Monday, November 30, 2009

Hari Jadi aKu Yg ke 21!


bufday's presents

hehe..

selamat ari rayer.. eh salah, selamat hari jadi..

alamak...da tambah angka larh.. adoi... tak sanggup ku melihatnyer.. hehe... tapi takper.. ati aku senang... senang sangat! alorh.. bufday aku 29 october aritu.. sajer nk pos skang.. sbb aku suke.. lagipown ni blok aku.. skati aku r.. haha


kek yang dibuat oleh bibik yg yg and also die punyer mak



dengan bangganyer aku potong kek ari jadi aku yg ke 21




ini anak sdare yg yg.. sorang sangatla pemalu, y kecik tu plak.. diam2 tp berisi.. cute!


ini adiah y yg yg bg kat aku.. hehe....

ape y akan aku kenang ni..memang la special.. kos for d first time aku celebrate ngan my yg yg.. hehe.. luv u.. but.. bukan ngan dier sajer.. suprise party organized by his sister in lw n olso his mader... hihi.. sgt la epy.. malu gler... y bes lagi.. dorang wat homemade kek tuk i.. wah... terharu y amat.. yg yg.. thanx dear... weeee...

~lalalalala~

zaoshang hao!!!

huhu...today da start keje as usual. Nobody in my office... So, I'm free to do anything! haha! (gelak org jahat). Tengah sedap aku dok on9 kat fb tetibe aku dengar ketukan pintu.. jeng jeng jeng! aku pown bukak pintu itu.. lalu ..(ish, cam cite budak2 plak)! nk dijadikan cerita, ade 2 orang wakil dari pihak prima datang, dia invite untuk join Impian Anggun's Program.. So, wat shud i do is... just register my name in order to get d coupons. ade 4 coupons secare totalnyer..

- facial treatment (sesuai tuk muke aku y byk jerawat ni)
-stress treatment (sesuai tuk aku yang tensen sokmo lately ni)
-slimming program (sesuai tuk aku yang gem0k ni, senang cite peha aku je geMok)
-free shower cream (sesuai tuk aku yang da kehabisan palmolive kat umah tu)

aku cume kene bayar tuk register jer.. RM 29.90. And after finish ol d session, aku leh join or participate Impian Anggun's program.. wah2..jadi model.. neway dapat loyalty ma.. Join kat Jom Heboh.. So, aku kene wat treatment tu ASAP! hehe..aku ske gler! Aku da cakap kat yg yg aku.. unfortunately, die cam tak bagi jer.. kalo aku kat tempat dier pown, tak hingin aku bagi die dok tayang diri die kat org len! huh! sebab aku sorang je leh tengok! kan yg kan? (huhu) tapi saye bley... saye je bley...hehe...

ntah... tapi media prima tu, tak wajibkan pown sertai bende tu.. cume die minta support by join d treatment... For d whole package is about RM 1+++.++ huhu.. jangan mimpi aku nak bayar 1+++.++ . baik aku ambik lesen kete! hehe.. tapi da dpt RM 29.90, ape lagi, rembat jelarh...
kalo da sampai saner kene pay ape2..jage korang duer! aku cari sampai lubang cacing sebab tipu aku..hehe...tapi tak kot..sebab aku da kol mayfair tuk sure kan lagi raser tak sure aku ni...
hehehe! tak sabar nak pegi! neway aku invite kakak aku skali... but not for free sbb aku da pokai.. bulan ni sajer, aku da advance include 'spending ngader-ngader' kat dier... more den hundred..so, sowee dear, u have to pay for d treatment.. hahahaha! lalalala

New Event:

em..4 Blessing nk buat reunion balik..so aku bertindak sebagai posman, ehsalah! poswoman.. p hebah kan ala2 jom heboh kat facebook aku.. so, bia jelas dan nyata sket.. versi internet begerak, tugas da diserahkan pada azizah aziz dan anak Ghazali tu.. ha, elokla sangat.. almaklumlarh.. dorang ni kalo bab tarik pelanggan.. aku tau, terer! mlot depa... non stop talking ever! hahaha.. sowee guys.. luv both of u.. muahx!

so, d event will be held at....(not sure).. and will be held on...(not sure too) haha! senang cite maser ader duet! after dpt gaji and ptptn.. sape y bagi reason tak munasabah, aku kerat leher dorang! hihi! so, tak sabar sangat nk kumpul ramai2 balik..mesti hepy...mish those moment larh....

Las Nite:

yg yg aku demam larh... tak larh nk demam sgt..tapi aku consider demam larh.. sebab sore die len.. musim dmm ke ni? bf yuyu dmm.. bf aku demm.. tapi kitorang tak demam! kitorang kwat! kwat harimau!. Nak di jadikan cite semalam...aku suh die makan ubat.. almaklumlarh, takkan nk tgk yg yg aku saket lagu tu.. uih, saket jiwe dan rager aku! punyelarh ssh nk suh mkn ubat.. tp memang btol die letey pown.. sebb maser 3g ngan dier malam tadi. terpancar wajah keletihan dier.. cian cyg... sowee cyg.. aku pakse punye pakse dan pakse..tamo jugak tu..aleh2 aku give up! maksud aku.. suka ati larh... da tamo wat cmner... tibe die plak nk emo.. 'yelah! yelah!' mrungut plak! tu y aku tak leh bla tu.. tau tak mcm maner raser, ibarat.. mintak tolong kat orang lain, pastu orang tu nak tolong tapi merungut! atau senang cite tak ikhlas! ade beze tau

- mintak tolong, tapi tamo wat = keputusan = kecik ati
- mintak tolong, wat tp mrungut = keputusan = angin!

so, aku prefer y num satu tu.. ngeng2 je aku mlm tadi.. ye r... bukan aper.. memang la die slalu pujuk aku..maser aku saket tak penah pown gado.. tapi aku ni jenis tak dgr ckp.. bile die soh makan ubat lagi la mcm2 alasan aku wat.. tak ske ubat.. tapi ade ke aku mara dier...

tak pown.. bile die da nasihatkan aku jgn pakai bju wrna putih.. sebb jarang... bile aku tak dgr nasihat dier... die malas da nk layan.. mcm die ckp.. jgn sampai die tamo ambek tau.. ade aku mara dier ker? die y mara aku kan? atau pown senang cite mmg wajib die mara aku..sebab aku degil sangai..aku leh time, sbb aku wat salah.. malam tadi aku wat salah ker? em.. ntah la.. kompius! leh pulak emo-emo mlam tdi... y paling aku tak leh bla, die LETAK TELEFON TANPA WISH.. Oi......menguji kesabaran cik kiah ni..eh, bukan menguji lagi da ni...tapi da MENCABAR.. itulah KEPANTANGAN aku dari dulu lagi.... aku raser panas sgt!!!!! tak tau larh.. aku cukup tak suker org buat cmtu..

nak dijadikan citer,dulu ade lah sorang hamba Allah ni..suke wat pangai ala-ala gitu tapi lagi tragis la.. abeh kene sound ngan aku.. ntah.. aku da out of control kalo org wat cmtu.. saper suh cari pasal! buruk na..pangai aku..hehe.nak wat cmner...tapi...bukan aku tak kesian kat dier y demam tu... kalo aku tak kesian mmg tak bek da mlm tu... aku ni pown keras ati gak.. tapi ikot keadaan... tapi takkan sebab cmtu nk porak pranda kan kebahagiaan aku.. no way man! suke setan! uwek!

at last, kitorang pown diskusi minda blek.. die mintak maaf... aku pown mintak maaf. bakpe berat bebeno lidah aku ni nk mintak maaf...bkn aper...slagi ati aku tak puas...amtlah susah tuk mintak maaf.. tapi dier ni mmg pemurah..suke betolak ansur... thanx yg yg.. sowe... yg yg tak regret kan dapt buah hati y wel-wel cm sayer.. ? em? luv u so much dear...

Pastu...keadaan pown pulih seperti sediakala... tade kearah nk meretakkan hubungan eh.. aritu je, aku sajer cari pasal dok sebut2 pekataan -non halal- tu.. eh bukan pig tu taw.. ader r.. Rahsier.. tak halal antara kitorang jer.. ahahahahha! =p cowee yg.. tak wat lagi k.... luv u so much!

penat la pulak menaip.. nk sambung invois y belambak kat meja aku tu..
dadadididudu......

raye Haji

abg2, sepupu aku, abg ipar aku n akak aku

huhu...syoknye rayer... muler2 agakla lazy nk kua..nk g tido umah org len r... sgt la mls... tpi ble aktiviti wajib ade...tu y buat semangat aku
aku, abg rizal n akak
hehe! sonok begambo
kembali(aktiviti begambo) hehe... neway..aku epy...!
selamat Hari Rayer Qurban!!!! =)

begambo ala-ala Naomi Campbell-(aku kurus skali tp dlm gambo je)

hahaha

Thursday, November 19, 2009

hari ini.. =)

Hari ini sangatlah penat.. tak tau larh.. bos tak masuk pown.. bos pegi Melaka.. so, tak byk keje... yang ade tu pown, sket2 jer... da la dengan selsema + batuk.. adoi.. cam nak demam plak.. apa nak jadi ni... tapi da nak blek pown.. pas ni nk mandi n tido... arghhhhhhhh! yg yg, mish u.. tak saba nk blek jumper u.. c.u yg yg.. muahx! =P

Sunday, November 15, 2009

VacAtiOn...

wah2.. sudah lamer tak pegi bercuti... ikutkan ati aku nk pegi pulau kapas...tapi g genting pun tak lepas.. ngeng! huhu.. alorh... aritu bek punyer da dpt cuti 5 nov 2009 tapi aku g gedik sgt p tukar ngan akk tu... da stu hal nak tukar blek.. kot2 die da plan nk g honeymoon ke.. mlepas aku nk g honeymoon kat genting...hahaha! nk pegi..nk ikot.. bosan la dok umah.. klu kua pown, blek2 o.u, mid vlly, slayang dan seangkatan dengannya... cik kiah nak g aquaria aritu... aritu larh.. skang tak dah.. haha.. tak g jugak... ngeng tol larh! pe ssh sgt nk kua ni.. aku pnat bekerje.. huhu.. aku nk besuke rier.... wah bes nyer.. one thing, nnt yaya nk datang k.l.. alorh.. blom cari umah sewa tuk dier larh... die ajak aku dok skali.. tpi cam la cik yah kat umah tu bagi.. cik din lagi jgn mimpi larh... sedangkan aku kua ari ahad pown, da melilau dier cari...hehe... taper larh... nk ambek lesen pown, tak ambek lagi... bakpe lmbt sgt aku ni.. org len da siap bwak lori lagi.. aku beskal pown tak mampu lagi.. hehe.. taper r.. dpt je 'kaki' nnt.. siap r.. tak lekat aku kat umah! yaya, cpat dtg k.l.. windu... i nk begosip ngan u... pat larh.... pat larh....