Friday, July 31, 2009

Ramadhan is cOming....


Ramadhan is cOming... besnyer... ni la time nk kumpul pahala byk2.. Tapi tu larh, manusia semakin lalai dalam melakukan dan melaksanakan tugas y sepatutnya kita buat. Walaupun sebenarnya kita da berjanji dengan yang maha Esa sebelum turun ke bumi milik Allah ini. Sesungguhnya aku sendiri adalah slh sorang hamba Allah yang selalu leka dan alpa akan kewajipan yang sepatutnya aku laksanakan.. moga dengan kehadiran ramadhan yang mulia ini hati kita akan lebih terbuka dan gembira melakukan ibadat. Sama2 lah kita menyambut dan menghargainya kerana ia hanyalah setahun sekali, belum tentu tahun depan kita bertemu ramadhan lagi... Takdir ketentuan Tuhan..

Aku harap ramadhan kali ini, biarlah lebih bermakna dari sebelumnya. Ini sajalah masa istimewa yang Allah berikan pada kita supaya kita lebih beriman dan mengabdikan diri pada Nya..

Ya Allah, sesungguhnya kutahu..Kau sentiasa menghadiahkan Ramadhan yang sempurna pada hamba-hambamu. Namun, hamba-hambamu yang gagal menilai keistimewaannya...

Ya Allah, pintaku...Izinkanlah aku melalui Ramadhan yang mulia ini.. Izinkanlah aku menunjukkan kasih sayangku padamu..Izinkanlah Aku bersamamu.. Ya Allah, Sesungguhnya Kaulah Tuhanku Yang Maha Agung dan Maha Besar...
Amin.....
ramadhan
pintu syurga dibukakan
ditutup pintu neraka

Thursday, July 30, 2009

WiddlyTinks.com



Countdown to my third month lurve.. uih, sabo..hehe. For dis 3 months, i jus want d happiness continuously.. Hepi, Hepi, Hepi n Hepi.. i wish for hepy ending! so, keep 'fighting' to accomplish my mission.. ops salah! OUR MISSION! (hehe)

Jadilah Wanita Yang Paling Bahagia


Buku ini mengisah kan tentang wanita.. kalau ikut kan, aku tak penah baca lagi.. tapi aku tau, isi dia memang mengkagumkan.. menceritakan keperluan dan keperibadian wanita. apa yang dilalui oleh wanita dan apa yang patut dilakukan oleh wanita.
Aku harap sangat buku ini, aku terima dari orang yang aku sayang.. hanya mereka yang memahami hati wanita sahaja akan faham... aku rasa kalau yang ati keras, tak kan endah benda2 camni..
Aku pun, lebih kurang cam kakak ku, menanti mereka yang memahami.. klaka, kalau pegi kat book store, kitorang just tengok..'bila larh nk dapat buku tu' huhu.. bukannya tak mampu nak beli tapi buku itu akan jadi lebih berharga jika orang yang kita sayang berikan pada kita, dan semestinya insan tu da meneliti isi kandungan buku ni, dan mereka sudah pasti memahami tentang isi hati wanita dan apa sebenarnya yang wanita harapkan..
sebab buku ini mengandungi harapan, impian, kesedihan, dan kesempitan dada yang wanita hadapi...maka, jadilah ia lebih istimewa jika yang menyayangi lebih memahami...

Take A bReAk wiF 'ATOK'


salam... penatnye arini.. kufikir-fikir tak banyak kerja.. banyak kerja rupenye..huhu..

neway, sume da settle.. terror tak? c d leg r..haha.. Time2 tade keje ni.. leh r muhasabah diri sket.. relax kan otak.. badan.. ikutkan, nk tdo pun bley.. baek tol company i ni..huhu.. tapi takpelarh, esok2 lusa je larh.. huhu..

TIme2 camni kalau ade kfc memang best.. kenyang prot makcik..tok, sat g cucu sampai na... takpe, i nk kua ngan .............. i, hehe, senang ati i.. wah... windu kfc... windu kfc.. windu die...

Tuesday, July 28, 2009

HiLaNg?


ade sape2 leh tolong tak... aritu kan barang yang paling berharge dlam idup saye hilang..

nampak nye ade penjahat yang telah curik barang saya tu... em.. klu ade sape2 y bek ati, tolong carikan balik barang saya yang da hilang tu eh.. Inilah die, orang yang telah CURI HATI saya.. klu jumpe btaw saya secepat mungkin k.. plz.....

but there r some error ..

i want it alive! orite? hehe

Met


hehe..wat a luvly story between us... Taman layang-layang was d saksi.. and im so hepy.. rely mish those moment.. perhaps one dy, we 'make it' there...hehe! dreaming jew.. day dreaming..day dreaming...day dreaming... but i wanna make it true! true n true! can we dear? 3 months r nothing if we compared to 'ur 3 years'.. =(

But....

it means a lot to me... i don wan it to b 3years but i wish foreva! do u undrstand? em? gosh..wat can i say.. THANKFUL, GRATEFUL, and MAY ''U" BLESS US..
by d way..if 'slanted eyes' meet 'big eyes'? i wonder, wat it wud b? (haha) lurve u...

Monday, July 27, 2009

wanna say sowee...


em...oh god... i think i hurt him a lot...sowee dear... em...guiltynyer... sowee once again... raser2 slamer 3 bulan kenal... sy byk luke kan ati awk... i have no idea at ol.. tak tau nk wat cmne.. i dnt think bout others...ol i noe is i rely fall in luv wif u.. yes! i do luv u... n i want it foreva.. tanak tuk jangka masa terhad... tanak... tanak cam dlu lagi.. tanak raser ape yang pernah sy raser dlu... cos it 'saket'... saket sgt2.... hrp u'll forgive me cyg... rely2 sowee.... but if one dy.... u wish to TINGGALKAN SAYA.. u'll never see me again..in dis world..never dear... sowee....