Monday, June 28, 2010

Bob Memang Cari Pasal!!!

siot btol... da la interview aku nak dekat.. da nmpak kelemahan kat situ... hish! cmni, aku order makanan last week..tetibe pagi tadi meeting change ke jam 2.30 ptg.. tapi aku da kol bob pasal perubahan tu.. tetibe makanan yang diorder tak sampai2... pelik bin hairan... aku kol bob, die kater die da anta kat location len rupenyer.. pastu die skang ade kat UNIKL..so tade sape y bleh incharge.. aku pun p kat tgkt 25..tengok ade org tengah meeting.. takkan nk interupt plak..adoi.. aku p tanyer..sape punyer meeting... tbe2 tengok P.A = Kak Zuraini ader.. die kater, meeting bos dier n ade foreigner n tan sri.. alarh.. cmner aku nk p ambil ni.. bos aku kat bawah da dok bebel..mane air dier.. yelarh..dari 2.30 smpi kul 4.30..kering tekak dier... abeh la aku.. rosak prestasi aku.. mesti die kater aku tak dpt buat kerja dengan bek..careless sokmo.. uwaa.. rosak karier aku.. aku stress! sume bob punye pasal... uwaa.. da 2 kali die buat aku cmni..aritu lagi bes, tak datang langsung.. uwa... aku tobat tamo order kat dier lagi.. uwaa...

Sunday, June 27, 2010

Stress!!


Hari ini aku stress giler2! cam aku cakap tadi, for sure esok aku giler? kan? wah... hepi larh korang... hahaha!mungkin aku ni keras ati..tapi aku peduli aper, sebb aku memang saket ati yang amat! selagi aku tak dpt lepaskan geram aku... cite mmg akan semakin pjg.. dan bagi y tak memahami mesti kater aku ni kekwat sangat or watever it is.. tapi ini aku.. ade bab yang aku bek, ade bab yang aku tak bape nak bek.. so sori to say, dat aku memang keras ati! nother word, STUBBORN! huh! aku pun tak tau..pasal aku ni degil sangat..ntah... aku admit yang aku degil... sekian terima kasih.

Monday, June 21, 2010

Kami Sekeluarga

Sabtu yang lepas kami sekeluarga pergi besuke rie di taman layang-layang@ tempat cinta pandang pertame aku dan dier.. heee..bawak anak-anak kami g jalan2.. casper n si debab joey..(gedik). So, cam beser aku org terawal smpai.. hee..siap bawak munchys,rota,jelly n candy lagi. tuk anak2 pulak aku bawakkn dorang pear and tomato..tapi dorang makan pear jer... cian depa...hoho.. smpai2 je aku trus bagi mkn kat casper..cian die lapa..kuat mkn tapi tak gem0k cam joey lagi.. pas seketika, ygyg pun dtg n joey... hee.. si debab tu tido je die taw... tp die mmg cute.. sajeje nk bwk jalan2..bia die mraser tgk dunie luar.. itupun tak abeh2 dok kencing kat aku..ceh..kencing bau kopi! huh! casper pnye pasal,apepun i sanggup! =) tengah dok train ank-ank jd hyper maka, ramai yang menyinggah dok tengok depa training..alahai..cute! Next time nk bwk lagi larh..bia die dpt hirup udare y segar dari teperok kat dlm blk je kan.. dear ygyg, tq cos sudi teman sy... thanx....
cam gadoh pulak, sorang pandang saner, sorang pandang sini..
casper tido dengan nyenyaknyer selepas dibelai dan dimanjer.. =)
Joey debab suke men intai-intai
casper...muahx!
me n casper
me n joey
note: sowee yg, ur pic i tade ma... n sowee cos casper 'kongker' gambo.. huhu..

Thursday, June 17, 2010

Time Kaceh Cyg =)

I GOT D FLOWER!
Las time aku da citer yang my fiance pegi family day kat Tapah+Cameron Highland, semalam baru die balik.. Tak sempat2 die nak berehat... die dtg umah aku semalam... b4 tu die tanyer,buah tangan aper aku nak dr saner.. cam2 dier suggest kan... tapi aku nak bunga.. bes wo klo dpt bunga.. die pun tak penah bagi aku bunga.. seumur idop aku, aku penah dpt bunga maser konvo from my own family n my childhud' fwen, Mr Caol..ygyg tak bagi pun...die ajak aku p bli n pilih, tapi aku nk camni taw.'kalo da name pun adiah dari org, bialarh org tu sendiri yang pilih n beri'. kalo aku pilih da tak cam spesel.. contohnyer maser bli barang hantaran tuk aku..ol d things telah dpilih oleh Mak@kakak@dier sendiri... namepun adiah, bialarh die bagi ikut keikhlasan ati..ia akan jadi lebey berharga dari apa yang kite pilih.. so far, mmg la bukan 1st choice aku tapi aku suke sangat2.. (thanx yg) Same la jugak dengan kali ni, die kater kat aku tak jumper bunga y aku nk..i prefer roses.. pink n white.. den dier kater tader.. y ader pun wrne ptih n peach..its ok dear..sy bukan 'cuzi' sangat... asal ader pun memadai...itupun die kater..da terlayu sketlarh... ade 3kuntum jer.. aku kater takper.. bukan aku nk sjambak...aku tak dok bayang sejambak pun...as long itu adalah bunga, dan bukan bola kan? haha... nnt leh letak kat ofis..nk kasi tau sumer, tunang aku y bagi...heee..die pesan lagi, die tak bli pape tuk family aku...aku kater taper.. bukan aku suh pun, lagipun nnt abeh lak duet dier.. sowee yg..burden u je kan... tetiber kan, die mai umah aku..bawak beplastik2 beg kat tangan dier.. ish! tipu! kater tak bli paper..ceh! so sweet... aku tengok kat blakang dier ade plastik.. tapi die dok sorok pulak... huh! aku dok bayang die msukkn bunga dalam plastik ker..penyek larh... nk wat cmne kan.. sbb aku bayangkan kuntuman rose yang dililit dengan surat khabar, sepertimaner yang aku penah dapt mase sedare aku balek dari cameron..die bawak byk bunga n bungkus ngan surat khabar..mase tu teruje je tgk bunga byk2... aleh2 kan.. die pun menghulurkan SEJAMBAK BUNGA dkt depan aku..time tu ade 2.3 orang neberhud dpn umah.. alahai malunyer..... but so sweet..... Die pesan roses ni sempena HARI ULANGTAHUN PERTUNANGAN kami yang sebulan...hehehehehe ...sonoknyer.....len dibayangkan len y aku dpt, tapi more den wat i tod larh..heheh...THANX!THANX... ygyg...tq sesangat n tq sbb sudi potongkan kuku Casper... heee...
LUV U SO MUCH
inilarh rosenyer...

strawberries...
(aku da makan sbkas da..)

Strawberry Tea...(nice smell)
Strawberry Candies
Salad n d Veg
Souvenir from ygyg for me!
thanx..


Wif ol d Lurve...Jus wanna say...

My Heart Belongs To U

Wednesday, June 16, 2010

Pembubaran BPU

(BPU dalam Kenangan-Quality Hotel 16.06.10)
PEMBUBARAN BAHAGIAN PEMBANGUNAN USAHAWAN (BPU) DAN PEMBUBARAN BADAN KEBAJIKAN BAHAGIAN PEMBANGUNAN USAHAWAN MARA
hari ini, seluruh warga BPU bz mengemas dan meng 'clear' kan tempat masing2 (tak termasuk aku dan bos sbb kitorang stay kat office y samer..alhamdulillah). so, stakat tengok dan tolong sket2.. jer.. yesterday, ol of us ad farewell kat Quality Hotel.. so far so gud cos En Mohamad pon attend gak lunch tu, we tod die tamo mai.. sbb da bape kali farewell ni kami delay.. rasernyer da 2 or 3 times. but i don mind, as long as i still working kat situ, it shud b no prob at ol.Event tu suppose start kul 12.00pm, tapi kitorang kene tunggu Dato' Man (uwaa, da lapa sbb pagi tak bfs). Its ok, bukan slalu pun dapat wat gathering cam ni.. precious moment.By d way, kitorang separated among each other.kak lin, kak ira, nurul, kak ika, kak siti p BPU baru while me, zati, kak azza, ika will be in BPIP (bahagian pembangunan industri dan perniagaan-new department lead by En Megat). Thankful sangat2 cos my bos still En Mohd Kamal Ismail.. hahah.. (will olways b wif u-haha). Lately ni my bos n me taklarh bape nak bz cos kitorang punye department still carca marba like now.. for those yang da start keje tu cos dorang da ade dpartment sendiri, contoh: BPU da divide kepada 3parts taw, 1st BPU, 2nd BPPS, 3rd BPIP (my dprtmnt) tapi BPU dan BPPS mmg da ade dprtment tu.. cume upgrade while BPIP memang dprtment baru ( d combination of Enterprise+Industry). kalo ikutkan main job tuk BPIP dulunyer dibawah BPU tapi tugas tu dijadikan bahagian baru cos BPU (lama) semakin membesar.. (tak tau cmne nk citer).. so, itu jelarh dpt aku citer.. pening pulak.. ofis pun kiri-kanan punggah barang.. kepada semua, aku ucapkan
SEMOGA BERJAYA DALAM PEKERJAAN DAN SELAMAT MAJU JAYA!

(Yummy)

Tuesday, June 15, 2010

Kami Pengapit Mereka

Salam,
12.06.10 dan 13.06.10 yang lepas merupakan hari yang penuh bermakna buat abang aku Md Nor, dan isterinya merangkap Kawan maser UiTM aku Kak Ain kerana mereka telah selamat diijabkabulkan. Selamat Pengantin baru dan semoga kekal hingga akhir hayat... yang besnyer.. on dat day.. aku n my dearest fince jadi dorang punyer pengapit.. so sweet.. (puji diri sendiri).. sbnrnyer kak eda tapi last minute die minta aku tukar.. mujur tunang aku y jadi pengapit klo org len mmg aku tamo..
so,kat bawah ni adalah sekitar perkahwinan abg aku...
Tunangku pengapit Abangku
Ambil Berkat! =)

Selamat Pengantin Baru
Md Nor n Norainn Fazlina
Mai makan...
Wedding's Cake

16.06.10 - We have been Engaged for a month

hihih... hepy anniversry yg.. again.. but, dif purpose larh.. haha...
neway I'm rely hepy being ur fiancee cyg... So, arini tunang aku die p tapah n his family... have fun for 2days one night there..tapi die stay kat Cameron Highland..Wah..tingin nk p sane... neway, my fiance kater dier nk beli kan aku ........ hahaha, aku suker,nnt aku show off sket kat next post... =)

so, aku nk stop here, n continue keje2 kat ofis...

lastly... wishing u....


HEPY ANNIVERSARY - The 1st Month of Engagement

Monday, June 14, 2010

15.06.2010


Salam Hormat,

Hari ini genap 1 tahun 1 bulan usia perhubungan kami... (aku dan dia).. sangat hepy... ingatkan die tak ingat...hee.. thanx cyg... sok pulak will b our great day... hee.. (tu, esok punyer citer).. ygyg.. happy anniversary.. wanna say dat i luv u so much... more den yesterday, Less den tomorrow.... harap2.. kite da dapat fikir ke arah yang boleh membaiki hubungan kita supaya sentiasa dihiasi dengan memori2 yang indah... tamo gado2.. sowee untuk segalanyer... thanx untuk semuanyer...

so,


~HAPPY 1 YEAR & 1 MONTH LURVE ANNIVERSARY~

Bosan

Hari ini aku bosan giler... bos tade..keje pun tade.. maklumlarh... kak ida pun bagi keje kat aku.. tapi aku da setelkan...so, tade keje ni... aku pown pos sket.. pastu tgkp pic den transfer kat pc... thanx to farid cos kasi pinjam usb kat aku...hee... aku bosan!!!!!!!!!!!!!!!!!


Thursday, June 10, 2010

CASPER - The Sugar Glider

hari ini aku nak cite pasal anak aku yang nakal ni..heee...die da semakin membesar disisiku.... minggu depan genap die sebulan berada disisiku...sangat2 cayang kat dier... inilah dier...
aksi die waktu tdo..hehee
si comey casper...
budak nakal sedang tdo..
ngantok gle die ..

~ luv u ~




Wednesday, June 9, 2010

Aku, Dia dan Pisang Goreng


Aku die dan pisang goreng (pic pisang goreng je tader.. hahaha)

Pada 7 jun 2010 yang lepas.. aku n die p jusco wangsa maju.. before pegi sane..berulang kali aku remind die supaya stop by kat mane... sebab aku nak makan pisang goreng (setelah diperbetulkan sebab sblum ni aku pggl goreng pisang). From my office MARA, aku direct ambik bus gombak U10 pegi Dewan Beringin sebab die nak jemput aku kat sane je..senangkan keje... sepanjang perjalanan aku asek nampak stall jual pisang goreng jer..telan air liur je larh...tak saba nk p beli..den, setibeje aku kat saner... die pun bawak la kete dier... borak2 cam beser.. aku perhatikan jer... smpai die masuk simpang Highway, ish..kalo da highway mane ade pisang goreng..aku pun p jerit.. 'yg, kate nak bli goreng pisang'. die pun.. alahai.. telupe rupenyer.. die ckp aku tak ingtkan dier.. bebuih mulut aku ingatkan dier... aku igt kan die tu INGAT.. rupenyer tak igt jugak...ptut la molek je masuk highway..huh! pastu sepnjang perjalanan tu aku tarik muncung jer... huh.. aku nak pisang goreng!!!! die kate sampai wangsa maju boley bli... aku nk makan sambil on d way p wangsa maju..huh! sepanjang jalan tak jumpe pn pisang goreng..aku pun bebel larh..hahaha... den nmpak satu stall pstu die suh aku p.. aku kate stall tu cam tade sebab klo org jual pisang goreng..mesti nmpak kuali die kat lua punyer... aku pun kate tade..die sebok dok teriak kat aku (tapi tak kasar pun,hihi, kalo ksaq kat situ gak aku majuk). macam2 la die bebel menjelang aku nak kua dari kete tu, tape..kalo tade goreng pisang jage dier.. den aku pun p stall tu.. da agak da! TAKDE! aku pun pth balik ke kereta tanpa pandang dier! geram! aku bukak pintu kereta saga die tu.. tengok die tengah tutup muka.. (dat time, he was so cute larh.... tegode aku..haha, selamat da jadi tunang aku..hahahah200X) maser tu die cute sangat.. aku nak lepas geram taw.. tapi raser nak gelak jer..sebab kelakuan die tu nmpak comey...haha...same macam mana maser die acah aku kat Taman layang-layang before kitorang couple aritu..hahahah...windu time tu... tak jadi aku nak mara.. tapi aku dok kat kete, pastu berpaling dari die.. tnduk tup muke.. (majuk la tu konon-belakon jer).. die pun dok mujuk aku.. klako pulak.... haha...kitorang pun p cari lagi..belagak tu..die kater kalo tak jumpe kat wangsa maju...kite patah balek gombak.. hahah..nk gelak aku die ni taw...padan muker! at last kitorang jumpe stall yang btol2 depan Jusco wangsa maju... huh! smpai destinasi trus!.. aku pun p bli psg goreng RM2 + Air sirap bandung=RM3. tak sempat pelawa die (tap sempat bace bismillah), aku pun dok balon pisang goreng tu.. die kater..dpt psg greng senyum lebar.. hihi.. tade muncung da.. sampai tak pelawa..haha.. jab g aku suap larh..huh! bia aku feel makan grg pisang tu...kitorang pun makan la grg psang kat parking kete jusco tu... mule2 aku makan ngan sos, die kate tamo sbb bukan sos kicap...klo sos tu die nak larh.. pastu aku pun pakse gak.. hihi.. at last, die hirup sos tu trus...wah...tadi blagak..tamo.. pastu kater sedap pulak..hahah..neway...kitorang pastu pun p jalan2..nk p bli bju, spek, singlet..sume die y punyer..aku tengok sajer.. asek soping jer die ni...haha... da larh...nk smbung keje..dadadididudu...

need something new...

lately sgt la bz.. dan sume adalah rutin y samer... sangat membosankan... fuhhh...

Wednesday, June 2, 2010

Tunang aku xcident

Tunang aku xcident faham tak! sape larh punyer keje p langgaq tunang aku tu.. kang aku langgaq balek bru taw.. mujur larh tade kecederaan y serius... wiso gak aku taw.. aritu da larh die xcident gak.. jenuh nak repair moto tu... duit lagi.. satu2 datang.. tu kak nor n abg sham p tolong anta p ospital... nak cek pape, sebab tadi die terhentak sket.. better cek kan.. kite bukan tau aper... harap2 die ok... cian dier...windu sangat2.....

Officeku yang Kesunyian

bosannyer... arini nurul g johor cuti 3 ari sebab ader intrvw kat saner, kak siti mc, aku pun da separuh nak demam, ain da demam, kak faizah cuti, BPIP ade program, kak ira jage counter... farid g KLCC, abg joe mc, bos aku g program BPIP, so conclusionnyer office aku tade sape2... ade bape org je.. buley dikire... wah.. sangat bosan, teraser nak tido jer.. da la suhu badan cam ape ntah ni.. asek batuk je dari tadi.. tambah pulak dengan selsema... tak tahan.. raser nak balek jer... uwaaaa... tolong aku....

Tuesday, June 1, 2010

KFC

kalo korang nak tau aku peminat num 1 KFC.. tiada istilah bosan dalam idop aku... masuk arini da 3 ari berturut aku telan kfc... ntah ape y wat aku giler kat kfc.. aku feel je ble makan kfc.. tapi lately kan..aku jadi angin je ble nak makan kfc.. terutama bile jejakkan kaki aku kat KFC PERTAMA COMPLEX.. nak tau knaper..
  • cos layanan y tak bape nak bagus.. (ade segelintir yg ok terutama minah yang bernama i.......!!!! - no manners at all - aku asek dpt diserve oleh dier je.. benci)
  • aym dier aku penah dpt kecik nak mampos... tak penah aku jumpe secoit tu...n den dier kater... mmg macam tu kalo kat sini, lain tempat, lain aym.. (muke dier annoying gler waktu becakap ngan aku). pastu die wat keje laen..
  • burger tak semenggah kos aku dpt burger tanpe sos, pastu tak semenggah die bagi..trabur lagi..
  • lambat beroperasi
  • quality sangatlah kurang! (aku penah dpt nasi bekerak, ayam liat n burger beterabur)

~ most of my colleagues kan tak suker makan situ.. they prefer MJ, cos service die bagus n satisfied ~

~ d best place aku raser... KFC Selayang Mall, KFC One U (tapi ramai) ~

SO, aku arap... kalo KFC still nak bukak cawangan die kat situ.. kaji selidik la balik staff kat situ.. n makanan kat situ.. aku tak nafikan agak bz.. tapi agak2 larh bile serve customer n quality makann tu.. aku pun mase abeh skolah penah keje shopping complx tapi aku ditrain tuk jadi sales assistant yang professional maser keje... den ble aku tengok sales assistant yang buruk pangai macam ni.. aku raser cam angin jer... die tak qualified sedangkan KFC da provide tempat training tuk depa2 ni.. kawan aku pun penah keje KFC tapi tak lah seteruk ini.. so far ini larh, luahan raser aku terhadap PERTAMA'S KFC...lets think bout it...

Casper, my little baby @ d sugar glider...

Sempena majlis pertunangan aku yang lepas.. ygyg telah menghadiakan aku seekor sugar glider yang diberi nama casper... itu merupakan 1st sugar glider y die bela.. tak tau la nak kate adiah ke aper..cos die amanahkan aku tuk jager casper... sbb kalo aku tamo jage die nak jual kat org laeh.. meraung la aku bukan men... tak tau larh.. aku raser syg sangat kat casper.. mayb sebab dlu ygyg slalu citer pasal casper kat aku.... hihi... lagipun tu 1st time aku kenai haiwan itu... die la 1st aku tengok.. sangat2 cute..so, far die cam takut2 sket... sian kat dier... tapi takpe.. aku akan train dier sampai die mau kat aku! Inilah dier, casper aku!

cute tak? ~ heee ~

Spot Rim die pecah!

wah...cian kat my dear... tau tak..semalam mak n ayh die p anta amirul (anak buah dier) balik rawang, cos aritu die kene dmm panas so stay je kat umah dier, balik jer dari rawang..(on d way ke gombak) tetibe tayar kete saga BLM tu wat hal.. tak sure langgar aper... so, sesampai je kat sane.. da settle sumer, yg pun call aku.. n kater spot rim die pecah... mak aih... kitorang igtkan tyre je bocor, rupenyer ngan spot rim2 skali pecah.. kene kat belah kiri depan n blakan... yg kate.. 'migrain la saye' huhu.. dugaan yg.. mane nak cari duit ni kan.. nk p bli baru.. da tu kene bli 4, ku ingatkan leh bli satu2 jer.... em.. aku nak tolong pn, tak de rezeki lebey.. takpe larh... nasib badan... so, aku tau y latest ape jadi.. sebab tadi die ade klas, n aku keje.. tak sempat sembang... takpe.. blek kang aku interview dier.. dada.....