Wednesday, December 29, 2010

Big family is MINE --- heeee

seperti entry y lepas..
teraser nak becite tntg pemeli aku..
so today..
Introduce U..... (ckp sorang2)
MY BIG FAMILY
Tadaaaa!!!!!!

d happiness was there! =)
sowee ye, akk aku tu die igt da klik da
padahal org tgh waiting..
hahaha
ayah aku plak p tup mate.
asal ayah ni! wosak gambo! (mara kunun)
thanx to Allah for d famly u gv me..
Syukur Alhamdulillah...
candid!
tp nmpaknyer fokus kat mak, kak long,akk
aku, aril abg izal jadi blur
ceh!
orite, ni kaom lelaki umah aku
tapi tak ckup
kimi = dia da tido
abg rizal = dia da g keje
ni kaum hawa
tengok muke aku tu
nampak kerek, tue da tembam
time kaseh!
kaum hawa ckup korum..
lelaki tak pofesonal! huhuhu!
Ini Abg y paling tuer.. dan mmg tue da pun..
kak long
aril
kimi
akk aku n husband nyer.....
insan yang rasernyer baru 6 bulan kawen..
md no n his wife
eh salah!
abg no n his wife
~
~
~
abg rizal?
kan da kate tadi..die p keje larh!!
~
~
~
~
aku?
takyah buh larh, byk da pic aku...
hahaha
conclusionnyer...
weekend tu sgt hepi sbb sume bekumpul..
makan besor besame2..
takyah tggu raye cine bru nk makan beso..
tak leh nk gambarkan dgn kater2..
kalo korang leh ambek otak aku nih,,
aku kasi pjm sat...
supayer leh flash back weekend itu..
sekian
dari
Mastura a.k.a Cik Kiah

~
~
~


Mereka nyawa saya.....

Tak terbalas rasernyer jasa mak n ayah bile nak kenangkan balik
nk byr cara ape pun, takkan dapat punyer...
maka dengan itu, sepanjang idop ni...
hargailah mereka dan layanilah mereka sebaik yang mungkin..
kerana tanpa mereka kita tiada..
~
~
~
~
orite,sebenobenonyer...
arini mau cita
semalam..mak telah mengadiahkan aku sesuatu..
apa itu? rahsia aku dan dia..hehe..
time kaseh mak.
kpd abg2 dan kkk2 skalian..
jgn jeles!
adik kan adik korang...hahahahahaha
dear ibu tesayang..
kasi kiss banyak2...
muahx 800juta kali
~
~
~
- my mom -

~
~
~
~
mak je? ayah maner?
hehehe..
mesti la ade..
tu kat bawah tu...
~
~
~
- mak n ayah -

sayang bangat sama mereka
kami syg mak n ayah..
along sayang mak ayah
akk sayang mak ayah
abg rizal sayang mak ayah
abg no sayang mak ayah
adik pun sayang mak ayah
~
~
~
mai kita sayang banyak2 kat mak ayh kiter
(sebak)
~
~
~
hehe
~
~
- saya adalah anak cik yah dan cik din -
I'm proud to b ur doter babe! yeah!

~
~
~

Piala Suzuki AFF 2010 Milik Malaysia

Tahniah diucapkan kepada Pasukan Bola Sepak Malaysia
yang bertungkus lumus nk dapatkan piala suzuki AFF tu..
wah, cik kiah pun layan bola, cam tak cayer jer..
kasi smangat sama Malaysia baa... (ala2 yana)
bangga rasernyer...
lagi2 y dok kasi gol tu.. shafiee!
wah..suke aku tgk dier..
goal keeper die pun! lagi dasat! hehehe..
neway, dikeranakan kemenangan itu kami sume dicutikan pada ari esok
yeehaaa!
Maju MARA Maju MALAYSIA
(nak jugak buh name mara tu..huhu)
- cau -
eh2..lupe..dikeranakan nk p cari pic shafiee sali tu..
aku terbacer nih..
gelak2 aku dok bace nih tau


~
~








~
~
~

Tuesday, December 28, 2010

heaven?

heaven?
ofis aku kol it as a heaven?
apakah itu...apakah maksudnya itu pada aku!
yehaaa! i nue it..cos my boss was not around.. kan? kan?
everyone keep calling me.. 'mas heaven la arini'
hahahah.. ekceli,
he went to sabah for 3 days... next year, he shud b in d office kan boss?
4th jan baru die ada...yeehaa!
but
uwaaa..!!!
i tod i can enjoy seenjoy2nyer...but den.. he gave me workssssss to b completed b4 next yer..
wat was dat? its d SKT.. total up ol d programs and others, i'll give to kak Aziah.. in other word, assist me larh... i dunno how 2 settle up d things.. its beyond my worky-worky...
hehehe..kan?kan?
orite, ape y aku mrapu ni..
KEMBALI BEKERJA
CAU

comolot by kimi

hihi
comey tak pic budak kat atas tu..
tu anak abg aku..
name dier ...
Mohd Iman Hakimi..
pggl die kimi je...
time ni die buat aksi 18 taun ke atas..
hehehehehe.
orite2!!!!
sebenornyer aku nak citer pasal femeli aku y baru tgkp pic mereka2 weekend y lepas..
tapi pic tu tak smpat2 nk copy dlm pc..
makanyer..
sok larh aku nk becite..
sonok sgt weekend tu sbb sume pun ade..
akk aku y kat joho tu pun ade..
so..
Next story la k ..(ckp sorang2)..
dadadididudu

~
~
~

Love itu Kami Punyer!!!! =)

salam...
wah...raser syok jer nak mengarang entry kali ni..
tapi tak larat pulak, sbb byk keje..jadi bia pic je bercerite..
ok
ok
ok
last week (Isnin, 27/12/2010) aku p holiday ngn ygyg,
kak nor, abg sham n 2 orang kenit yang bahagia ble dpt mandi laut
*hehe
nk dipanggil percutian pun, tak la bape nak tepat..
tapi kire ok lar kan..
sbnrnye p wat baju, pastu br p pd.. (gitularh)
malam tu aku da prepare brg2 nak masak..ala bihun grg je...
pagi2 tu da ketung-ketang kat dapor da...
ebat anak cik yah!
sebekas tuk pd, sebekas lagi tuk org umah aku..
almaklumlarh, cik yah tak sihat sgt.nnt mesti tak msk..
so, aku msk siap2..
dan seterusnyer begerak ke pd...
aaaahhh...tgk pic jelarh k.. ( ckp sorang2)
~
~
~
- begin -
Ini En Radin Hafiz
sebenarnye bukan candid, tapi die control encem!
Next
~
~
~
orite, fokus bukan pade jerawat mahupun hidungya,
tapi pada cik puan di kaca matanya..time kaseh
Next
~
~
~
peace
gedik la akuni..
time ni, die tgh tido, yg len p mandi..
aku p begambo
cian kat aku
Next
~
~
~

ini ygyg di atas buaian smbil menikmati ......XXXXX tak tau..!
orite!
time ni aku da bebel da! aku nk p jalan2!!!!!!
faham tak!!!!
hehe..

- like -
Next
~
~
~
at last, dpt tgkp pic bedue..hehehe
sayer suker ini gambo!
=)
=P
En Radin Mohd Hafiz
Cik Mastura pp kembong
aksi gedik!
(sepatotnyer aku tak upload! buduh punyer cik kiah)
wif him fo eva-eva
time ni makan koci sambil buat baju baru aku sebagai tong sampah! time kaseh!

ok, da abeh da!
sekian terima kaseh

~
~
~
~

Monday, December 20, 2010

Demi Kak Limah

lalalala..wah, cam bahagia pulak..
orite arini ari selasa..
pagi tadi Mr tunang anta p keje sebab smalam kami 'midnite'
alarh...p tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah!!!
semangat!
al-kisah da due kali kitorang p asek tak dapat tengok jer...
da tu, cerdik pulak due2 nyer.. tak reti2 nk booking ker?
so, makanya kami men redah je..
p d curve malam semalam...
aleh2 dapat tiket 11.45 pm
aku pun inform sama ibu tersayang, die wiso sangat...
cian sama dier...tapi dun woli mak, cos kami budak baek..
pas abeh tgk wayang trus balek..
naek kering pulak dok lamer2 kat d curve tu..
startje cite kak limah tu..memang da gelak2 da aku...
apetah lagi Mr Radin..lagi dasat die gelak..
sampai aku asek kene lepuk! tade adengan romantik pun kami buat kat wayang..
sebab banyak adengan nak gelak sampai guling2 jer..
tak leh bla tol! 11.45 pun ramai gak orang..cam full je smalam..
smangat karya Malaysia!!!
seb bek, ekon tak bape nak sejuk..lege cik kiah...
untuk pengetahuan Mr Radin aku sambil camni:
' ygyg' (sambil menunjuk mukenyer )
'Ya Allah' aku tekejot..
sampai menangis die tengok citer tu..
klakonyer pasal..meleleh air mate die! hampeh tol!
aku tengok cite sedey je nangeh!huh!
sonok gak r..tapi aku asek tup muke je sbb takot uuu tengok memalam..
BALIk!
ye, maser tuk pulang...
jam 1.30 pagi..dasat tol
sampai je umah, mandi n terus tido!!!
wah..........oleh keraner raser kesian, Mr Radin telah menghantar ku tempat keje..
sbb die tau aku tak kalo tak cukup tido, penin sepanjang ari..
so, bile dia anta tu, takyah la aku bangun seawal 5pagi tuk p kejar bus tu kan?
aku bangun 6.45 tadi...
mak dok tekejot
'adik, tak p keje ker?'
'radin anta' (bunyi sore aku cam orang ilang sore)
nantok!
so, pepagi ni ok sket...molek seperti beser..
majulah cik kiah tuk negara... sekian!
~
~
~

Wednesday, December 15, 2010

Wednesday, December 8, 2010

Pagi Yang Gelap


Hujan turun dengan lebatnya pada 8/12/2010 ini..
uwah...ayah aku pun da tinggalkan aku..
nmpak gayenyer terpakselarh aku berjalan kaki dan meredah hujan itu..
alangkah gelap nye pagi ini..
takot gak aih..
kos slalunyer ayah anta, tak pun Big Boy anta..
tapi arini ayah da g dulu..
Big Boy pulak baru balik dari Thai pagi tadi
tak leh ganggu dier..
biokan die beguling atas katel puas2..
maka dengan itu..
aku pun meredah dengan waspadanya memandangkan ari da gelap kos ujan..
kaen abeh aku selak kasi tinggi dengan arapan tak basah dek ujan
namu paser2 tetap berminat nak melekat kat kain itam aku nih
ampeh, ilang kecunan aku!
sampai je kat bustop tu, bus tu da jalan da...
ampeh, takkan aku nak kejar kot.. tegulek pulok!
tunggularh bus laen...lambat lai la aku nmpok aih..
amper 20 minit aku tunggu baru nampak kelibat bus metro tu..
tekial2 p naek bus, mujoq ade seat sebelah tingkap..
pas je bayar tiket..aku pun bismillah....
bukak langkah nak tido! hehee..
sesampai je di MARA, akibat kesengalan yang nyata
aku pun p amek pas pelawat kat kaunter sbb Pas aku tinggal kat umah
tiada lagi gantungan merah di baju ini (pas staff) yang ade...
hanyalarh tali-tali biru (pas pelawat) yang menghiasi baju hitam aku nih!
naek2 je kat ofis, bos da tepacak kat tempat aku..
malu nyer...tapi die tak marah..mekaseh bos!
orite!!!!!
udahlarh melalot!!!!
menci!
dear zati! HAPPY BUFDAY...
hehe...
saje tak wish awal-awal tadi..
hehe...
ok, nilarh wajah gadis yang datang lambat tanpa membawa pas itu
~
~
sepatotnya pagi tadi nak pakei gaye gini
but my ygyg still prefer dis one.. kan?
huhu
p/s: ignore segale kesan di muke itu!
so, begitularh arini..
nak tau tak, tadi aku p bli makanan..
akk vacum tu mengomel,
" dulu masok MARA kurus je, skang da naek badannyer"
wah..aku dengan prasaan sedey trus tak jadi makan ape yang aku bli tadi..
wah...obvious aku temok oit!
tapi ok gak ape perangsang kpd aku supaya tak makan byok!
sampai kepetang barularh aku makan nasik tu! time kaseh kak!
Dalarh tu, penat pulak menaip..
dadadididudu
~
~
~
~

Tuesday, December 7, 2010

I Miss Him Lorh...


Miss him So muchy muchy!
uwaa...
busang yang amat!
bile mau pulang nih
hope to c u soon dear...
luv u so much!
~
~
~

Thursday, December 2, 2010

FACEBOOK Cik Kiah


ok, saje nak wat statement kat sni yang aku da berpuase dari maen fb selame amper 2 minggu
sangat terer.. adakah anda begitu? oh tidak mungkin. Ini berlaku kerana line tenet di office saye sedang terganggu atau erti kate laen, die emosi lebey. maka dengan itu, die jadi begitu. owh, so menyampah! bukan nympah sebab tak leh bercanda di fb tapi nyampah sebab terskema disni.. ok fine! aku busang sebenarnya..release tensen before start balek keje-keje y belambak di meja aku..
sekian
~
~
yang benar
~
~
cik kiah a.k.a Mastura Zunddin

Wednesday, December 1, 2010

29 Oktober 2010 yang telah berlalu

ari itu telah berlalu lebih kurang sebulan..
tape ngengade nak bitaw ape yang aku dapat aritu..
hehe...

ni dari kak G.. maser die g Vietnam aritu.. tq..


along taw aku gile makan coklat..
so, ni daripada dier..
~
~
~
NEXT
~
~
da tentu dari yang tersayang...
Mr Radin
die wat surprise so, die benti kat tepi jalan..
p bukak bonet..
tengok die rushing2 je...cian dier..
ye r, aritu orang yang offer wat wiring tu asek kol je...
da la p giant.. pastu aku pelik, asal barang tak letak dalam bonet kete..
skati larh, kete die..kotor nanti baru taw..
die letak barang kat seat jer..
aleh2..da sampai umah..
aku nak naek tukar baju sbb nk p umah abg no..
pastu die suh p bukak bonet amek kan kasot..
kasot ape la die ni..org nk cpt larh..
tibe2...
aku tengok
sebuah kotak yang indah dihias ribbon seperti di bawah..

pink ribbon, heee..
nak tau tak saye dapat aper...
~
~
~
~
~
~
~
JENG JENG JENG
bag tuk casper yang saye idam-idamkan
dan asek memikir waktu memandang beg ni
cukup ke dak, duit aku..
haha..tapi tak bli pun..
tup2 aku dapat..heee
bag jejalan tuk casper tecayang yang berwane pink
pastu aku dapat nih!
little bear yang berwarne pink jugak
name die BABY LOVE
hihi
conclusionnyer...
aku bahagier..
byk bes aritu sbb jadi bufday girl selama satu ari..
cam jadi permaisuri sehari..
hehe
thanx to kak long cos bagi bagi adik baju y cute..
da rasmikan pun..hehe
orite, cau!
~
~
~
~

Monday, November 29, 2010

Cerita Tentang Si Dia



Dia itu merujuk kepada siapa?
Dia itu merujuk kepada........
insan yang baru 1 tahun 6 bulan 2 minggu 1 hari yang m
asOk dlm kotaK ati AKU
sapa itu?
sapa lagi kalo bukan
Radin Mohd Hafiz
dia...
BANYAK melukakan ati aku...
tapi dia....
LAGI BANYAK membahagiakan ati aku...
sejak due menjak ni banyak je jasa yang die buat kat aku..
paleng bes skali..
bile die ssh payah p bli air kelapa dan bawak g klinik
maser aku demam campak
lagi skali yang bes..
bile die teman aku kat hospital maser ayah saket baru2 ni..
pagi2 bute lak tu..
5.30 pagi tu pulak siap anta bawak ayah, mak n aku balek..
pastu tunggu sat n anta aku p keje...
teman n blanje bekfas tuk aku lagi..
uwaaa...
naek je kat ofis..
leleh2 air mate aku dok kenang ape yang die buat...
cyg sama kamu yg...
Love2 banyak2
baru2 ni lagi..
maser p kenduri kawen kak zu, aku dok bad mood sebab kelam kabut carik kad..
aleh2 y jadi mangsa adalah dia..
(memang slalunye dia)
tapi nak tau..dia still pujuk aku baek2 n usaha p carik kad lagi..
(bukan salah awak, salah saya yang terlupa nak bli..soweee)
semalam tibe2 aku tebuat die moody...
aku pun pujuk tapi still tak makan saman je raser..
aku raser cam hot n malas nk pujuk lagi, tetibe tingat ape y die buat..
raser cam tak layak je nk buat pangai..
aku pun dengan ikhlas pujuk die lagi..
besenyer, aku y majok balek.. ngeng!
conclusionnyer...aku bersyukur kerana dijodohkan dengan dia *InsyaAllah
mohon sampai akhir hayat...
Terima kaseh banyak2 yg...
terima kaseh kerana menerima kelemahan saya..
arap bukan takat ini saja..
arap tuk selamanya...
salam sayang...
~
~
~
LOVE2 SAMA INI BUDAK

~
~
~