Monday, February 8, 2010

BPU'S Family Day

Hari tu aku cite pasal last two weeks kan.. arini aku cite pasal last week.. hehe..
Aku g Melaka lagi.. tapi kali ni g Pengkalan Balak, Melaka... Bukan g ngan yg yg lagi da..tapi g ngan staff BPU MARA.. waa... sangat sonok.. besuker rie..

maser kat dalam bus, before nak gerak
Pagi: yg yg datang jemput aku, sebab die yang nk kene anta, huhu! kali ni ontime... so, kitorang g breakfast dlu... cian dier... hihi... byk berbudi kat aku tu... setibe je kat saner.. raser cam awal pulak, so, aku suh die teman aku.. pastu da tolong kuakan barang.. die pown blek.. aku pown p cari pot nak menyembang ngan kengkawan aku.. Kira-kira jam 10pagi..aku ingat da nak gerak..tapi En Jo ngan anak-anak die lom dtg lagi pulak... tunggu punye tunggu akhirnye baru la sampai...
kak ira syok dapat mic

tengahari: bas da begerak, tangan aku pown berjalan jer..bkan jalan g maner, tolong nurul carik-carik kan tali tuk buat pom-pom tu.. huhu..at last, aku tak leh tahan.. aku kater kat nurul..saket pale n pastu tu aku tdo!.... sedap aku tdo..tedengar orang tepekik telolong.. rupernyer..dorang tengah karaoke..mak aih.. suker ati larh.. sumer lepas kan hajat agaknyer..biarkanlarh... k ire2 kul 1.30pm kitorang pun sampai... turun je dri bus kitorang g daftar.. taklah cun mane tempatnyer tapi bes gak r... hehe... pas daftar, ambik cabutan bertuah (num) - bunga setawar.. (mintak2 r dapat microwave) pastu aku pun rushing2 g bilik aku... dorang sebok dok cakap aku baru tekeluar af,..lantakmu r..haha.. aku pown mendaki bukit tu (tak la bukit sangat) da la mule2 slah bilik..sebab die gune no ganji n genap.. tesalah pulak.. las2 baru jumper bilik.. dlam bilik aku ade kat Hanani ngan Kak Fadlina..due2 tu pendiam orangnye.. takut plak aku.. ye r.. aku da la baru.. dorang borak die2 jer... takperlarh... aku pown bantai p tido... bangun2 jer.. kak nani nak kua, tinggal aku ngan kak fadlina jer.. kitorang pown borak smbl mkn chipsmore ngan kopok.. ok gak akkni eh.. baru la molek...


Hidup Orange!(pom-pom boy)
petang: tepat kul 5 kitorang pown siap nk g sukaneka.. adoi..besar tol baju aku.. takper r.. janji baju.hehe... pastu.. kitorang pown turun.. (da molek da ngan rumat).. game pown nak start.. nk cite banyak2 tak larat.. aku join 1st game, trompah gergasi.. maen die 3 orang.. group aku menang... ade group biru, sorang patah 3 jari.. cian aku tengok, cian lagi kat anak dier.. die pandang jer mak die kene angkat dengan orang ramai... game pun tetap diteruskan..ade banyak lagi... lbh krg kul 7.00pm, kitorang angkat kaki..nak blek bilik sebab kul 8 ader dinner.. so sumer g besiap...

malam: kitorang da besiap, pastu g turun tuk dinner.. (turun ngan rumat lagi taw, da ngam da..) mane pegi aku dok ngan akak2 tu jer.. padahal baru sehari kenal.. lantaklarh..hehe.. cam2 makanan ader taw... sumer pown aku bedal,...cumer prot aku saket r.. da masuk angin.. alahai... mls la nak cite da.. penat... final jer r... akhirnyer aku dapat vacuum....bawakla balek.. t r smbung... ade keje plak.. huhu

No comments: