Wednesday, June 16, 2010

Pembubaran BPU

(BPU dalam Kenangan-Quality Hotel 16.06.10)
PEMBUBARAN BAHAGIAN PEMBANGUNAN USAHAWAN (BPU) DAN PEMBUBARAN BADAN KEBAJIKAN BAHAGIAN PEMBANGUNAN USAHAWAN MARA
hari ini, seluruh warga BPU bz mengemas dan meng 'clear' kan tempat masing2 (tak termasuk aku dan bos sbb kitorang stay kat office y samer..alhamdulillah). so, stakat tengok dan tolong sket2.. jer.. yesterday, ol of us ad farewell kat Quality Hotel.. so far so gud cos En Mohamad pon attend gak lunch tu, we tod die tamo mai.. sbb da bape kali farewell ni kami delay.. rasernyer da 2 or 3 times. but i don mind, as long as i still working kat situ, it shud b no prob at ol.Event tu suppose start kul 12.00pm, tapi kitorang kene tunggu Dato' Man (uwaa, da lapa sbb pagi tak bfs). Its ok, bukan slalu pun dapat wat gathering cam ni.. precious moment.By d way, kitorang separated among each other.kak lin, kak ira, nurul, kak ika, kak siti p BPU baru while me, zati, kak azza, ika will be in BPIP (bahagian pembangunan industri dan perniagaan-new department lead by En Megat). Thankful sangat2 cos my bos still En Mohd Kamal Ismail.. hahah.. (will olways b wif u-haha). Lately ni my bos n me taklarh bape nak bz cos kitorang punye department still carca marba like now.. for those yang da start keje tu cos dorang da ade dpartment sendiri, contoh: BPU da divide kepada 3parts taw, 1st BPU, 2nd BPPS, 3rd BPIP (my dprtmnt) tapi BPU dan BPPS mmg da ade dprtment tu.. cume upgrade while BPIP memang dprtment baru ( d combination of Enterprise+Industry). kalo ikutkan main job tuk BPIP dulunyer dibawah BPU tapi tugas tu dijadikan bahagian baru cos BPU (lama) semakin membesar.. (tak tau cmne nk citer).. so, itu jelarh dpt aku citer.. pening pulak.. ofis pun kiri-kanan punggah barang.. kepada semua, aku ucapkan
SEMOGA BERJAYA DALAM PEKERJAAN DAN SELAMAT MAJU JAYA!

(Yummy)

2 comments:

.:fyzz:. said...

u too moga sukses di Unit baru..
sob sob tak sngka BPU dh dibubarkan setelah sekian lama...

mass B said...

hihi..mekaseh kak.. :a: