Tuesday, December 29, 2009

Soalan Interview

Esok aku ade interview ngan MARA, so aku buat la ujikaji sket pasal interview.. at last aku dapat jawapan kepada soalan aku...

  • Name: Ah Boy
  • Age: Still young
  • Sex: Never. Still under age
  • Religion: I only have experience praying my cat who dead 2 years before
  • Race: I love to race, how you know?
  • Nationality: I don't like National, I prefer Sanyo
  • IC Number: 6735
  • Telephone number: House no telephone
  • Hand phone number: 3310
  • Address: Penang Jelutong
  • City: Nor Haliza?
  • Postcode: I never post anything
  • State: In my family, I am 2nd
  • Country: I love to travel to Canada
  • Marriage status: Secret
  • Email Address: Hotmail
  • Education Background: My teacher said not bad
  • Working experience: Last time got sell pirated VCD
  • Father's name: Daddy
  • Father's IC: You ask him
  • Mother's name: Mummy
  • Mother's IC: You ask her
  • Current Salary: Depends on my daddy mood
  • Expected Salary: As much as you can pay
  • When can start work: Depends on my mood
  • Highest qualification: Ya, sohai
  • Grade: Ya, very high
  • College/University: College
  • Signature: Can I use chop?

Neway, thanx to www.aku-sempoi.blogspot kerana telah menghepikan aku =)

Tido Y Amat Tak Bes

Smalam kepale aku saket sangat... da la kene ujan.. oleh kerana kedegilan yang telampau, aku pown malas nak makan ubat.. aleh2.. mereng jadi ha.. malam tadi aku tido awal.. almaklum larh, ade hamba Allah tu suh aku tdo awal.. Da dengar kata pown kene mara gak.. tade beze.. bile aku kater 'OK'.. aku pulak dikatenye MARA.. aih..tak paham aku.. aku tak mara, org kate aku mara.. adoi... kang aku Mara btol2 die nak kate pe plak larh.. huihs!
pastu aku tdo smpai kul 12.50 a.m.. aku tebangon sebab kaki aku kebas.. aku tengok phone aku, tade pape pown.. em.. bio larh.. lapa lak prot aku, tak makan nasi... tu psal la lapo... bkak tdung saji... em.. da tak menyelerakan sbb da sejuk.. aku pown nmpak Md Nor makan bubur kacang.. die ulur kat aku roti.. leh tahan jugak ni.. aku pown balon larh.. aku tinggalkan sket tuk abg aku y kwat mkn tu (cam aku jugak die tu).. kot2, die nak ker... aku pown ave fun ngan abg aku smbil tengok industan.. bes lak.. cite Amir khan, sampai bawak2 dlam mimpi.. cite tu sad ending.. da la aku malam tadi mood tengah 50-50, boleh pulak cite cmtu ader... menci tol! da tu... aku pown g tdo..
alahai... sshnye nak tdo.. almaklumlarh..tadi aku da tdo awal... pengsan aku, sok nak keje... adoi... aku pown pusing saner, pusing sini.. plok yg yg.. plok busyuk.. tapi tetap tak leh tdo.. aku pown.. termenung.. ni y aku lemah klo da temenung nih! mcm2 pk.. da la otak tgh mereng... klo ade ubat tdo, memang aku balun je malam tadi. industan abeh kol 2 pastu aku smbung tdo.. tp sampai kul 3.50 bru aku tdo... so, lebey krang 1jam setengah aku dok temenung.. leceh klo temenung..mule ingat bukan2.. suwei btol! tension tahap CIPAN! da temenung tu, mule larh banjir sket..sket..sket..lame2 jadi bukit! tapi bagus gak, slagi tak banjir, aku tak tdo.. so, anggaplah itu alternative baru..hehe.. aku da penat men ngan air mate.. aku pown at last tetdo.. bape kali aku bangun tau tak... tak leh nak tdo.. kaki aku asek kebas je malam tadi.. ntah ape pasal ntah... nak mati agaknye kot.. kot larh... bongok btol! asal aku tesedar..kebas.. tesedar lagi..kebas.. ade bende tindih ke.. musykil jugak.. ku biakan juge sbb aku pk sok nak keje.. aku ni klo tak ckp rehat atau tdo... saket kpale y amat nnt.. so, jus let it b..n continue sleep.... bgun je pagi.. molek pulak bukak mater.. tak ngantok tak ape2.. so... teruskan larh rutin cam beser n teruskan bekerja...
sok pulak, ader interview kat MARA... sepatah pown pasal mara, aku tak baca lagi.. blek kang kelam kabut lak.. adoi.. tawakal je larh... wish me luck k.... huhu..
dadadididudu...

Monday, December 28, 2009

???

oh gosh, arini bosan giler... las nite tak epy pown, myb aku misundstd kot.. den, pagi ni kelam kabut cos suddenly JKR Hulu Langat need d documents n must be prepared n b sent b4 30th dec.. uih, jadi la haru biru office aku ni, n tetibe lak plan autocad tak siap lagi.. uih, pening engineer aku.. neway, sume pown da anta.. gle punye JKR, tapi klo tak anta nnt payment masuk bulan April.. tu yang tak best tu, nak tak nak kene la anta arini.. da tu pulak, aku g public bank.. nk g bayar tuk permit foreign worker tempat aku, alangkah bengangnya aku bile surat authorization company aku tade.. die dengan selambanye kater TAKDER.. adoi, aku ckp kat dier, abeh tu camne selama ni aku leh wat open cheque.. diam kau.. aku pown, malas nak pjg2 aku g cek kat account aku den dorang kater dorang da bagi.. so aku bawak je copy g tunjuk kat PUBLIC's staff tu.. tapi syg nye aku kat counter len.. so, aku bagi bende tu.. just tanyer, klo payment ni refer letter ni ker? die kater ok.. so, aku bagi larh..aku ckp tadi ader staf len kater tade surat com aku, so, die pown kelam kibut g cek dlu.. tu klo aku tak ckp tu, kompem tak cek.. selama ni da bebulan aku g cash kan duit, dorang tak tau pown surat tu ade ke tak.. ngok btol! aleh2, aku dtg tadi kater.. 'cik tak leh wat, name cik tak tesenarai dlm ni' hek mu!
haih, pastu org tu pown pulangkan surat n cek aku.. pastu aku die mintak aku bagi surat authorization y baru.. eh.? asal lak.. rupenyer dorang da misplaced kan bende alah tu.. eh2... da misplace ckp aku tak tesenarai plak.. bengang btol.. bengang sebab 2 3 kali nak kene ulang alik g saner.. !! pastu aku pown blek bitaw Miss Annie, die pown hot cam aku.. dier kate banyak cantik nak susahkan org.. so, klo die nak kitorang wat blek surat tu, kene ader new letter y mengatakan dorang da misplaced bende tu.. huh! slagi tu, tamo wat.. sebab ni kesilapan dorang.. alahai.. letih btol aku tau tak! bongok!

Tuesday, December 22, 2009

Pendrive aku iLang

masuk kali ni, da due kali pendrive aku ilang.. adoi.. tensennye aku.. naper arus jadi begini.. disaat aku memerlukan ko pendrive.. tau tak bape banyak isi ade dlam tu.. dan yg aku tak leh handle skali.. ade siri NARUTO dalam pendrive itu.. uwaaaa.... penat aku download..lame tu nak tunggu.. ngamuk abg aku cmni.. alahai labu.. asal ko ni careless sangat.. da la clumsy, lumpy lak tu.. ha.. cukup sume versi 'py' ade.. uwa.. aku budget jatuh maser aku blek kg ni.. geramnyer.. geramnyer...

Aku Pada Dia



Siapa Aku Pada Dia?
dah tentu buah ati dia...
tapi bukan itu yang aku nak cakap...
sebaliknya..
aku pada dia..
aku:
  • kanak-kanak ribena
  • gemar mara dia
  • suka wat dia mara
  • make sure gayut ngan dia everynite
  • make sure dengar sore dia everyday
  • tamo bagi dia kua malam
  • gedik kat dia saje
  • suka menangis (pujuk cepat)
  • suka makan banyak
  • obses nak kurus (tak kene langsung ngan statement kat atas)
  • suka jerit2 tapi bukan tinggi suara (yeke?)
  • suka kaco dia malam2
  • suka begurau..
  • suka cari pasal ngan dia
  • suka buat kek
  • suke men2..
  • suke bergumbira dan ketawa
  • suke melawan ckp dia
  • tak larat jogging lama2
  • kwat sendawa
  • cepat saket kepale
  • susah nak makan ubat
  • kerap saket blakang
  • sangat DEGIL
  • KUAT MAJOK

~lalalalala~

correct me if Im wrong dear..huhu

TaLking AbOuT HiM


Talking abOuT my yg yg..

Secara Fizikalnya....
  • Taklah berapa nak romantik

  • kekadang kurase cam kasar sket

  • Bz sokmo

  • Jalan ske tinggal aku kat belakang

  • Tak reti jiwang2 karat

  • Ske kua (kalo bley nak ikat kaki die)

  • Tak Alert (aku pun lebey krg je)

  • Selalu aku terasa ngan situasi dia

  • Bila majuk tamo bitaw

Tetapi.....

Secara Dalamannya...

  • Tak Penah lupa komitmen kat aku

  • wil make sure akan dengar brita aku everyday

  • will make sure akan dengar sore aku everynite

  • Pandai Manage Time between aku, fwens die, family n his own

  • Banyak bertolak ansur dengan aku

  • Dengar gak la cakap aku, (brani mlawan cakap saye! bese budak ni... =p)

  • Jarang terasa dengan pertuturan dia walau dia kasar (sebab ngan aku die soft spoken)

  • Suka wat aku tegelak besar

  • Jarang wat aku marah

  • Tak suka aku riso tentang dia

  • Tapi yang paling BEST, dia pandai pujuk aku...itu keistimewaan dia yang aku akan hargai sampai bila2..sebab..dia takkan biar kan aku merajuk lama2..dia akan pastikan hubungan kami kembali seperti sediakala, dia akan pastikan aku ketawa, oleh itu..aku tiada reason untuk mengungkit! =) sebab dia akan pujuk smpai jadi 0-0.. itu yang aku puji sangat2 tu..
Thanx cyg...Luckily you lurve me...

Kenapa manusia suka buat insan lain terasa hati..?

Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
kerana mereka tak sedar perbuatan mereka boleh melukakan hati orang lain
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
kerana mereka tak sedar pertuturan mereka boleh mengguris hati insan lain
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
Kerana mereka nk tunjuk bagus!
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
Kerana mereka tidak mendalami hati insan lain
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
kerana mereka terlalu mengikut emosi
Kenapa Manusia Suka Buat Insan Lain Terasa Hati?
Kerana mereka Insan Yang lemah dan tak lari dari kesilapan
p/s: aku termasuk dalam golongan ' kenapa manusia suka buat insan lain terasa hati?'
kerana
  • kadang2 aku tak sedar perbuatan aku mengguris ati orang lain
  • aku tak sangka kata2 aku melukakan ati insan lain
  • aku nak tunjuk bagus pada mereka yang pandang rendah pada aku (saket ati)
  • aku tiada kuasa nak baca ati orang lain
  • aku pun ada emosi sendiri yang sentiasa berubah-ubah
  • aku juga hamba Allah yang seringkali melakukan kesilapan

Itu tak bermaksud kita boleh terus melakukan kesilapan, tetapi sebaiknya ambil iktibar dari apa yang terjadi serta berusaha untuk tidak menjadi golongan seperti itu lagi.Tetapi...bila ada manusia yang nak berubah dan berusaha untuk mengubah situasi itu, pernahkah kita menyedarinya?

Monday, December 21, 2009

Adakah Aku Terlewat?

Adakah Aku Terlewat?
Yes! Ya btol...! aku terlewat.. sedap gle tdo arini.. da la tido nye awal..bangun pulak lambat.. mujur ayahku yang tercinta ada.. kalo tak da pening pale camne nak g keje.. haih.. mas.. mas..
sat g nak g mayfair nak wat facial.. adoi..nk g nek pe eh.. redah je larh.. balik je, aku tau, aku nak trus tdo.. tdo tanpe sedarkan diri sehingga esok pagi...
huhuhu

Sunday, December 20, 2009

Sakit Kepala..

wah.......saketnye kepala ku.. knper ye? sebab aku men facebook lame sangat...
adoi..saket pale dah.. ni la kelemahan aku... adoi..bos tade.. iii, klo men facebook memang lalai jadi nye.. leka sahaja... huih... cepatla nak balek..
  • nak balek..
  • nak tido..
  • nak makan kek..
  • nak tengok kartun..
  • nak men ngan kimi..
  • nak marah Aril..
  • nak gosip ngan mak..
  • nak menari..
  • nak menyanyi..
  • nak borak ngan yg yg..
  • nak sume yg kat atas =)

Friday, December 18, 2009

cup cake for yg yg


hehe...comey tak? ni cup cake yg aku wat khas tuk yg yg aku sempena anniversary kitorang yg ke 7.. bkan 7 tahun ye ank2...tapi 7 bulan... hehe.. penat aku wat kek tu, sampai saket2 peha aku..ntah ape pasal ntah... tapi yg penting yg yg makan..hehe... aku wat ngan penoh kaseh syg tau tak..hihi... abg rizal sbok je nk yg tu.. takut btol aku die cilok satu.. tp sok pagi aku tgk ade lagi..fuh..lege..die tak usik..hehe... tade la comey sgt..tpi tu la kek org bru blaja..tape, next time aku bagi lagi comey! huhu! tgk r...

yang ni pulak aku buat cheese cake... honey cheese cake la yg paling mncabar sket... sbb 1st time wat... choc cake, da byk kali aku wat... da la aku telebey bahan.. almaklum larh... aku ni rabun.... nk dijadikan cite.. aku tgk madu tu, kat btol die tlis 50g..so, quantity y aku perlukan 20g.. em..dlam stengah dari botol tu larh.. aku pwn budget2 p bantai sampai setengh botol..
oleh kerana, mate da btambah tak clear, aku g la pakai spek swatch aku tu... aku nak masukkn ramuan strusnyer, iaitu susu pekat.. ku lihat susu tu satu tin da 500g..eh, tapi kenaper size ngan berat dier cam madu tadi eh... aku pown tgk skali lagi madu tu... alahai, madu tu bkan 50g....tapi 550g... aku pown telan air liur.. takut tak jadi cheese cake aku..sebb aku nk bwakumh yg yg. tapi, masak jelar... nak sedap kan ati, aku cakap jelah 'eh, raser madu sket jer, ade lagi rase cheese' ku bia kan juger... aku pown tanpe putus aser..truskan perjuangan aku... dala aku tak sure die da msak ke blom, sbb cheese cake kan lembik... slamat aku ade wat yg versi cup cake... aku rasr larh, owh sedap jugak..... at last, honey cheese cake aku pown siap... aku pown deco sesuke ati aku.. tapi, almaklum larh buruk nk mampoih.. adoi, cmne nk bwak esok ni.... haih, aku pown sambung masak kek coklat aku... kupikir blek, bwak kek coklat lahr, yg ni bia abg2 aku mkan.... tapi aku da bg yg yg choc cup cake, takkan ni pun nak choc kan... so, aku kene pikir kan sesuatu.. aku pown akhirnyer potong kecik2 cheese cake tu... pastu aku buh blueberry filling kat atas dier... wah... comey jugak kan.. da rupe cup cake jugak.. boley r tu... janji sedap! (sedap ke?)
keesokan arinyer, aku pown bawak honey cheese cake ngan cup cake bagi kat yg yg... pastu kan, yg yg bukan nk ckap time kaseh, aleh2 die mara aku sbb bagi time ade event camni..da tu, sket plak.. iiiii, panas je aku raser.. punyer nak tebakar ati aku.. tak betrime kaseh langsung!!!!! punye la ikhlas aku wat tuk dier... dari aku blek keje kol 6, rehat jab kul 7 start, dgn tak mandinyer,wat smpai kul 1, bru aku abeh kemas... aleh2 die mrungut aku. kate 'ape ni' yela, cupcake tu da songsang kemane ntah, tadi aku ssun elok jer..benci tol! ikotkan ati nak nanges je kat situ! pasni aku tamo bagi pape! saket ati!
tapi nak wat cmne...nak kene pegi umah dier..sabo jelarh.. takkn nak wat pangai, sbb klo skali aku nangeh, mood aku ilang trus! mmg tak jadi pegi punyer...
pastu aku pown smpai kat umah dier... jumper family dier...anak buah dier... lupe sket raser kecik ati tu... tambah lagi kkk2 n mak die puji kek aku sedap (yeke?) ilang tros raser nak mara.... haih....mlm tu pown, bru die ckp thanx for d cake..ilang lagi rase mara aku...
neway aku epi sangat pegi saner... family die ok... n aku enjoy sgt... hihi...

TANAK MASAK PAPE TUK YG YG LAGI! WEK2!

jalan2 di Genting Theme Park

wah...epynyer aku...at last dapat g genting... punyela teruja... yg besnyer aku dpt g ngan yg yg.. hehe... cyg yg yg! pastu ade wak n nad... alan n yana.. ade 3 kapel.. enjoy sgt...cam2 jadi... wat itu wat ini.. dala nk tetinggl bus, sume nye sbb lilin aku ngan yg yg.. hehe..bia r..bia r.. aku ske..hehe..


PengaPit Lagi


Haih, uih,masuk ni..da 2 kali aku jadi pengapit. pas ni aku pulak yang kene apit, cewah! hikhik!(amin) . Tapi kali ni, aku jadi pengapit tak kene tema..sape suh tak prepare tuk aku.. kan da spoil theme da..hehe.. ape2 pun aku tetap comey (kan yg kan). sume yang tolong wat makan adab2 pdg slek je kat aku..ye r.. dorang tak dpt join aku makan kat meja pengantin..hukhuk! ~lalala~ tapi bukan aku dpt balun sumer pown.. cam sonok tgk je.. hikhik! makan, alahai, ciputnyer..tu pasal aku malas jdi pengapit, nnt makan tak kyg... bkn malu, tade selera larh..hehe... Upcoming event, cousin aku nk kawen lagi..alahai.. persoalannya adakah aku yang akan jadi pengapit lagi? owh tidak mungkin.. sebab aku nk retire dari mengapit org.. aku nak aku yang kene apit.hehe. so, hope pas ni tak jadi lagi... aku nk makan dgn kyg!
faham? =)

Monday, December 14, 2009

15.12.09

Masuk arini, genap larh kitorang 7 bulan...walaupun nampak cam sekejab tapi detik2 yang aku lalui dengan dia..amat berharga...thanx cyg... At last, we decide something tuk our relationship ni... so, tak saba tunggu hari tu tiba..hehe.
da larh...nk sambung keje..ish, mata aku ni da tak nampak clear larh... leceh larh..esok da kene pakai spek kat ofis..iiiiii!

Friday, December 4, 2009

hari ini dan esok

Hari ini, hujan sangatlah lebat... leh naek demam aku hari-hari g kerja kene demam...almaklumlarh aku naik wave bukan kete..(tak mampu) huhu...nek kete susah lahr...nnt jalan jem gle..lagi kesian kat md no..nak drive lagi...aku dok tumpang jer.... hihi..

tapi tadi memang luck larh... takyah nak menapak lagi, sepanjang perjalanan green light jer... wah..lege ati makcik..

keje...? em...arini memang sangat bz..sampai2 je..walaupown, sampai awal tapi tak leh nk men fb pown... keje banyak, banyak sangat..meja aku da tak supe meja da...gle larh sepahnyer...pening pale aku..tapi takpe... sume pown ok..

tapi cam wiso sket la esok, sebab keje aku ade sket lagi..tapi sok aku tak keje so kak tasha y sambung..aku tak gemar keje aku org len smbung..wat keje bia sampai abeh..

ok larh..yg yg aku da tunggu kat phone ni..

gudnite everyone...
dadadididudu...

Wednesday, December 2, 2009

Big Bos nOt ArOund

Salam...


Hari ini aku traser nak bercerita pasal bos aku... ader ura-ura mengatakan y bos aku tak masuk arini..mana tak nyer, pagi-pagi die da beceramah...abeh satu ofis ngan site2 kene lecture tak bebayo ngan dier.. hehe.die pown nak luahkan perasaan jugak.. yelarh, supervisor aku asek mintak duet claim jer.. tapi nak wat camner..kalo tak mintak, camner die nak rolling blek tuk wat keje2 kat site.. so, aku ni dongar ajolarh.. kiri ckp ni, kanan ckp ni.. sini kesian, saner pown kesian.. yang saner sibok wat keje kat site, yang sini sebok g meeting ngan client.. slamat aku tak pandai drive lagi, kalo tak mampos aku kene sane sini..uih..bahayer ni..nnt tak leh larh aku nk becucoq tanam kat fb.. terhad sket maser aku..kalo tak, ni sesuker ati jer on9.. hehe..kadang2 dier ade pown aku tetap on9..alorh sambil2..da siap keje, aku pown on9 larh.. hihi..


tapi kesian kat bos aku tu..nampak gaye nyer mmg die da tahap maximum.. tu pasal larh, die behajat nak g Hong Kong next week.. so stat 7 dec sampai ...bile eh? 4 ari la senang citer.... die tader... becuti! uih, aku becuti kat genting jer... hehe.. alorh..die kaye, skati dier larh... nk berehat kan... kalo aku pown.. aku nk g jejalan mengelilingi dunier... eihs,duet byk leh larh.. ni byk lagi nak pikir.. tak leh sesuka ati nk blanjer... masa hadapan menanti cik mass oi..


dalarh...nak sambung wat keje.. lapo lak tu, padahal tadi da makan da.. nasi goreng ayam lak tu.. semenjak aku da tak single ni, prot aku cepat btol lapanyer... naper eh?

huhu...


dadadididudu..... =P

Tuesday, December 1, 2009

terkenang memori silam... =)


haih...hari ini start blek keje2 aku kat ofis.. mak aih, gile blambak invois nk kene buat.. nk cek claim y setebal alam pulak.. Dayabumi ngan Pusat sukan Um memang btol2 wat aku pening..almaklumlarh... report yang dorang bagi tak penah nak lengkap..beser larh..dorang bz ngan keje kat site..aku sendiri paham..tapi walau camtu pown..dorang tak berat tangan nk tolong aku...lagi2 site coordinator aku..very la d sporting in d world..sokmo na blanjer aku topup..dulu maser farewell aku pown..die bagi topup 30..wah, hepi ati i..thanx abg zamri...tapi, ape2 pown..ari ni not bad.. byk tapi tak la kelam kabut sangat sebab bos bz ngan Arsea Consultant's project.. so aku leh wat invois dalam keaadaan yang tenang..


tadi aku call shah, sebab nk suh die ambik cek cafe RM 10k tu.. pastu aku terdengar caller ringtone dier y btol2 tusuk kalbu aku.. alorh, bukan lagu tangkap leleh ker aper ker.. Lagu YUNA... yang tajuk dier tu DAN SEBENARNYA.. sebaek je aku dengar lagu tu... ingatan aku da mlayang ke bulan April 2009.. time tu lagu tu semaken-maken fames nyer.... n maser lagu tu tgh nek.. aku pulak tgh 'keep in touch' ngan my spesel one.. alahai... mish those moment... ati aku trus raser debar.. seumpama bulan April 2009.. padahal sumenyer da lepas.. tebayang maser aku keje part time kat parkson dulu.. ade org dtg jemput aku.. alahai.. raser fresh sangat feel tadi... aku terbayang aku tgh on9 n waiting for someone019 on9 too.. alahai.. tebayang aku tengah on9 sambil ditiup angin waktu petang..... wah...indahnyer... terbayang-bayang aku dok sibuk adjust wimax aku... aku dok terbayang aku g taman layang2 tuk jogging.. (hihi).. wah.. sumernyer raser indah... aku btol2 rindu raser tu.. raser indah sangat... nk raser lagi..nk...


pastu aku msg yg yg aku.. aku nk cite kat dier.. tapi dier leh tak igt lagu tu.. sedangkan dulu maser dok bgayut ngan dier..sokmo na aku nyanyi lagu tu! tak alert! huh! geram..hehe.... wek2!


dalarh..nak sambung wat keje balik...

~lalalala~