Sunday, February 7, 2010

Jalan-Jalan - MELAKA


Last week aku g Melaka.. Last two weeks pun aku g Melaka gak.. Aku pegi ngan yg yg and his beloved parent..segan gak..tapi belasah je larh... Mule2 die jemput aku kat umah..but yg yg promise to pick me up at 7.00 - 7.30.. aleh2 die sampai kol 8.00 kat umah aku.. huh! wek! Pastu da siap2 sumer, kitorang pun gerak g Melaka...mule2 dok beborak ngan mak die..pastu, tak tahan den, nantok + pening.. aku pown TIDO.. Nak tau, dudok je mak die kat dalam kete tu, tetibe die suh anak die tanggalkan pewangi kete, sbb takut aku pening.. wahhhh..malunye aku.. em... itu pown, die bitaw mak die.. (eleh, die alah minyap Cap Kapak pown aku bitaw mak aku) nnt kang orang kate aku kekwat pulok! hehe.. ape2 pown mak die sporting, soh aku tido sbb takot aku pening..hekhek! mekaceh Cik Jah!. ..

Tak Lama pastu, kami pown sampai kat umah kak Hani.. beso gak umah dier... senang nak men kejar2.huhu! Kat situ ada ank die..comey jer.. mujoq die mau kawan ngan aku..hehe.. den, borak2 pastu aku n yg yg g somewhere...nk tau mane? TAMPIN.. faveret anak kak Nor.. hukhuk! kedai RM2.. hehe.. aku pown abeh kan duet aku dlm RM22.00 bli pape ntah... huhu! pastu blek umah, rehat jab.... pastu g lunch kat bawah pokok..sedap je angin den raso aih.. makan cendol..aku tak minat tol makan cendol..pening kpler.. tp ble skali skale try sodap gak.. pastu kpale aku pown loklak, ntah ape pasal ntah... pas mkn cendol sokmo jadi gitu.. tu y jadi takde mud mkn... tp yang aku mkn aritu sedap... wat sendiri tu... den, pegi Bandar Hilir pulok.. wah...family die sporting, kasi aku g dating ngan yg yg.. hekhek! so kitorang pown g nek taming sari, g masuk muzium..suke2 abehkan duet walo pown due2 tengah kering time tu... bedal je larh! tapi hampeh tol, sebab time tu peha aku saket..so slow sket jalan.. baru nak begalak sakan..! da tu, yg yg soh p tgkap pic.. tetibe aku ckp pe ntah, die kesuk ati plak... eh2.. aku bkan ckp kat die..aku ckp kat diri aku.. tetibe jalan menonong tinggal aku kat blakang.... tak ske btol aku laki tgl pom kat blakan... menci! aku pown jadi emo y 'terpakse' di control larh.. ye r... lagi pown, die yang bawak aku kat sini.. nnt cam tak berterima kaseh plak... tp dlm maser y samer aku geram btol.. pastu lamer2, ok la blek.. alasan aku ble die tanye, aku ckp saket kaki jer... padahal EMO gle.. huhu.. padan muke aku ngan dier! hehe..

Malam pown, hampir menjelma..tpi before malam tu tibe... abang ipar die pown, baru pulang dari Johor.. uih, nek moto besaq na... hehe.. aku ngan yg yg pown sempat dok begambo ngan moto tu, jgn kate begambo, naek skali ooo... haha.. (aku tak penah naek ma...)

gile begambo!

Pastu, kitorang pown kemas2 nak blek KL... tapi g makan dulu.. makan sate... sedapnyer.. da lame aku tak makan sate.. smpai prot kembong gak larh.. dok je dlm kete..mate muler larh raser nak tutup tuk jangke maser y lame je.. hehe.. nantok r... aku pown bantai tido jer.. mmg aku nantok gle.. mane tak nyer.. dok bejalan sehari suntuk.. tapi yg yg lg kesian, sebab die tak tdo2 pown lagi...
maser on d way pown, jalan jam gler..... ntah ble nk smpai umah...takot je mak bising... sian kat yg yg.. em...sowee.. akhirnye... tepat kul 1 aku smpai kat umah aku... tengok, mak ngan ayah da tido... tp abg no dok begayut lagi... lantak mu ler... penat sangat2... yg plak, sempat lagi g mlepak.. tak ngantok ape die ni.. haih... aku pown g mandi, pastu siap-siap tuk tdo.. lum sempat aku susun bantal, aku pown p bantai tdo.. seda2 esok pagi.. katil aku molek je kedudukan dier..blanket pown tak bentang lagi... btol2 kan sket jer... pastu seperti sediakala.. huhu.. nmpak sgt aku mengantok! kalo tak da besepah da.... trabor sane sini.. uih..... saketnye badan.. tapi manyak syiok!!!!



budak ni, hepy gle


No comments: