwaaaa.... penat aku download..lame tu nak tunggu.. ngamuk abg aku cmni.. alahai labu.. asal ko ni careless sangat.. da la clumsy, lumpy lak tu.. ha.. cukup sume versi 'py' ade.. uwa.. aku budget jatuh maser aku blek kg ni.. geramnyer.. geramnyer...

Aku Pada Dia



Siapa Aku Pada Dia?
dah tentu buah ati dia...
tapi bukan itu yang aku nak cakap...
sebaliknya..
aku pada dia..
aku:
  • kanak-kanak ribena
  • gemar mara dia
  • suka wat dia mara
  • make sure gayut ngan dia everynite
  • make sure dengar sore dia everyday
  • tamo bagi dia kua malam
  • gedik kat dia saje
  • suka menangis (pujuk cepat)
  • suka makan banyak
  • obses nak kurus (tak kene langsung ngan statement kat atas)
  • suka jerit2 tapi bukan tinggi suara (yeke?)
  • suka kaco dia malam2
  • suka begurau..
  • suka cari pasal ngan dia
  • suka buat kek
  • suke men2..
  • suke bergumbira dan ketawa
  • suke melawan ckp dia
  • tak larat jogging lama2
  • kwat sendawa
  • cepat saket kepale
  • susah nak makan ubat
  • kerap saket blakang
  • sangat DEGIL
  • KUAT MAJOK

~lalalalala~

correct me if Im wrong dear..huhu

TaLking AbOuT HiM


Talking abOuT my yg yg..

Secara Fizikalnya....
  • Taklah berapa nak romantik

  • kekadang kurase cam kasar sket

  • Bz sokmo

  • Jalan ske tinggal aku kat belakang

  • Tak reti jiwang2 karat

  • Ske kua (kalo bley nak ikat kaki die)

  • Tak Alert (aku pun lebey krg je)

  • Selalu aku terasa ngan situasi dia

  • Bila majuk tamo bitaw

Tetapi.....

Secara Dalamannya...

  • Tak Penah lupa komitmen kat aku

  • wil make sure akan dengar brita aku everyday

  • will make sure akan dengar sore aku everynite

  • Pandai Manage Time between aku, fwens die, family n his own

  • Banyak bertolak ansur dengan aku

  • Dengar gak la cakap aku, (brani mlawan cakap saye! bese budak ni... =p)

  • Jarang terasa dengan pertuturan dia walau dia kasar (sebab ngan aku die soft spoken)

  • Suka wat aku tegelak besar

  • Jarang wat aku marah

  • Tak suka aku riso tentang dia

  • Tapi yang paling BEST, dia pandai pujuk aku...itu keistimewaan dia yang aku akan hargai sampai bila2..sebab..dia takkan biar kan aku merajuk lama2..dia akan pastikan hubungan kami kembali seperti sediakala, dia akan pastikan aku ketawa, oleh itu..aku tiada reason untuk mengungkit! =) sebab dia akan pujuk smpai jadi 0-0.. itu yang aku puji sangat2 tu..
Thanx cyg...Luckily you lurve me...

Kenapa manusia suka buat insan lain terasa hati..?

Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
kerana mereka tak sedar perbuatan mereka boleh melukakan hati orang lain
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
kerana mereka tak sedar pertuturan mereka boleh mengguris hati insan lain
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
Kerana mereka nk tunjuk bagus!
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
Kerana mereka tidak mendalami hati insan lain
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
kerana mereka terlalu mengikut emosi
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
Kerana mereka Insan Yang lemah dan tak lari dari kesilapan
p/s: aku termasuk dalam golongan ' kenapa manusia suka buat insan lain terasa hati?'
kerana
  • kadang2 aku tak sedar perbuatan aku mengguris ati orang lain
  • aku tak sangka kata2 aku melukakan ati insan lain
  • aku nak tunjuk bagus pada mereka yang pandang rendah pada aku (saket ati)
  • aku tiada kuasa nak baca ati orang lain
  • aku pun ada emosi sendiri yang sentiasa berubah-ubah
  • aku juga hamba Allah yang seringkali melakukan kesilapan

Itu tak bermaksud kita boleh terus melakukan kesilapan, tetapi sebaiknya ambil iktibar dari apa yang terjadi serta berusaha untuk tidak menjadi golongan seperti itu lagi.Tetapi...bila ada manusia yang nak berubah dan berusaha untuk mengubah situasi itu, pernahkah kita menyedarinya?

Monday, December 21, 2009

Adakah Aku Terlewat?

Adakah Aku Terlewat?
Yes! Ya btol...! aku terlewat.. sedap gle tdo arini.. da la tido nye awal..bangun pulak lambat.. mujur ayahku yang tercinta ada.. kalo tak da pening pale camne nak g keje.. haih.. mas.. mas..
sat g nak g mayfair nak wat facial.. adoi..nk g nek pe eh.. redah je larh.. balik je, aku tau, aku nak trus tdo.. tdo tanpe sedarkan diri sehingga esok pagi...
huhuhu

Sunday, December 20, 2009

Sakit Kepala..

wah.......saketnye kepala ku.. knper ye? sebab aku men facebook lame sangat...
adoi..saket pale dah.. ni la kelemahan aku... adoi..bos tade.. iii, klo men facebook memang lalai jadi nye.. leka sahaja... huih... cepatla nak balek..
  • nak balek..
  • nak tido..
  • nak makan kek..
  • nak tengok kartun..
  • nak men ngan kimi..
  • nak marah Aril..
  • nak gosip ngan mak..
  • nak menari..
  • nak menyanyi..
  • nak borak ngan yg yg..
  • nak sume yg kat atas =)

Friday, December 18, 2009

cup cake for yg yg


hehe...comey tak? ni cup cake yg aku wat khas tuk yg yg aku sempena anniversary kitorang yg ke 7.. bkan 7 tahun ye ank2...tapi 7 bulan... hehe.. penat aku wat kek tu, sampai saket2 peha aku..ntah ape pasal ntah... tapi yg penting yg yg makan..hehe... aku wat ngan penoh kaseh syg tau tak..hihi... abg rizal sbok je nk yg tu.. takut btol aku die cilok satu.. tp sok pagi aku tgk ade lagi..fuh..lege..die tak usik..hehe... tade la comey sgt..tpi tu la kek org bru blaja..tape, next time aku bagi lagi comey! huhu! tgk r...

yang ni pulak aku buat cheese cake... honey cheese cake la yg paling mncabar sket... sbb 1st time wat... choc cake, da byk kali aku wat... da la aku telebey bahan.. almaklum larh... aku ni rabun.... nk dijadikan cite.. aku tgk madu tu, kat btol die tlis 50g..so, quantity y aku perlukan 20g.. em..dlam stengah dari botol tu larh.. aku pwn budget2 p bantai sampai setengh botol..
oleh kerana, mate da btambah tak clear, aku g la pakai spek swatch aku tu... aku nak masukkn ramuan strusnyer, iaitu susu pekat.. ku lihat susu tu satu tin da 500g..eh, tapi kenaper size ngan berat dier cam madu tadi eh... aku pown tgk skali lagi madu tu... alahai, madu tu bkan 50g....tapi 550g... aku pown telan air liur.. takut tak jadi cheese cake aku..sebb aku nk bwakumh yg yg. tapi, masak jelar... nak sedap kan ati, aku cakap jelah 'eh, raser madu sket jer, ade lagi rase cheese' ku bia kan juger... aku pown tanpe putus aser..truskan perjuangan aku... dala aku tak sure die da msak ke blom, sbb cheese cake kan lembik... slamat aku ade wat yg versi cup cake... aku rasr larh, owh sedap jugak..... at last, honey cheese cake aku pown siap... aku pown deco sesuke ati aku.. tapi, almaklum larh buruk nk mampoih.. adoi, cmne nk bwak esok ni.... haih, aku pown sambung masak kek coklat aku... kupikir blek, bwak kek coklat lahr, yg ni bia abg2 aku mkan.... tapi aku da bg yg yg choc cup cake, takkan ni pun nak choc kan... so, aku kene pikir kan sesuatu.. aku pown akhirnyer potong kecik2 cheese cake tu... pastu aku buh blueberry filling kat atas dier... wah... comey jugak kan.. da rupe cup cake jugak.. boley r tu... janji sedap! (sedap ke?)
keesokan arinyer, aku pown bawak honey cheese cake ngan cup cake bagi kat yg yg... pastu kan, yg yg bukan nk ckap time kaseh, aleh2 die mara aku sbb bagi time ade event camni..da tu, sket plak.. iiiii, panas je aku raser.. punyer nak tebakar ati aku.. tak betrime kaseh langsung!!!!! punye la ikhlas aku wat tuk dier... dari aku blek keje kol 6, rehat jab kul 7 start, dgn tak mandinyer,wat smpai kul 1, bru aku abeh kemas... aleh2 die mrungut aku. kate 'ape ni' yela, cupcake tu da songsang kemane ntah, tadi aku ssun elok jer..benci tol! ikotkan ati nak nanges je kat situ! pasni aku tamo bagi pape! saket ati!
tapi nak wat cmne...nak kene pegi umah dier..sabo jelarh.. takkn nak wat pangai, sbb klo skali aku nangeh, mood aku ilang trus! mmg tak jadi pegi punyer...
pastu aku pown smpai kat umah dier... jumper family dier...anak buah dier... lupe sket raser kecik ati tu... tambah lagi kkk2 n mak die puji kek aku sedap (yeke?) ilang tros raser nak mara.... haih....mlm tu pown, bru die ckp thanx for d cake..ilang lagi rase mara aku...
neway aku epi sangat pegi saner... family die ok... n aku enjoy sgt... hihi...

TANAK MASAK PAPE TUK YG YG LAGI! WEK2!

jalan2 di Genting Theme Park

wah...epynyer aku...at last dapat g genting... punyela teruja... yg besnyer aku dpt g ngan yg yg.. hehe... cyg yg yg! pastu ade wak n nad... alan n yana.. ade 3 kapel.. enjoy sgt...cam2 jadi... wat itu wat ini.. dala nk tetinggl bus, sume nye sbb lilin aku ngan yg yg.. hehe..bia r..bia r.. aku ske..hehe..


PengaPit Lagi


Haih, uih,masuk ni..da 2 kali aku jadi pengapit. pas ni aku pulak yang kene apit, cewah! hikhik!(amin) . Tapi kali ni, aku jadi pengapit tak kene tema..sape suh tak prepare tuk aku.. kan da spoil theme da..hehe.. ape2 pun aku tetap comey (kan yg kan). sume yang tolong wat makan adab2 pdg slek je kat aku..ye r.. dorang tak dpt join aku makan kat meja pengantin..hukhuk! ~lalala~ tapi bukan aku dpt balun sumer pown.. cam sonok tgk je.. hikhik! makan, alahai, ciputnyer..tu pasal aku malas jdi pengapit, nnt makan tak kyg... bkn malu, tade selera larh..hehe... Upcoming event, cousin aku nk kawen lagi..alahai.. persoalannya adakah aku yang akan jadi pengapit lagi? owh tidak mungkin.. sebab aku nk retire dari mengapit org.. aku nak aku yang kene apit.hehe. so, hope pas ni tak jadi lagi... aku nk makan dgn kyg!
faham? =)

Monday, December 14, 2009

15.12.09

Masuk arini, genap larh kitorang 7 bulan...walaupun nampak cam sekejab tapi detik2 yang aku lalui dengan dia..amat berharga...thanx cyg... At last, we decide something tuk our relationship ni... so, tak saba tunggu hari tu tiba..hehe.
da larh...nk sambung keje..ish, mata aku ni da tak nampak clear larh... leceh larh..esok da kene pakai spek kat ofis..iiiiii!

Friday, December 4, 2009

hari ini dan esok

Hari ini, hujan sangatlah lebat... leh naek demam aku hari-hari g kerja kene demam...almaklumlarh aku naik wave bukan kete..(tak mampu) huhu...nek kete susah lahr...nnt jalan jem gle..lagi kesian kat md no..nak drive lagi...aku dok tumpang jer.... hihi..

tapi tadi memang luck larh... takyah nak menapak lagi, sepanjang perjalanan green light jer... wah..lege ati makcik..

keje...? em...arini memang sangat bz..sampai2 je..walaupown, sampai awal tapi tak leh nk men fb pown... keje banyak, banyak sangat..meja aku da tak supe meja da...gle larh sepahnyer...pening pale aku..tapi takpe... sume pown ok..

tapi cam wiso sket la esok, sebab keje aku ade sket lagi..tapi sok aku tak keje so kak tasha y sambung..aku tak gemar keje aku org len smbung..wat keje bia sampai abeh..

ok larh..yg yg aku da tunggu kat phone ni..

gudnite everyone...
dadadididudu...

Wednesday, December 2, 2009

Big Bos nOt ArOund

Salam...


Hari ini aku traser nak bercerita pasal bos aku... ader ura-ura mengatakan y bos aku tak masuk arini..mana tak nyer, pagi-pagi die da beceramah...abeh satu ofis ngan site2 kene lecture tak bebayo ngan dier.. hehe.die pown nak luahkan perasaan jugak.. yelarh, supervisor aku asek mintak duet claim jer.. tapi nak wat camner..kalo tak mintak, camner die nak rolling blek tuk wat keje2 kat site.. so, aku ni dongar ajolarh.. kiri ckp ni, kanan ckp ni.. sini kesian, saner pown kesian.. yang saner sibok wat keje kat site, yang sini sebok g meeting ngan client.. slamat aku tak pandai drive lagi, kalo tak mampos aku kene sane sini..uih..bahayer ni..nnt tak leh larh aku nk becucoq tanam kat fb.. terhad sket maser aku..kalo tak, ni sesuker ati jer on9.. hehe..kadang2 dier ade pown aku tetap on9..alorh sambil2..da siap keje, aku pown on9 larh.. hihi..


tapi kesian kat bos aku tu..nampak gaye nyer mmg die da tahap maximum.. tu pasal larh, die behajat nak g Hong Kong next week.. so stat 7 dec sampai ...bile eh? 4 ari la senang citer.... die tader... becuti! uih, aku becuti kat genting jer... hehe.. alorh..die kaye, skati dier larh... nk berehat kan... kalo aku pown.. aku nk g jejalan mengelilingi dunier... eihs,duet byk leh larh.. ni byk lagi nak pikir.. tak leh sesuka ati nk blanjer... masa hadapan menanti cik mass oi..


dalarh...nak sambung wat keje.. lapo lak tu, padahal tadi da makan da.. nasi goreng ayam lak tu.. semenjak aku da tak single ni, prot aku cepat btol lapanyer... naper eh?

huhu...


dadadididudu..... =P

Tuesday, December 1, 2009

terkenang memori silam... =)


haih...hari ini start blek keje2 aku kat ofis.. mak aih, gile blambak invois nk kene buat.. nk cek claim y setebal alam pulak.. Dayabumi ngan Pusat sukan Um memang btol2 wat aku pening..almaklumlarh... report yang dorang bagi tak penah nak lengkap..beser larh..dorang bz ngan keje kat site..aku sendiri paham..tapi walau camtu pown..dorang tak berat tangan nk tolong aku...lagi2 site coordinator aku..very la d sporting in d world..sokmo na blanjer aku topup..dulu maser farewell aku pown..die bagi topup 30..wah, hepi ati i..thanx abg zamri...tapi, ape2 pown..ari ni not bad.. byk tapi tak la kelam kabut sangat sebab bos bz ngan Arsea Consultant's project.. so aku leh wat invois dalam keaadaan yang tenang..


tadi aku call shah, sebab nk suh die ambik cek cafe RM 10k tu.. pastu aku terdengar caller ringtone dier y btol2 tusuk kalbu aku.. alorh, bukan lagu tangkap leleh ker aper ker.. Lagu YUNA... yang tajuk dier tu DAN SEBENARNYA.. sebaek je aku dengar lagu tu... ingatan aku da mlayang ke bulan April 2009.. time tu lagu tu semaken-maken fames nyer.... n maser lagu tu tgh nek.. aku pulak tgh 'keep in touch' ngan my spesel one.. alahai... mish those moment... ati aku trus raser debar.. seumpama bulan April 2009.. padahal sumenyer da lepas.. tebayang maser aku keje part time kat parkson dulu.. ade org dtg jemput aku.. alahai.. raser fresh sangat feel tadi... aku terbayang aku tgh on9 n waiting for someone019 on9 too.. alahai.. tebayang aku tengah on9 sambil ditiup angin waktu petang..... wah...indahnyer... terbayang-bayang aku dok sibuk adjust wimax aku... aku dok terbayang aku g taman layang2 tuk jogging.. (hihi).. wah.. sumernyer raser indah... aku btol2 rindu raser tu.. raser indah sangat... nk raser lagi..nk...


pastu aku msg yg yg aku.. aku nk cite kat dier.. tapi dier leh tak igt lagu tu.. sedangkan dulu maser dok bgayut ngan dier..sokmo na aku nyanyi lagu tu! tak alert! huh! geram..hehe.... wek2!


dalarh..nak sambung wat keje balik...

~lalalala~

Monday, November 30, 2009

Hari Jadi aKu Yg ke 21!


bufday's presents

hehe..

selamat ari rayer.. eh salah, selamat hari jadi..

alamak...da tambah angka larh.. adoi... tak sanggup ku melihatnyer.. hehe... tapi takper.. ati aku senang... senang sangat! alorh.. bufday aku 29 october aritu.. sajer nk pos skang.. sbb aku suke.. lagipown ni blok aku.. skati aku r.. haha


kek yang dibuat oleh bibik yg yg and also die punyer mak



dengan bangganyer aku potong kek ari jadi aku yg ke 21




ini anak sdare yg yg.. sorang sangatla pemalu, y kecik tu plak.. diam2 tp berisi.. cute!


ini adiah y yg yg bg kat aku.. hehe....

ape y akan aku kenang ni..memang la special.. kos for d first time aku celebrate ngan my yg yg.. hehe.. luv u.. but.. bukan ngan dier sajer.. suprise party organized by his sister in lw n olso his mader... hihi.. sgt la epy.. malu gler... y bes lagi.. dorang wat homemade kek tuk i.. wah... terharu y amat.. yg yg.. thanx dear... weeee...

~lalalalala~

zaoshang hao!!!

huhu...today da start keje as usual. Nobody in my office... So, I'm free to do anything! haha! (gelak org jahat). Tengah sedap aku dok on9 kat fb tetibe aku dengar ketukan pintu.. jeng jeng jeng! aku pown bukak pintu itu.. lalu ..(ish, cam cite budak2 plak)! nk dijadikan cerita, ade 2 orang wakil dari pihak prima datang, dia invite untuk join Impian Anggun's Program.. So, wat shud i do is... just register my name in order to get d coupons. ade 4 coupons secare totalnyer..

- facial treatment (sesuai tuk muke aku y byk jerawat ni)
-stress treatment (sesuai tuk aku yang tensen sokmo lately ni)
-slimming program (sesuai tuk aku yang gem0k ni, senang cite peha aku je geMok)
-free shower cream (sesuai tuk aku yang da kehabisan palmolive kat umah tu)

aku cume kene bayar tuk register jer.. RM 29.90. And after finish ol d session, aku leh join or participate Impian Anggun's program.. wah2..jadi model.. neway dapat loyalty ma.. Join kat Jom Heboh.. So, aku kene wat treatment tu ASAP! hehe..aku ske gler! Aku da cakap kat yg yg aku.. unfortunately, die cam tak bagi jer.. kalo aku kat tempat dier pown, tak hingin aku bagi die dok tayang diri die kat org len! huh! sebab aku sorang je leh tengok! kan yg kan? (huhu) tapi saye bley... saye je bley...hehe...

ntah... tapi media prima tu, tak wajibkan pown sertai bende tu.. cume die minta support by join d treatment... For d whole package is about RM 1+++.++ huhu.. jangan mimpi aku nak bayar 1+++.++ . baik aku ambik lesen kete! hehe.. tapi da dpt RM 29.90, ape lagi, rembat jelarh...
kalo da sampai saner kene pay ape2..jage korang duer! aku cari sampai lubang cacing sebab tipu aku..hehe...tapi tak kot..sebab aku da kol mayfair tuk sure kan lagi raser tak sure aku ni...
hehehe! tak sabar nak pegi! neway aku invite kakak aku skali... but not for free sbb aku da pokai.. bulan ni sajer, aku da advance include 'spending ngader-ngader' kat dier... more den hundred..so, sowee dear, u have to pay for d treatment.. hahahaha! lalalala

New Event:

em..4 Blessing nk buat reunion balik..so aku bertindak sebagai posman, ehsalah! poswoman.. p hebah kan ala2 jom heboh kat facebook aku.. so, bia jelas dan nyata sket.. versi internet begerak, tugas da diserahkan pada azizah aziz dan anak Ghazali tu.. ha, elokla sangat.. almaklumlarh.. dorang ni kalo bab tarik pelanggan.. aku tau, terer! mlot depa... non stop talking ever! hahaha.. sowee guys.. luv both of u.. muahx!

so, d event will be held at....(not sure).. and will be held on...(not sure too) haha! senang cite maser ader duet! after dpt gaji and ptptn.. sape y bagi reason tak munasabah, aku kerat leher dorang! hihi! so, tak sabar sangat nk kumpul ramai2 balik..mesti hepy...mish those moment larh....

Las Nite:

yg yg aku demam larh... tak larh nk demam sgt..tapi aku consider demam larh.. sebab sore die len.. musim dmm ke ni? bf yuyu dmm.. bf aku demm.. tapi kitorang tak demam! kitorang kwat! kwat harimau!. Nak di jadikan cite semalam...aku suh die makan ubat.. almaklumlarh, takkan nk tgk yg yg aku saket lagu tu.. uih, saket jiwe dan rager aku! punyelarh ssh nk suh mkn ubat.. tp memang btol die letey pown.. sebb maser 3g ngan dier malam tadi. terpancar wajah keletihan dier.. cian cyg... sowee cyg.. aku pakse punye pakse dan pakse..tamo jugak tu..aleh2 aku give up! maksud aku.. suka ati larh... da tamo wat cmner... tibe die plak nk emo.. 'yelah! yelah!' mrungut plak! tu y aku tak leh bla tu.. tau tak mcm maner raser, ibarat.. mintak tolong kat orang lain, pastu orang tu nak tolong tapi merungut! atau senang cite tak ikhlas! ade beze tau

- mintak tolong, tapi tamo wat = keputusan = kecik ati
- mintak tolong, wat tp mrungut = keputusan = angin!

so, aku prefer y num satu tu.. ngeng2 je aku mlm tadi.. ye r... bukan aper.. memang la die slalu pujuk aku..maser aku saket tak penah pown gado.. tapi aku ni jenis tak dgr ckp.. bile die soh makan ubat lagi la mcm2 alasan aku wat.. tak ske ubat.. tapi ade ke aku mara dier...

tak pown.. bile die da nasihatkan aku jgn pakai bju wrna putih.. sebb jarang... bile aku tak dgr nasihat dier... die malas da nk layan.. mcm die ckp.. jgn sampai die tamo ambek tau.. ade aku mara dier ker? die y mara aku kan? atau pown senang cite mmg wajib die mara aku..sebab aku degil sangai..aku leh time, sbb aku wat salah.. malam tadi aku wat salah ker? em.. ntah la.. kompius! leh pulak emo-emo mlam tdi... y paling aku tak leh bla, die LETAK TELEFON TANPA WISH.. Oi......menguji kesabaran cik kiah ni..eh, bukan menguji lagi da ni...tapi da MENCABAR.. itulah KEPANTANGAN aku dari dulu lagi.... aku raser panas sgt!!!!! tak tau larh.. aku cukup tak suker org buat cmtu..

nak dijadikan citer,dulu ade lah sorang hamba Allah ni..suke wat pangai ala-ala gitu tapi lagi tragis la.. abeh kene sound ngan aku.. ntah.. aku da out of control kalo org wat cmtu.. saper suh cari pasal! buruk na..pangai aku..hehe.nak wat cmner...tapi...bukan aku tak kesian kat dier y demam tu... kalo aku tak kesian mmg tak bek da mlm tu... aku ni pown keras ati gak.. tapi ikot keadaan... tapi takkan sebab cmtu nk porak pranda kan kebahagiaan aku.. no way man! suke setan! uwek!

at last, kitorang pown diskusi minda blek.. die mintak maaf... aku pown mintak maaf. bakpe berat bebeno lidah aku ni nk mintak maaf...bkn aper...slagi ati aku tak puas...amtlah susah tuk mintak maaf.. tapi dier ni mmg pemurah..suke betolak ansur... thanx yg yg.. sowe... yg yg tak regret kan dapt buah hati y wel-wel cm sayer.. ? em? luv u so much dear...

Pastu...keadaan pown pulih seperti sediakala... tade kearah nk meretakkan hubungan eh.. aritu je, aku sajer cari pasal dok sebut2 pekataan -non halal- tu.. eh bukan pig tu taw.. ader r.. Rahsier.. tak halal antara kitorang jer.. ahahahahha! =p cowee yg.. tak wat lagi k.... luv u so much!

penat la pulak menaip.. nk sambung invois y belambak kat meja aku tu..
dadadididudu......

raye Haji

abg2, sepupu aku, abg ipar aku n akak aku

huhu...syoknye rayer... muler2 agakla lazy nk kua..nk g tido umah org len r... sgt la mls... tpi ble aktiviti wajib ade...tu y buat semangat aku
aku, abg rizal n akak
hehe! sonok begambo
kembali(aktiviti begambo) hehe... neway..aku epy...!
selamat Hari Rayer Qurban!!!! =)

begambo ala-ala Naomi Campbell-(aku kurus skali tp dlm gambo je)

hahaha

Thursday, November 19, 2009

hari ini.. =)

Hari ini sangatlah penat.. tak tau larh.. bos tak masuk pown.. bos pegi Melaka.. so, tak byk keje... yang ade tu pown, sket2 jer... da la dengan selsema + batuk.. adoi.. cam nak demam plak.. apa nak jadi ni... tapi da nak blek pown.. pas ni nk mandi n tido... arghhhhhhhh! yg yg, mish u.. tak saba nk blek jumper u.. c.u yg yg.. muahx! =P

Sunday, November 15, 2009

VacAtiOn...

wah2.. sudah lamer tak pegi bercuti... ikutkan ati aku nk pegi pulau kapas...tapi g genting pun tak lepas.. ngeng! huhu.. alorh... aritu bek punyer da dpt cuti 5 nov 2009 tapi aku g gedik sgt p tukar ngan akk tu... da stu hal nak tukar blek.. kot2 die da plan nk g honeymoon ke.. mlepas aku nk g honeymoon kat genting...hahaha! nk pegi..nk ikot.. bosan la dok umah.. klu kua pown, blek2 o.u, mid vlly, slayang dan seangkatan dengannya... cik kiah nak g aquaria aritu... aritu larh.. skang tak dah.. haha.. tak g jugak... ngeng tol larh! pe ssh sgt nk kua ni.. aku pnat bekerje.. huhu.. aku nk besuke rier.... wah bes nyer.. one thing, nnt yaya nk datang k.l.. alorh.. blom cari umah sewa tuk dier larh... die ajak aku dok skali.. tpi cam la cik yah kat umah tu bagi.. cik din lagi jgn mimpi larh... sedangkan aku kua ari ahad pown, da melilau dier cari...hehe... taper larh... nk ambek lesen pown, tak ambek lagi... bakpe lmbt sgt aku ni.. org len da siap bwak lori lagi.. aku beskal pown tak mampu lagi.. hehe.. taper r.. dpt je 'kaki' nnt.. siap r.. tak lekat aku kat umah! yaya, cpat dtg k.l.. windu... i nk begosip ngan u... pat larh.... pat larh....

Saturday, October 31, 2009

konvo..konvo..dan konvo...


hihi...
at last, kitorang da konvo... hepinyer.. aku on 26th october 09 while my dear on 29th october 2009 which is my bufday...so hepy lorh...hikhik! maser 26 tu, die dtg teman aku.. die sanggup cancel appointment spa die, sebab nk dtg convo aku...uih....rely appreciate u cyg... thanx a lot..die mmg sorang y understanding larh...byk perkare die suke mengalah dengan aku..walaupun kadang-kadang salah aku...hehe... thanx cyg...

neway maser convo dier aderlarh raser malu sket sbb kene folo parent dier..muler2 cam segan sangat, ye r... sebab dier tader..dier kat hall bawah...taper larh... try ur bes mas! hihi! satu ari tu, dok bekepit ngan mak dier... tapi lamer2 aku pandang mak dier cam mak aku.. so, lelamer jadi ok...hehe.. (cewah)..

konvo..konvo..konvo...dan konvo.... =p




hepi nye.....

ini pic ngan ex Dungun.. sumer ni classmt aku... hehe

at last da konvo... y bes skali...cyg pown konvo gak...die konvo time bufday aku...wah...besnyer... epy sesangat..aku pown tanpe segan silu menyempil kat konvo dier...hehe...jgn mara eh yg...mule2 segan gak..sebab mak ayh dier ader... dok pikir nk ckp ape je... lamer2, ok da... tade takut2 cam 1st dlu..hehe.. i kan terer..hihi.. ke hulu ke hilir la aku ngan mak dier...hekhek..dok bli bunge..tgkp gmbo.. neway...sume ok... =p


Ini plak ngan d only one in mas's heart.. hehe.. yg yg aku!

Monday, October 26, 2009

cOnVoCaTiOn

yeah....!!! akhirnyer aku da convo..
penat sangat convo..
neway aku epy..
epy n epy...
tak saba nk upload pic...
hehe...
mmuahahahaha!

Friday, October 23, 2009

sowee...

las nite pown bad! bad! and bad! asal larh naseb aku ni malang..
aku ni penting kan diri eh..em..sian dier...dier yang saket kple sbb aku..dier yang makan ati sebab aku...dier yang banyak bersabar dengan aku..dier yang slalu kene marah ngan aku...dier yang selalu traser ngan aku..knaper dier...kenaper bukan aku...klu aku mesti da nangeh da... ntahlarh..lately aku raser down je... bosan r cmni... aku tak suke 'malam' aku jadi tak bes..
aku slalu tunggu mlm dtg...aku suke dier dtg...sbb aku windu dier...tp 4 ari berturut berceritakan masalah yang samer... aku naek bosan..die pown lagi double2 bosan...da la konvo aku nk dekat...em...dier nak pegi tak...em..ntah larh... die kate die dtg skjab je maser konvo aku..sbb...die ade hal...cam kesian plak klu aku tak bagi pegi..(mas,jgn selfish sgt!) em..tapi aku nk die ader....sperti mane family aku ader...mcm tu gak la dier... sbb dier pn sebahagian dr idop aku... nk tangkap pic..kenangan sumur idop aku...aku konvo skali je bukan taun dpn aku konvo lagi...bak kate kak tasya mase kwn die ade open house dlu.. 'aku kawen skali je, bukan tiap2 taon aku kawen..' betol gak kn... em.. tapi taper larh.... kite klu nk wat somethng bia la ade faedah n ad kepentingan untuk kite dan org len.. jgn terlalu selfish n jangn terlalu bek..ssh la idop..tp aku tak blame die... bia kan larh... not a big deal! ( ayat pujok ati! hehe!)...dulu byk pekare aku segan nk cite ngan dier...ntah larh..mungkin aku tak cukup biaser dan slesa ngan care dier kot... skang aku da raser beser.. aku raser cam ade ikatan besar dalam idup aku iaitu antara aku dan dier...haih...

satu lagi maslah...em..ni yang susah aku nk ceritakan.. neway family problem.. biaser larh... so, minggu ni quite tough sket tok aku... nk kene face macam2... dats y i need you ol d nite dear ...sowee dear... em... akhirnyer tepakselarh aku cite kan mslah aku kat bantal busyk aku tu je.. walau pun dier tak leh nk respond tapi at least dier dengar ape yang aku nk ckpkan... terluah semua maslh aku.. nk nanges kat dier boleh.. nk kis dier boleh... nk pelok dier pown buleh... dari dlu smpai skang bantal tu larh jadi saksi suke dan duke aku.... mane aku pegi mesti dier ader... klu tak maser kan stiap kali cuti sem aku bwk blk dier skali.. klu cuti 2 @ 3 ari pun..aku bwk blik sarung dier.. nk bwk blik dier besar sgt..hehe.. dier larh tempat ngadu aku... cyg bantal busyk!haih bantal...walau aku kawen skli pown..aku takkan lupe nk bwk ko skli kemane saje aku pegi..sbb ko peneman setia aku..hehe

Wednesday, October 21, 2009

emm....

las nite was bad...again!
em..ntah larh... lately cam down sket...
atau pn aku je ngader-ngader..ntah larh..
ntah larh...
ntah larh...
nape aku cpt sgt mara eh...
period ke?
kot..hehe...

kerja..kerja...dan kerja...

Today..
Lots of work to do...ayo..manyak penat oo... saket kpale otak aku.. dari aku sampai je, da kene type notes den, nk email kat si Wong KLCC tu.. pastu nk kene edit pic Jalan Pudu pulak... banyak btol yang tunggang tebalek..neway aku tak paham pown.. ade yang sampai tank tebalek r.. penin aku! pastu, kene setelkan Melaka Sentral punye dokumen.. invoice,delivery order, photo report, map.. dan2 aku kene puji..kembang semangkok..almaklum larh..aku tak penah buat bende2 camni dan tersenarai dalam otak aku pun untuk kos CIVIL ENGINEERING ni.. evendo aku tak wat keje tu, tapi aku kene paham pebende yang dorang wat tu..sebabnyer, klu tak paham camne aku nak wat photo report ngan invois lagi..
sket sebanyak bende ni da sebati ngan aku...padahal aku tak penah bekenan pown dengan dunie engineering...uwek! tak sesuai..haha..tp lame2 bes plak.. bos ckp, aku da leh jadi ass opie.. hehe..ssuai la ngan title aku quantity survey..huhu..arini melampau pnye byk r keje..tp skang bos aku tengah tido, akak ofis ni pown tengah tido, aku pn nk tdo tapi cam malas plak.. tape larh, neway arini byk ilmu yang aku dapat...dear my Lord, thanx a lot...

Tuesday, October 20, 2009

Las nite WaS baD

bOsan...
Las niTe bukanlarh...malam yang bes..
tak bes..
tak bes..
n tak bes...
nk tdo pon tak syok je..
molek2 aku da tdo ngan aman..
kononnye bangun nak tambah aman lagi..
rupenye, huh...
neway... mis him so much...

Monday, October 19, 2009

gReeN LighT

arini bes gler..
sepanjang on d way g ofis..
sume green light je...
ade 5 trafic light...
lime2 pown ijau..
tp yang las mencabar sket..
kitorang countdown samer2..
aku da kate kat md no, tak smpat..
tapi die kate... 5,4,3,2,1..
fuih...ijau...
gle epy...
hope ini merupakan permulaan ari yang bek..
dan berakhir dengan baik juger...
amin...

FacebOOk

em..arini pening kpale otak aku.. tau tak, pc kat ofc blank blek..klu ikotkan ati yang hot ni, ingin saje aku campak kat luar...pakal la ofis aku yang punye..huhu..mujoq..arini byk men fb je.. ntah ble nk bosan ntah.. myspace...friendster...myspace..tagged...sume da bosan.. geng2 aku plak byk kat fb je..so, aku pun berpaling tadah la dari y sebelomnye..huhu..bkn pe, aku da gle men game.. aku da wat fb lame da.. tapi bru pasan bes.. itupown buah ati aku y ajar, padahal aku create acc tu dlu.. huhu.. aku ske men game die... antara top 5 yang aku men
  • farmville
  • fish aquarium
  • barn buddy
  • animal ranch
  • fishworld (tapi da stop da, sbb ikan cpt mati)

lagipown, kat sane byk soalan2 y bes2..kot2 bosan..layan jugak larh... kekadang cam sengal je.. merapu lebey..

agak2 bosan, g layan ramalan tok nujum.. lagi cam ngeng.. tapi bes gak.. bosan dowh.. hukhuk.. md no pun, nek tensen masok blek aku, asal masok je aku menanam larh... die kate aku da tak sayang die lagi.. aku pentingkan perniagaan aku.. hahahaha. sewel abg aku nih! huhu.. neway.. fb telah menghilangkan kebosanan yang terlampauku!

Thursday, August 6, 2009

aKu YaNg PeNaT....


oh gosh...

pretty tired today....

penat befikir....

padahal bukan byk keje pun...

bos pun tade...

so leh relax setelah 3 ari kelam kabut...

windu kat kawan2 aku lorh...

em, wat shud i do eh.....

nthing special today...

byk y menyakitkan ati dari menyenangkan...

so, malas nk pk banyak2...

nnt batal puase aku...

aku nk tdo

tdo

dan

tdo!!!!!!!!!!

Friday, July 31, 2009

Ramadhan is cOming....


Ramadhan is cOming... besnyer... ni la time nk kumpul pahala byk2.. Tapi tu larh, manusia semakin lalai dalam melakukan dan melaksanakan tugas y sepatutnya kita buat. Walaupun sebenarnya kita da berjanji dengan yang maha Esa sebelum turun ke bumi milik Allah ini. Sesungguhnya aku sendiri adalah slh sorang hamba Allah yang selalu leka dan alpa akan kewajipan yang sepatutnya aku laksanakan.. moga dengan kehadiran ramadhan yang mulia ini hati kita akan lebih terbuka dan gembira melakukan ibadat. Sama2 lah kita menyambut dan menghargainya kerana ia hanyalah setahun sekali, belum tentu tahun depan kita bertemu ramadhan lagi... Takdir ketentuan Tuhan..

Aku harap ramadhan kali ini, biarlah lebih bermakna dari sebelumnya. Ini sajalah masa istimewa yang Allah berikan pada kita supaya kita lebih beriman dan mengabdikan diri pada Nya..

Ya Allah, sesungguhnya kutahu..Kau sentiasa menghadiahkan Ramadhan yang sempurna pada hamba-hambamu. Namun, hamba-hambamu yang gagal menilai keistimewaannya...

Ya Allah, pintaku...Izinkanlah aku melalui Ramadhan yang mulia ini.. Izinkanlah aku menunjukkan kasih sayangku padamu..Izinkanlah Aku bersamamu.. Ya Allah, Sesungguhnya Kaulah Tuhanku Yang Maha Agung dan Maha Besar...
Amin.....
ramadhan
pintu syurga dibukakan
ditutup pintu neraka

Thursday, July 30, 2009

WiddlyTinks.com



Countdown to my third month lurve.. uih, sabo..hehe. For dis 3 months, i jus want d happiness continuously.. Hepi, Hepi, Hepi n Hepi.. i wish for hepy ending! so, keep 'fighting' to accomplish my mission.. ops salah! OUR MISSION! (hehe)

Jadilah Wanita Yang Paling Bahagia


Buku ini mengisah kan tentang wanita.. kalau ikut kan, aku tak penah baca lagi.. tapi aku tau, isi dia memang mengkagumkan.. menceritakan keperluan dan keperibadian wanita. apa yang dilalui oleh wanita dan apa yang patut dilakukan oleh wanita.
Aku harap sangat buku ini, aku terima dari orang yang aku sayang.. hanya mereka yang memahami hati wanita sahaja akan faham... aku rasa kalau yang ati keras, tak kan endah benda2 camni..
Aku pun, lebih kurang cam kakak ku, menanti mereka yang memahami.. klaka, kalau pegi kat book store, kitorang just tengok..'bila larh nk dapat buku tu' huhu.. bukannya tak mampu nak beli tapi buku itu akan jadi lebih berharga jika orang yang kita sayang berikan pada kita, dan semestinya insan tu da meneliti isi kandungan buku ni, dan mereka sudah pasti memahami tentang isi hati wanita dan apa sebenarnya yang wanita harapkan..
sebab buku ini mengandungi harapan, impian, kesedihan, dan kesempitan dada yang wanita hadapi...maka, jadilah ia lebih istimewa jika yang menyayangi lebih memahami...

Take A bReAk wiF 'ATOK'


salam... penatnye arini.. kufikir-fikir tak banyak kerja.. banyak kerja rupenye..huhu..

neway, sume da settle.. terror tak? c d leg r..haha.. Time2 tade keje ni.. leh r muhasabah diri sket.. relax kan otak.. badan.. ikutkan, nk tdo pun bley.. baek tol company i ni..huhu.. tapi takpelarh, esok2 lusa je larh.. huhu..

TIme2 camni kalau ade kfc memang best.. kenyang prot makcik..tok, sat g cucu sampai na... takpe, i nk kua ngan .............. i, hehe, senang ati i.. wah... windu kfc... windu kfc.. windu die...

Tuesday, July 28, 2009

HiLaNg?


ade sape2 leh tolong tak... aritu kan barang yang paling berharge dlam idup saye hilang..

nampak nye ade penjahat yang telah curik barang saya tu... em.. klu ade sape2 y bek ati, tolong carikan balik barang saya yang da hilang tu eh.. Inilah die, orang yang telah CURI HATI saya.. klu jumpe btaw saya secepat mungkin k.. plz.....

but there r some error ..

i want it alive! orite? hehe

Met


hehe..wat a luvly story between us... Taman layang-layang was d saksi.. and im so hepy.. rely mish those moment.. perhaps one dy, we 'make it' there...hehe! dreaming jew.. day dreaming..day dreaming...day dreaming... but i wanna make it true! true n true! can we dear? 3 months r nothing if we compared to 'ur 3 years'.. =(

But....

it means a lot to me... i don wan it to b 3years but i wish foreva! do u undrstand? em? gosh..wat can i say.. THANKFUL, GRATEFUL, and MAY ''U" BLESS US..
by d way..if 'slanted eyes' meet 'big eyes'? i wonder, wat it wud b? (haha) lurve u...

Monday, July 27, 2009

wanna say sowee...


em...oh god... i think i hurt him a lot...sowee dear... em...guiltynyer... sowee once again... raser2 slamer 3 bulan kenal... sy byk luke kan ati awk... i have no idea at ol.. tak tau nk wat cmne.. i dnt think bout others...ol i noe is i rely fall in luv wif u.. yes! i do luv u... n i want it foreva.. tanak tuk jangka masa terhad... tanak... tanak cam dlu lagi.. tanak raser ape yang pernah sy raser dlu... cos it 'saket'... saket sgt2.... hrp u'll forgive me cyg... rely2 sowee.... but if one dy.... u wish to TINGGALKAN SAYA.. u'll never see me again..in dis world..never dear... sowee....

Tuesday, May 5, 2009

Andai....


Andai
Andai aku diberi pilihanDah tentu dirimu yang kuinginkanTapi semuanya kuasa tuhanKita hambanya hanya merancangAku selalu berdoaAgar tuhan memberkati dirikuDan juga dirimuAku juga selalu berharapAgar kau sedar akan kehadirankuBila mata kita saling berpandanganAku tak dapat mengawal perasaanIngin sahaja aku melonjak kegembiraanAku terpaksa menafikanPerasaanku pada teman-temanKerana aku malu jika kita berhadapanKalau aku dibenarkanMeluahkan isi hatiku padamuAkan kulakukanAsalkan dirimu menerimaku seadanyaKerana hati ini sering terlukaKerana mereka yang suka mengungkit kisah silamku

em....


em....

Kuberjalan di suatu laluanKu takpasti manakah arah tujuanYang ku tahu hidup perlu diteruskanWalaupun kini kudengar kata-kata tohmahanYang bisa dan memedihkanTapi itulah yang dinamakan kehidupanKumemerhatikan kejadian alamMelihat kebesaran tuhanLalu terpancar cahaya keinsafanTapi mengapa masih ada yang butaTidak menghargai nikmat kurniannyaSedangkan kita hanyalah hambaDaripada tanah kita terciptaSesungguhnya aku pasrahJika ditimpa oleh musibahItulah dugaan yang harus diterimaOleh setiap insan yang bernama hambaKiniku tahu manakah arah tujuku,Menghadap yang esa itulah yang akan berlaku,Tiada siapa yang dapat menjauhiTakdir yang ditentukan ilahi

Kalau bukan untuk diriku,Usah dimerkan,

Memang benar stiap perkara adalah dugaan,Tetapi bila berkaitan hati dan perasaan,Kesannya begitu mendalam,Mungkin dahulu ianya tak begitu terasa,Tapi semakin aku meniti usia,Semakin terasa setiap kejadian yang menimpa,Semakin terguris hati ini,Terkadang aku menangis bila mengenangkan keadaan begini,Sedih sentiasa menyelubungi diri,Bila berkenaan hati,Ia terlalu pedih untuk dihadapi,Kini aku merintih kepedihan,Ternyata kuasa dan takdir tanganMu tuhan.

kerna cinta kita sanggup buat apa sahaja termasuk membinasakan diri kita....
pernah dulu aku kecewa... hanya tuhan yang maha mengetahui betapa kecewanya aku dalam hidup ni... rasa macam semuanya dah musnah... aku fikir pintu kebahagiaan memang dah tertutup untuk aku dan aku menganggap yang aku tak akan temui sesiapa lagi.... namun akhirnya datang seorang insan yang aku anggap malaikat cinta meniupkan kasih sayang sehingga aku terlupa siapa diri aku... sesungguhnya satu ungkapan sahaja yang boleh aku gamabarkan tentang perhubungai ini... 'BAHAGIA'. Kutatang pehubungan itu bagai minyak yang penuh dan kusangka ia akan menjadi yang terakhir walaupun ia bukan yang pertama. namun sekali lagi aku kecewa... kecewa yang tiada batasnya... aku pernah cuba untuk mencederakan diriku... BUNUH DIRI. itu lebih sesuaikan... berjenis-jenis ubat yang aku telan tapi Allah maha berkuasa.. mungkin belum tiba masanya aku meninggalkan dunia ini.... haih... apa yang mampu aku lakukan hanya pasrah kepada keadaan... namun sepanjang detik-detik malang hidup aku itu... aku masih terasa sebuah kasih sayang yang amat menenangkan...iaitu kasih dan sayang dari Allah s.w.t... Dia maha agung dan berkuasa. walaupun aku banyak melakukan dosa... namun aku yakin Dia masih menemaniku dan tidak pernah letih mendengar rintihanku... terima kasih tuhan... moga satu hari nanti kau bukakan pintu kebahagiaan yang hakiki buat diri ini....aminnn...

Monday, May 4, 2009

LoW

LuV dis SOng. remind me....to someone... dat i lurve...



Lyrics

frens...




inilah kengkawan org y sejati...hehe
for ur infrmtion..ni sume geng org maser kat uitm dungun dulu...
pic ni maser kitorang part 5.. em, las sem la kirenye.. sebab part 6 kitorang da bla g praktikal...banyak sgt kenangan manis...
pic ni jugak mase kitorang g 'melencong' ke uitm Melaka.. besh gler! enjoy abeh. gle begambor r maser tu.. lagi2 si yuyu izyan tuh..huahua (jgan mara u..) hehe.. almaklum lah hp kami samer.. so, aper lagi, detik manis jgn dibazir begitu saje kan... walaupun maser ni, group d esoknye ader test, n group kami ader test plak hari seterusnye... nk enjoy pnye pasal pegi je larh..aleh2 result, hancus tapi kitorang cover balik ble final...hehe
pandai2 la nak idupkan...