Wednesday, June 9, 2010

Aku, Dia dan Pisang Goreng


Aku die dan pisang goreng (pic pisang goreng je tader.. hahaha)

Pada 7 jun 2010 yang lepas.. aku n die p jusco wangsa maju.. before pegi sane..berulang kali aku remind die supaya stop by kat mane... sebab aku nak makan pisang goreng (setelah diperbetulkan sebab sblum ni aku pggl goreng pisang). From my office MARA, aku direct ambik bus gombak U10 pegi Dewan Beringin sebab die nak jemput aku kat sane je..senangkan keje... sepanjang perjalanan aku asek nampak stall jual pisang goreng jer..telan air liur je larh...tak saba nk p beli..den, setibeje aku kat saner... die pun bawak la kete dier... borak2 cam beser.. aku perhatikan jer... smpai die masuk simpang Highway, ish..kalo da highway mane ade pisang goreng..aku pun p jerit.. 'yg, kate nak bli goreng pisang'. die pun.. alahai.. telupe rupenyer.. die ckp aku tak ingtkan dier.. bebuih mulut aku ingatkan dier... aku igt kan die tu INGAT.. rupenyer tak igt jugak...ptut la molek je masuk highway..huh! pastu sepnjang perjalanan tu aku tarik muncung jer... huh.. aku nak pisang goreng!!!! die kate sampai wangsa maju boley bli... aku nk makan sambil on d way p wangsa maju..huh! sepanjang jalan tak jumpe pn pisang goreng..aku pun bebel larh..hahaha... den nmpak satu stall pstu die suh aku p.. aku kate stall tu cam tade sebab klo org jual pisang goreng..mesti nmpak kuali die kat lua punyer... aku pun kate tade..die sebok dok teriak kat aku (tapi tak kasar pun,hihi, kalo ksaq kat situ gak aku majuk). macam2 la die bebel menjelang aku nak kua dari kete tu, tape..kalo tade goreng pisang jage dier.. den aku pun p stall tu.. da agak da! TAKDE! aku pun pth balik ke kereta tanpa pandang dier! geram! aku bukak pintu kereta saga die tu.. tengok die tengah tutup muka.. (dat time, he was so cute larh.... tegode aku..haha, selamat da jadi tunang aku..hahahah200X) maser tu die cute sangat.. aku nak lepas geram taw.. tapi raser nak gelak jer..sebab kelakuan die tu nmpak comey...haha...same macam mana maser die acah aku kat Taman layang-layang before kitorang couple aritu..hahahah...windu time tu... tak jadi aku nak mara.. tapi aku dok kat kete, pastu berpaling dari die.. tnduk tup muke.. (majuk la tu konon-belakon jer).. die pun dok mujuk aku.. klako pulak.... haha...kitorang pun p cari lagi..belagak tu..die kater kalo tak jumpe kat wangsa maju...kite patah balek gombak.. hahah..nk gelak aku die ni taw...padan muker! at last kitorang jumpe stall yang btol2 depan Jusco wangsa maju... huh! smpai destinasi trus!.. aku pun p bli psg goreng RM2 + Air sirap bandung=RM3. tak sempat pelawa die (tap sempat bace bismillah), aku pun dok balon pisang goreng tu.. die kater..dpt psg greng senyum lebar.. hihi.. tade muncung da.. sampai tak pelawa..haha.. jab g aku suap larh..huh! bia aku feel makan grg pisang tu...kitorang pun makan la grg psang kat parking kete jusco tu... mule2 aku makan ngan sos, die kate tamo sbb bukan sos kicap...klo sos tu die nak larh.. pastu aku pun pakse gak.. hihi.. at last, die hirup sos tu trus...wah...tadi blagak..tamo.. pastu kater sedap pulak..hahah..neway...kitorang pastu pun p jalan2..nk p bli bju, spek, singlet..sume die y punyer..aku tengok sajer.. asek soping jer die ni...haha... da larh...nk smbung keje..dadadididudu...

No comments: