Monday, April 26, 2010

The Superb Secretary

Last time, I was attending one of MARA's Program which is 'The Superb Secretary'. It was a great program I ever went for. It gave me lots of experience. actually I went for 4 days and 3 nights. So, lets throuhg it togeda!!! ( test English je ni, terabor! =)
Kami start gerak jam 8.45am, sepatutnyer kul 8.00 tp besfren aku terlewat sket.. =)
(ini kat dalam bus la ni) huhu
pastu stop jab kat Rawang, p breakfast dlu... den, kitorang pown truskan pejalanan...........
sesampai jer, kitorang trus check in.. aku samer room ngan ika.. sepatutnye ngan kak G tapi takpe larh.. heee... blek die mmg bes.. y pasti aku suker tilam dier.. comfort gle.. mmg puas la aku tido! tp gambar kat blik mmg tak leh nk post skali.. cos ... =P.





after dat, kitorang start sesi y pertama... introduction bru.. kenal2 geng kat situ.. tapi d way nak introduce tu mmg menarik.. pape pown, ble time aku cam tak tekua je.. almaklumlah.. cam da lamer je tak present.. heee
pic for the whole sesi aku tade.. kos ade kat ika.. so, ini je y dr camera aku.. of cos la byk pic aku je.. hehe..



And dis pic, maser ambk sijil.. tu larh aku punyer speaker. she is a nice person i ever met! (btol ke ayat aku, haha)... neway, sijil tu bukan aku punyer, aku dpt 5 minit slepas.. sebb aku tak register namer... den lambat la die print.. budak baru la kate kan...sume pun tak tau..



selepas abeh sume sesi kuliah tu, kitorang last skali wat sesi outdoor... igt P.A dok kat ofis je ke ha... kitorang pown leh g track tau! ni pic kitorang sblom nk mendaki bukit bukau y byk pancaroba tu..




memang tol2 byk pancaroba.. y pling besejarahnyer, aku kene ggit pacat.. sumur idup aku tak penah kene camtu.. geli mak.... ade y smpai menangis2... lagi ebat.. aku smpai 4 ekor nek pacat... kat tmpat y same lak tu.. agak nyer sbb da ad hole n ade bau darah.. bukan men c pacat ni sedut darah aku.. ssh nk tarik! ble smpai je kat bawah.. sume dok mengire bape byk pacat nek.. huhu..hampeh pacat ni, igt kanan je kene.. rupenye kiri pon die dapat samer.. huh!
balik je dri mendaki, kitorang rehat sat.. aku pown dok begolek2 kat blik.. penat sangat2... den, malam pown tibe.. sume ppown rushing2 p siap.. sat g ade dinner.. dis is one of my pic.. tak cantik pown tapi cute! =) aku simple je mlm tu.. jnji rock!











ini ika, rumat aku.. die mmg bes r.. rock gle.. thanx ika.. luv u! muahx!








ini, gift dari aku.. sbb sat g kitorang ade xchange gift.. unfortunately, ika tak dpt pon atas beberapa kesalahan teknikal.. sian sangat2...neway die hepy jer...




ini mamam mlm tu.. tak la bape special.. sbb prot aku da msuk angin.. huhu






time ni mmg gle, mrapu la aku dok mnari cam org gle kat situ.. dpan public.. tamo ingt da! malu! (enjoy beb)







group kitorang tak expect pun akn menang sbb tgk la performance kitorng... ade 2 group lagi ebat dari kitorang.. agak2 judges tu kesian kot.. huhu.. dats d hamper!






ni maser dok shopping jeruk.. jeruk die sedap larh.. klo p lagi.. aku nk borong byk2!










bubye penang.. byk sangat memori.. byk....






* done *

Wednesday, April 14, 2010

15.04.2010 ~ 11 months olredy =)

Hari ni, 15.04.10 = hari ulangtahun kami yang ke 11 (11bulan larh)
Debarnye menanti bulan yg akan dating, genap setahun…dan….. =).
Message for u : Dear my ygyg, thanx sebab sudi jadikan saya teman hidup awak (insyaallah), biarpun banyak dugaan dalam hubungan ini, namun sy bersyukur sebab semuenye kite atasi bersama…so far, sume pun ok kan cyg? Hopefully biarlah smpai ke jinjang pelamin, ke anak cucu dan keakhir hayat… kite jage hubungan ni same2 k? luv u so much…. Salam…

Sunday, April 11, 2010

weekend yang bz

lately weekend aku bz sangat... windu rasernyer nk tido smpai ke tengahari (heee) tapi ape kan daya...tak mampu, terlalu banyak urusan menjelang hari yang yang bahagier ni.. alahai..letih rasernyer sluruh body aku ni... setiap kali weekend, mesti dihabiskan dengan urusan2 y memang wajib aku lakukan...so bebaru ni, aku tak sempat nk buat faveret hobi aku... takper larh..bile sume da selesai, nk tdo n tamo bangun2 pun boley.. heheh..
so, weekend y lepas, aku kuar ngan yg yg n his mother, sister, nephew... p bli barang.. aku ponw, tumpang shopping skali... banyak gak larh... itu pown sampai ke malam... start kul 10.00 a.m-10.00 p.m..uih..
ahad pulak...-(esoknyer le tu) aku skali lagi ngan ygyg g umah abg2 aku kat puchong... ygyg tolong wat wiring... dari pagi smpai le ke petang... sonok sangat2... hepy family...hehehe...tp penat sbb umh abg2 aku tu tingkat 4..nk tegeliat kaki aih...ygyg senang sangat nk mesra ngan family aku.. so, thanx sbb time saye n family saye...
pas da abeh keje pown...kitorang pun pulang...sume ade tige kete.. mak ayah ngan md No.. along ngan family dier...aku n radin mohd hafiz.. so, kitorang tak blek trus... kitorang g makan kat ss2murni.. wah.. chicken chop dier sangat la bes... tp kan..before nk smpai kedai tu kan... puaslarh..dok bawak laju dari md no, n dengan yakinnyer ygyg hon abg sebab nk masuk simpang g restoran tu..alih2...salah jalan..selamat dorang da lepas..klo tak malu jer! huhu... padan muker kiter... neway... sumer sonok sangat... even weekend ni bz... tapi aku mmg enjoy... n next week ade p.a punyer kursus pulak....mak aih! cik kiah BZ!

Tuesday, April 6, 2010

Lunch wif ygyg

2day aku having lunch ngan my dear at Maju Junction..
uih..semangat aku nak p tadi..
aku pun comey2 p makeup kat toilet...
da tu siap2 nk turun da.. tetibe bos aku call
die inform aku yang die cancel nak g Sabah n Sarawak tu..
alahai bos... sy bru je book ticket tuk u, bos.. =)
aku pown kelam kabut, p cancel kan blek ticket tu...
wiso plak, klo da BPH tetempah... tp aku telupe lak..
y aku tak anta borang lagi..so its fine.. hehe
aku nk bla da... eh2.. ade mesej from KESUMA pulak...
la...aku lupe nk send bape meter tuk baju batik nnt...
at last, sume pown setel... aku pon lelaju p carik ygyg...
alahai..cian dier.. udah puluh-puluh gitu.. sowee dear...
kitorang pun p mkn kat MJ..
iiii... aku ni pengkritik tetap makanan..
tak tau la, ape y bes kat tekak aku ni..
blek je dari lunch ngan bf aku..
aku trus mkn cornflke....lapa ...
tdi tak kenyang... tak sedap r....
neway..rezeki kan.... syukur nikmat Allah...
yg, tq cos teman sy k... hopefully leh lunch togeda lg...
gotta go... dadadididudu..

Sunday, April 4, 2010

Macam *jfdx#@jdX !!!!

seriously aku tak leh ingat langsung ' TEMPAT' tu.. or tersebut sket pown tak leh..
aku benci tahap dewa ble kenangkan blek! aku nyampah! aku benci!
tak leh nk gambarkan.. tak penah raser tahap gle punyer nyampah atas sesuatu y aku raser sebenarnye tak bape nak logik klo nk dibencikan..
tapi aku tak leh nafi yang aku memang benci sangat!!!!!! ati aku saket la bodoh!!!
keadaan memang menyakitkan... naper aku y kene raser feel mcm bongok ni!
aku ni pown, pandai sangat.. tadi p cari menu best kat marche tetibe gedik p click 'kedai' tu..
ku igt kan tak kua.. kua plak tu... S...L btol! benci siot...
arini air mate tak kua da.. tapi aku raser nak marah jer! nk marah! nak marah!
serius aku BENCI GILER! i hate dat feelings... seksa giler! tak saper faham! tak sape tahu! so stop fooling me around!!!!!!