Wednesday, February 24, 2010

Adakah?

Adakah aku bekerja di MARA?
: yup! aku PA kepada TP aku
Adakah bos aku ada kat ofis dia?
: takde sebab die g kursus kat Hotel Quality
Adakah aku bz skang ni?
: nope! sebab aku takde keje
Adakah aku kenyang?
: yes! sebab pepagi tadi aku masak nasi grg, so aku da bedal pown
Adakah aku sangat letey?
: Hari2 pown aku letey, klo bley nk tdo sepanjang maser je
Adakah aku slalu main fb?
: owh tidak! sbb aku profesional maser keje
(actually, MARA da blok la..huhu)
Adakah bf aku sorang yg cemburu?
aku : perhaps...,maybe....
mak: 'da la radin tu kuat cemburu' dats wat my mom said when I talk bout other guys-huhu
Adakah aku sorang yg cemburu?
: tak r (pretend to b)
Adakah aku seorang yg setia?
: lets my yg yg give d answer

Kufikir-fikir...

Kufikir-fikir... tapi ape yang aku fikir? aku pown tak tau..
em...
life? hari-hari pown aku bz...
lagi2 bz dengan keje... blek umah je da smpai pukul 7,
da tentu2 aku traser penat y amat...
at last, aku pown tido larh...
nk kemas blek pown tak larat da..
so...ntah la,
tak tau nk cite ape lagi..
dadadididudu...

Monday, February 22, 2010

I'm So SORRY


Dear My lurve..

nak bitaw sket ni...em...nak mintak maaf tentang aritu... sowee sangat2.. sowee yg... em.. tak tau nak ckp cmne lagi.. even yg yg da maafkan tapi rasa besalah sangat2.... hope raser syg tuk sy tak kurang.... bley tak yg... bley tak... Sy promise, sy takkan buat lagi.... sy tamo ilang awak.. jangan mara sayer lagi... sy takut... on dat day, sy hanye bley tunjuk raser kesal saye dengan air mate n say sowee je... sy takut sgt... em.. sowe... tak masuk nk saketkat ati awk... sowee... family sy pun mara sy jugak.. smpai skang tekenang-kenang ape yang jadi aritu... sowee.... mesti yg kecewa dengan sy.. sowe... tamo buat lagi da.... tamo hide pape da.. takut... sowee yg... just want u to noe.. dat I lurve u so much dear... they r nuthin' compared to u...but u r my everythin' dear... plz forgive me..

wif ol d lurve

-ur lover-

Thursday, February 18, 2010

Mulsifiers E-Codes For Pig Fat

MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT
Peringatan Penting!!!
Kepada semua umat islam di Malaysia...
Lemak Babi ini didaftarkan dengan Kod E-Codes. Sila berhati-hati.
Jika anda menjumpai Kod-Kod berikut di dalam setiap produk siap,
maka hendaklah mengelakkan daripada membeli kerana produk yang
ada label kod-kod tersebut seperti di bawah ini mengandungi LEMAK BABI.

p/s: bejage-jagelarh wahai anak2ku sekalian...

Tuesday, February 16, 2010

15.02.2010 - yeay! da 9 Bulan....


hihi, masuk 15.02.2010 ni, genap 9 bulan aku n yg yg couple..sangat hepy.. ari sebelum anniversary ni, family die dtg umah aku... kenal mengenal antara satu sama lain... hihi.. 1stly nak minta maaf kat Radin Mohd Hafiz sebab malam tu saye bad mood sesangat... y? cos petangtu awk tinggi sore ngan sye... em... kecik ati taw... time tu da la saye tengah panic... tu y jadi hot sangat tu..sedangkan mlm kang big day tuk kite.. tapi 'big day' punye pasal sy control lagi... sampai la sume da settle.. baru la smbung majok blek.. huh! tak kire! sebab sy tak puas ati sangat! bia awk tau sy tengah saket ati!faham? awk tanye saye... ' awk mara saye ke...?' saye jawab ' tak....' tapi skang nk jawab 'ye!!, sye mara sangat kat awk!' (tapi aritu je, skang tak.. hehe) kalo ikutkan tamo kenang2 taw memandangkan family awk ade kat hall tu.. tapi ati tetap saket... faham jelarh... keras kepale y amat saye ni... pastu, awk pon mara saye.. ' saye paling benci, bile cakap sepatah tanye, sepatah jawab' ... dan2 tu... mud saye nak becakap langsung tade...! ilang.. so saye g tido je la.. lagi bagus! ikutkan mmg tade mud nak ckp... tapi da jadi habit everynite gayut... hehe...jgn mara yg.. sebelom tido saye tingat.. lagi bape minit nak menjelang kul 12..pastu genap la usia perhubungan kita yang da masuk 9 bulan ni.. mule2 raser cam nak wish je.. tapi slalunye mesti sye wish dulu.. so, bia larh... nak tengok awak ingat ke tak..

tup..tup... jam 12.58am...ade mesej masuk... saye pown bace mesej tu.. (rahsier) so sweet... tak penahpun awk camtu... sangat2 suker! huhu.. yg2..malu r... huhu..thanx cyg... ingat rupenyer.. ikutkan ati nak reply... tapi cam ego lagi.. so smbung esok je r.. sy pown tido dgn ati yang senang.. hehe... sok pepagi je.. aku trus kua.. nak wish tapi.. cam angin je lagi... asal klo aku angin cam lame eh? (hehe) takpe r... pastu die reply.. 'em..ok' simple je.. aku tau die kecik ati tu, sbb aku tak wish lagi... hehe.. saje je... lame2...da balek dari d store baru la aku ambl kesempatan wish kat die.. so epy.. hehe...

petang tu..kitorang g jogging... da lame tak g jogging.. tingat maser mule2 kawan dlu.. kat situ r.. saksi taw... tapi aku cepat pancit r... tak larat la jog lame2.. besaq tu taman layang-layang.. mane temampu je r.. tapi cam puas je... da la tak besenam la katekan... tapi aritu memang, memang, memang menyeronokkan... aku igt sampai ble2... hihi... best nye... thanx cyg... klu ikutkan nak men layang2... tapi tau tak 2 hari yang lepas, layang2 kitorang tesangkut kat pokok dekat2 st Mary... alahai.. sedey gle... sebab da jaoh die terbang... melayang akhirnye.. melayang jugaklarh RM 18.00 kitorang... hihi... takpe r.. nnt bli len k... neway.... 15.02.2010 sangatlah menghepikan... bahagia sangat... mish u so much dear.. rite now, my dear ade kat perlis.. jalan-jalan cari makan..... hehe.. take care k... tak sabar tunggu awk balik.. dadadididudu...

Selamat Ulangtahun yang Ke 9 cyg.... 9 bulan r... huhu.. =)

Friday, February 12, 2010

Menanti malam tiba..

Hari ni 14.02.2010... orang selalu ingat arini ari kekasih atau senang cite arini Hari Valentine.. Hari ini ari yang penting buat aku.. tp itu bukan bermakna aku nak p sambut ngan yg yg..iiii dak aih...actually arini...bufday classmate aku kat 5 Usahawan dlu... Inas, hepy bufday cyg... selain dari itu... arini my yg yg's family nak datang meet my family larh....hehe..epynyer... consider as sesi suai kenai la kot...so arini mak, ayh, along n kak long rushing g NSK tadi... ade ke, pepagi baru nk ngajak aku... malas aih.,. bek aku kemas umah... aku bagi duet soh bli pape y patot jer... hehe..aci la tu... so, tonite aku ngan mak goyang kaki jer...hihi! (4 d 1st time-slalu dapor tmpat aku). Kak Long aku yang masak arini...die masak sedap gak r... kakak aku, prepare pape y patut.... so, i bought cup cake, untuk dessert den my mom kate nak buat kuih... ape2 je larh.. y penting part aku da settle..hihi... tp yg yg mlm ni tak dtg kot...bia orang tue2 y besuare k...yg yg just dtg tunjuk umh jer... hopefully sume bejalan dengan baik... nak eratkan silaturrahim je.. hihi! ...

ha.... ii..lasnite kan, tgh shok aku tido... tibe2 my ex call... aku pasan tak pasan je num tu...cos die gune new number..aku tak ingat aih... tekejot aku.. berabad tak dengar cite, tibe2 terpacul pulak.. tp aku amatlah nantok.. so, die kate, tidolarh... em... aku pown msg, 'tekejot cik kiah'. aku ingatkan nape plak kol aku tibe2 ni... gado ngan gf agaknye...hehe... rupe2 nye nak bitaw aku die da terer mandarin da.. alahai mamat ni.... speaking mandarin ngan aku pulak memalam ni.. tak bleh aih nak melawan, aku nantok... huhu. bangge r tu... saje dok tayang kat aku kan.. kanak2 ribena..hehe..

dear my yg yg: jgn slh faham k... die jus nak btaw die expert mandari... he can do better thn me... tolong sket...i can do better thn him!

tu y tibe2 teseda mlm tadi tu.. tu y saye kol awk tu... ble chat ngan org len, mesti tingat kat awk... mcm guilty je raser....cos i luv u dear.. jgn mara k.

Thursday, February 11, 2010

saket ati!

kadang-kadang bile kite saket ati, tak tau nak cite kat saper... dan kadang-kadang tak sumer citer kite bley share... neway aku suker story kat sini...
apa yang buat aku saket ati?
ntah larh.... maybe some people think dat they r perfect enough... so others punye opinion tak diperlukan.. but some people like to share it...(i luv that kinds of people larh)
for me..why not kite just listen org laen punye opinions den, kite leh buat comparison... pilih yang terbaik antara yang terbaik.. tapi bukan down kan orang itu... menci aku! person camni suke underestimate orang lain... atau pown orang camni suke sangat 'take things for granted'!! wek! (untuk kes lain larh)
look, maybe aku ni lack of working experience, ye r memandangkan aku baru sajer nak start keje... tapi bukan lack of life experience.... setiap hari aku raser pengalaman baru.. stiap hari aku blaja sesuatu termasuk baca sikap orang lain... maybe certain things, aku tak familiar or expert, banyak sebenarnye aku tak familiar n expert..tapi banyak jugak yang aku familiar or expert... for those things yang aku da buat banyak kali, takkanlah aku ni lembab lagi... sengal la tu namenyer.. excuse me, here... I'm PROUD to say that I'm graduated from UiTM okey? (bukan nak cam bagus) so aku bukanlah bodoh sangat sampai Kau nak pandang rendah kat aku! bende camtu da banyak kali aku buat kat UiTM, takkan skang tibe2 aku sengal nak buat kot? (Marah tahap gaban). Small matter k... bende tu leh wat dengan care yang lagi simple dan mudah kenaper ko nak buat jadi complicated lagi.. use ur mind larh, if u think u tu da 'BIJAK' sangat! boleh compare ape, care ape yang lagi senang n tak complicated ... d word EGOISM match sangat dengan U!
so please larh... change ur attitude.. dont behave like dat anymore..! people wont like it... ok? terutamanyer aku! daa...

Monday, February 8, 2010

BPU'S Family Day

Hari tu aku cite pasal last two weeks kan.. arini aku cite pasal last week.. hehe..
Aku g Melaka lagi.. tapi kali ni g Pengkalan Balak, Melaka... Bukan g ngan yg yg lagi da..tapi g ngan staff BPU MARA.. waa... sangat sonok.. besuker rie..

maser kat dalam bus, before nak gerak
Pagi: yg yg datang jemput aku, sebab die yang nk kene anta, huhu! kali ni ontime... so, kitorang g breakfast dlu... cian dier... hihi... byk berbudi kat aku tu... setibe je kat saner.. raser cam awal pulak, so, aku suh die teman aku.. pastu da tolong kuakan barang.. die pown blek.. aku pown p cari pot nak menyembang ngan kengkawan aku.. Kira-kira jam 10pagi..aku ingat da nak gerak..tapi En Jo ngan anak-anak die lom dtg lagi pulak... tunggu punye tunggu akhirnye baru la sampai...
kak ira syok dapat mic

tengahari: bas da begerak, tangan aku pown berjalan jer..bkan jalan g maner, tolong nurul carik-carik kan tali tuk buat pom-pom tu.. huhu..at last, aku tak leh tahan.. aku kater kat nurul..saket pale n pastu tu aku tdo!.... sedap aku tdo..tedengar orang tepekik telolong.. rupernyer..dorang tengah karaoke..mak aih.. suker ati larh.. sumer lepas kan hajat agaknyer..biarkanlarh... k ire2 kul 1.30pm kitorang pun sampai... turun je dri bus kitorang g daftar.. taklah cun mane tempatnyer tapi bes gak r... hehe... pas daftar, ambik cabutan bertuah (num) - bunga setawar.. (mintak2 r dapat microwave) pastu aku pun rushing2 g bilik aku... dorang sebok dok cakap aku baru tekeluar af,..lantakmu r..haha.. aku pown mendaki bukit tu (tak la bukit sangat) da la mule2 slah bilik..sebab die gune no ganji n genap.. tesalah pulak.. las2 baru jumper bilik.. dlam bilik aku ade kat Hanani ngan Kak Fadlina..due2 tu pendiam orangnye.. takut plak aku.. ye r.. aku da la baru.. dorang borak die2 jer... takperlarh... aku pown bantai p tido... bangun2 jer.. kak nani nak kua, tinggal aku ngan kak fadlina jer.. kitorang pown borak smbl mkn chipsmore ngan kopok.. ok gak akkni eh.. baru la molek...


Hidup Orange!(pom-pom boy)
petang: tepat kul 5 kitorang pown siap nk g sukaneka.. adoi..besar tol baju aku.. takper r.. janji baju.hehe... pastu.. kitorang pown turun.. (da molek da ngan rumat).. game pown nak start.. nk cite banyak2 tak larat.. aku join 1st game, trompah gergasi.. maen die 3 orang.. group aku menang... ade group biru, sorang patah 3 jari.. cian aku tengok, cian lagi kat anak dier.. die pandang jer mak die kene angkat dengan orang ramai... game pun tetap diteruskan..ade banyak lagi... lbh krg kul 7.00pm, kitorang angkat kaki..nak blek bilik sebab kul 8 ader dinner.. so sumer g besiap...

malam: kitorang da besiap, pastu g turun tuk dinner.. (turun ngan rumat lagi taw, da ngam da..) mane pegi aku dok ngan akak2 tu jer.. padahal baru sehari kenal.. lantaklarh..hehe.. cam2 makanan ader taw... sumer pown aku bedal,...cumer prot aku saket r.. da masuk angin.. alahai... mls la nak cite da.. penat... final jer r... akhirnyer aku dapat vacuum....bawakla balek.. t r smbung... ade keje plak.. huhu

Sunday, February 7, 2010

Jalan-Jalan - MELAKA


Last week aku g Melaka.. Last two weeks pun aku g Melaka gak.. Aku pegi ngan yg yg and his beloved parent..segan gak..tapi belasah je larh... Mule2 die jemput aku kat umah..but yg yg promise to pick me up at 7.00 - 7.30.. aleh2 die sampai kol 8.00 kat umah aku.. huh! wek! Pastu da siap2 sumer, kitorang pun gerak g Melaka...mule2 dok beborak ngan mak die..pastu, tak tahan den, nantok + pening.. aku pown TIDO.. Nak tau, dudok je mak die kat dalam kete tu, tetibe die suh anak die tanggalkan pewangi kete, sbb takut aku pening.. wahhhh..malunye aku.. em... itu pown, die bitaw mak die.. (eleh, die alah minyap Cap Kapak pown aku bitaw mak aku) nnt kang orang kate aku kekwat pulok! hehe.. ape2 pown mak die sporting, soh aku tido sbb takot aku pening..hekhek! mekaceh Cik Jah!. ..

Tak Lama pastu, kami pown sampai kat umah kak Hani.. beso gak umah dier... senang nak men kejar2.huhu! Kat situ ada ank die..comey jer.. mujoq die mau kawan ngan aku..hehe.. den, borak2 pastu aku n yg yg g somewhere...nk tau mane? TAMPIN.. faveret anak kak Nor.. hukhuk! kedai RM2.. hehe.. aku pown abeh kan duet aku dlm RM22.00 bli pape ntah... huhu! pastu blek umah, rehat jab.... pastu g lunch kat bawah pokok..sedap je angin den raso aih.. makan cendol..aku tak minat tol makan cendol..pening kpler.. tp ble skali skale try sodap gak.. pastu kpale aku pown loklak, ntah ape pasal ntah... pas mkn cendol sokmo jadi gitu.. tu y jadi takde mud mkn... tp yang aku mkn aritu sedap... wat sendiri tu... den, pegi Bandar Hilir pulok.. wah...family die sporting, kasi aku g dating ngan yg yg.. hekhek! so kitorang pown g nek taming sari, g masuk muzium..suke2 abehkan duet walo pown due2 tengah kering time tu... bedal je larh! tapi hampeh tol, sebab time tu peha aku saket..so slow sket jalan.. baru nak begalak sakan..! da tu, yg yg soh p tgkap pic.. tetibe aku ckp pe ntah, die kesuk ati plak... eh2.. aku bkan ckp kat die..aku ckp kat diri aku.. tetibe jalan menonong tinggal aku kat blakang.... tak ske btol aku laki tgl pom kat blakan... menci! aku pown jadi emo y 'terpakse' di control larh.. ye r... lagi pown, die yang bawak aku kat sini.. nnt cam tak berterima kaseh plak... tp dlm maser y samer aku geram btol.. pastu lamer2, ok la blek.. alasan aku ble die tanye, aku ckp saket kaki jer... padahal EMO gle.. huhu.. padan muke aku ngan dier! hehe..

Malam pown, hampir menjelma..tpi before malam tu tibe... abang ipar die pown, baru pulang dari Johor.. uih, nek moto besaq na... hehe.. aku ngan yg yg pown sempat dok begambo ngan moto tu, jgn kate begambo, naek skali ooo... haha.. (aku tak penah naek ma...)

gile begambo!

Pastu, kitorang pown kemas2 nak blek KL... tapi g makan dulu.. makan sate... sedapnyer.. da lame aku tak makan sate.. smpai prot kembong gak larh.. dok je dlm kete..mate muler larh raser nak tutup tuk jangke maser y lame je.. hehe.. nantok r... aku pown bantai tido jer.. mmg aku nantok gle.. mane tak nyer.. dok bejalan sehari suntuk.. tapi yg yg lg kesian, sebab die tak tdo2 pown lagi...
maser on d way pown, jalan jam gler..... ntah ble nk smpai umah...takot je mak bising... sian kat yg yg.. em...sowee.. akhirnye... tepat kul 1 aku smpai kat umah aku... tengok, mak ngan ayah da tido... tp abg no dok begayut lagi... lantak mu ler... penat sangat2... yg plak, sempat lagi g mlepak.. tak ngantok ape die ni.. haih... aku pown g mandi, pastu siap-siap tuk tdo.. lum sempat aku susun bantal, aku pown p bantai tdo.. seda2 esok pagi.. katil aku molek je kedudukan dier..blanket pown tak bentang lagi... btol2 kan sket jer... pastu seperti sediakala.. huhu.. nmpak sgt aku mengantok! kalo tak da besepah da.... trabor sane sini.. uih..... saketnye badan.. tapi manyak syiok!!!!



budak ni, hepy gle