Friday, December 18, 2009

cup cake for yg yg


hehe...comey tak? ni cup cake yg aku wat khas tuk yg yg aku sempena anniversary kitorang yg ke 7.. bkan 7 tahun ye ank2...tapi 7 bulan... hehe.. penat aku wat kek tu, sampai saket2 peha aku..ntah ape pasal ntah... tapi yg penting yg yg makan..hehe... aku wat ngan penoh kaseh syg tau tak..hihi... abg rizal sbok je nk yg tu.. takut btol aku die cilok satu.. tp sok pagi aku tgk ade lagi..fuh..lege..die tak usik..hehe... tade la comey sgt..tpi tu la kek org bru blaja..tape, next time aku bagi lagi comey! huhu! tgk r...

yang ni pulak aku buat cheese cake... honey cheese cake la yg paling mncabar sket... sbb 1st time wat... choc cake, da byk kali aku wat... da la aku telebey bahan.. almaklum larh... aku ni rabun.... nk dijadikan cite.. aku tgk madu tu, kat btol die tlis 50g..so, quantity y aku perlukan 20g.. em..dlam stengah dari botol tu larh.. aku pwn budget2 p bantai sampai setengh botol..
oleh kerana, mate da btambah tak clear, aku g la pakai spek swatch aku tu... aku nak masukkn ramuan strusnyer, iaitu susu pekat.. ku lihat susu tu satu tin da 500g..eh, tapi kenaper size ngan berat dier cam madu tadi eh... aku pown tgk skali lagi madu tu... alahai, madu tu bkan 50g....tapi 550g... aku pown telan air liur.. takut tak jadi cheese cake aku..sebb aku nk bwakumh yg yg. tapi, masak jelar... nak sedap kan ati, aku cakap jelah 'eh, raser madu sket jer, ade lagi rase cheese' ku bia kan juger... aku pown tanpe putus aser..truskan perjuangan aku... dala aku tak sure die da msak ke blom, sbb cheese cake kan lembik... slamat aku ade wat yg versi cup cake... aku rasr larh, owh sedap jugak..... at last, honey cheese cake aku pown siap... aku pown deco sesuke ati aku.. tapi, almaklum larh buruk nk mampoih.. adoi, cmne nk bwak esok ni.... haih, aku pown sambung masak kek coklat aku... kupikir blek, bwak kek coklat lahr, yg ni bia abg2 aku mkan.... tapi aku da bg yg yg choc cup cake, takkan ni pun nak choc kan... so, aku kene pikir kan sesuatu.. aku pown akhirnyer potong kecik2 cheese cake tu... pastu aku buh blueberry filling kat atas dier... wah... comey jugak kan.. da rupe cup cake jugak.. boley r tu... janji sedap! (sedap ke?)
keesokan arinyer, aku pown bawak honey cheese cake ngan cup cake bagi kat yg yg... pastu kan, yg yg bukan nk ckap time kaseh, aleh2 die mara aku sbb bagi time ade event camni..da tu, sket plak.. iiiii, panas je aku raser.. punyer nak tebakar ati aku.. tak betrime kaseh langsung!!!!! punye la ikhlas aku wat tuk dier... dari aku blek keje kol 6, rehat jab kul 7 start, dgn tak mandinyer,wat smpai kul 1, bru aku abeh kemas... aleh2 die mrungut aku. kate 'ape ni' yela, cupcake tu da songsang kemane ntah, tadi aku ssun elok jer..benci tol! ikotkan ati nak nanges je kat situ! pasni aku tamo bagi pape! saket ati!
tapi nak wat cmne...nak kene pegi umah dier..sabo jelarh.. takkn nak wat pangai, sbb klo skali aku nangeh, mood aku ilang trus! mmg tak jadi pegi punyer...
pastu aku pown smpai kat umah dier... jumper family dier...anak buah dier... lupe sket raser kecik ati tu... tambah lagi kkk2 n mak die puji kek aku sedap (yeke?) ilang tros raser nak mara.... haih....mlm tu pown, bru die ckp thanx for d cake..ilang lagi rase mara aku...
neway aku epi sangat pegi saner... family die ok... n aku enjoy sgt... hihi...

TANAK MASAK PAPE TUK YG YG LAGI! WEK2!

9 comments:

rainbOw...raInbow... said...

oit mader...gler la u ni..bestnye...klu i jd radin mmg terharu gler beb..hahah...nk wat gk..ajar kan...hehehe

mass B said...

eh bleh u... telebey syg..tu pasal jadi camtu... t i ajar..kasi nangeh sket si man tu.. huhu

yana said...

g rmh parent dia??terharunyaaaa..best la korang heeee

yana said...

:h:

mass B said...

hehe...bes..bes.. yana pun mesti slalu g da..

yana said...

mn ade waaa jmpe skali je..die tu ajk2 ayam je hahaha dh nk blik kg bru nk ckp igt nk ajak blik skli tp len kali la k tu je blik2 die ckp haha

mass B said...

yeke? eh, dia parents dia bukan kat sini ker.. die segan kot yana..

yana said...

haah la tp kan dorg slalu blik kg kalo sbtu ahad..

mass B said...

owh...tape2..sure pasni die bawak u.. hehe