Thursday, July 29, 2010

Mana satu yang bes?

kat office aku kan, setelah aku buat ujikaji dan penilaian..purata orang yang datang lambat besenye dihantar oleh orang lain, maksud aku sama ada bf atau seangkatan dengannya, dan mereka yang datang awal besenye naik train atau bus.. salah satu sebabnye adalah.. bile bofren kite masuk keje kul 9 (swasta) die akan jadi tak bape rushing nak anta, sebab kalo die kua awal, die akan sampai di tempat kerja terlalu awal.. contoh nye.. gf die masuk pukul 8.30a.m, bf die pulak kul 9.00, kalo die anta gf die awal dalam 15 minit atau setengah jam, mase 'keawalan' die pula akan jadi berganda... maka dengan itu, die akan anta sharp je kat depan MARA, tapi masalah bagi gf2 mereka adalah time nak naek lif.. bukanye punch card ade kat pintu masuk MARA tu, nak tunggu lif da makan maser yang banyak aku raser... lagi2 lif MARA ade rules die sendiri...camne tu eh... contoh aku je da larh.. abang aku masuk kul 9.00, aku masuk kul 8.00, die anta aku sharp2 kul 8.00 kat sane..kerap jugak aku lambat jadinya.. manakala bile naek bus..kite da tak yah rushing2 tunggu orang, nyusahkan orang, ngumpat orang blakang2, nak naek angin bile lambat...sebab kite leh set time sendri..sebagai buktinya, aku slalu datang awal kat offc, sampaikan satu ari tu, aku sampai je kat ofs tu, pintu tak bukak lagi..sempat la lagi aku dok tido..huhu..tapi ade kekurangannya jugak dibandingkan dengan 'ade orang anta'. kalo naek bus, kene kua awal, rebut nak dapatkan seat, keawalan die memang tak leh bla.. aku kene tunggu bus kol 6.30, da tu sampai MARA adalah dalam kul 7.40, kalo jem sket 7.50, kalo terawal, 7.30.. Kelebihan 'ade orang anta' pulak, tak yah nak wiso2 bus ade ke tak, tak yah rebut2 seat (sebab comfirm2, seat blakang tu ko yg punyer), takyah nak menunggu lama sangat macam dok dlam bus ambik maser 1 jam tapi kalo time aku naek moto ngan abg aku 20 minit je, kalo tak jem 10-15 minit.. tade la, sampai tetido bangun semuler.. (hehe). tapi yang bes ble time balek, bagi akularh, kat umah aku tu...nak tido awal2 susah sebab ade baby, (asek nak maen ngan dier) so aku amek kesempatan tdo dlm bus sebelum sampai umah.. time balek memang lagi lame, sbb jalan jem gle! penah sampai 2.00 jam aku dalam bus..paling awal pun 1.30 jam je..tak lari banyak...kelebihan bagi 'orang ambik' ialah, takyah la nak tekejo-kejo cari bus..sure punye da ade transport..sure punyer ade orang sayang (ayat sedey). aku kalo kua dari offc, loceng tu belom abeh bunyi lagi, aku da punch da..huhu (kejo bus). kalo aku lewat, nak tunggu second bus lambat, so sampai umah cam da maghrib.. bile sampai lambat..aku trase tak bes sangat..dan tak cukup maser nak buat keje kat umah dan secara tak langsung buat kau raser malas! tapi kalo 'orang ambik' kua pukul 5.00, kul 5.30 aku sampai.. kalo kua kul 5.30, kul 5.50 aku sampai..huhu... tapi kat offc aku ni bagi mereka yang bercouple, majoriti bf dorang anta pegi dan balik... bf die keje tape r... alang2 kan... tunang aku balik kelas pun kul 4.00pm (paling lambat-minggu pertama die ambek aku, sbb aku tak tau naek bus ape) takkn die sanggup tunggu aku satu jam... lame tuh....aku buat soal selidik aritu.. majoriti bagi jawapan yang sama.. takut gf balik lambat..takut gf pegi mane2..dan yang penting wisokan keselamatan..no wonder larh..mereka2 itu datang lambat setiap pagi, dan balik lambat setiap hari..sebabnye bf dorang anta time pepagi dan bf dorang ambik time petang2 alam tu... jangan mimpi aku nak join dorang balik lambat.. dorang kadang2 lepak sampai kul 6-7..tape r.. naek moto sekejab jer.. tapi...satu perkara je aku sentiasa ingatkan diri aku... memangla kadang2 cam bes je tengok dorang...n raser touching sket..janganlah hidup bergantung pada orang lain... cubalah berdikari... dan itu yang sedang aku lalui.. semua aku buat sendiri... kalo tidak..dari dulu abang aku anta g keje..dari keje kat CR TECH hingga keje kat MARA..aku raser, kalo abg aku tak kawen mesti aku naek ngan dier lagi... hihi (thanx bro, luv u).. neway..blajolarh bedikari... hihi..make dengan itu..aku cari tempat keje yang dekat ngan public transport sebab nnt senang nak p keje..
bye
note: nak kate bedikari pun, ntah larh.. 80% sebab pagi2 tu, ayah aku anta p bustop,sebab gelap lagi..dan kat umah aku banyak kes ragot..sumur idup aku sekali je aku p ke bustop tu jalan kaki..(20 minit nak p saner), pastu mak aku tak bagi dah..takut pape jadi.. kalo ikutkan aku, memang aku jalan jer..takya nak sshkan ayah.. (thanx ayah,luv u, luv u too mak..)

Tuesday, July 27, 2010

MENYAMPAH

I dont like people underestimate me!
menyampahnyer aku
aku nak citer sumer..tapi tak terkeluar sumenyer
sebab aku nyampah sangat!
kepada ko yang buat aku nyampah..
trust me..
once u give, u get back
time tu, aku orang pertame yang gelakkan ko!
u r nothing!
jangan nak belagak kat depan aku!
cos ko tak sehebat maner
kalo setakat degree saje, jangan la nak poyo sangat!
laen la ko tu tahap phd ker..
ko cabar aku eh, takpe..
Rezeki itu ditangan tuhan..
takdir dan nasib juga ditanganNya.
jadi aku tak perlu risau atau teraser dengan ape y ko ckp
watever u said! I DONT CARE AT OL!
ol I noe.. u r so irritating!

Monday, July 26, 2010

Casper - I mish u..


arini nak cite tentang my lit casper..citer die camni, last week aku n family holiday kat umah abg no (mcm p picnic pulak). Kami buat potluck kat sane..sian kat kak Ain, 1st time sambut tetamu..tak cukup tdo dibuatnya..relax kak ain, 1st time kan.... neway thanx to her n my bro cos sudi invite kami tuk datang n lepak2 kat umah dier.. neway..aku raser sonok, sebab lapang sket..kalo banding ngan umah aku..sesak..macam2 benda jer (tapi aku bersyukur). Cuma satu jer..tdo tak lena cos comforter tu berlapik dengan another comforter so die jadi tak stable...hihi.. Citer tentang casper pulak... aritu aku terpakse tinggalkan dier kat umah Ygyg..cos p aritu naek satu kete je..barang byk..so, ygyg tlong jagakan.. (sbnarnye wiso,takut ygyg ngan joey buli casper). hehe.. ygyg kater, joey ble tembung dgn casper jadi tak tentu arah, one thing, joey jeles ble ygyg bawak kua casper..hahaha...wek2!Malam ahad tu, ygyg nak anta casper, tapi ujan...so tunda ari berikut..hehe..windu nyer kat dier...den..keesokan arinyer, malam tu ygyg pun anta casper... die bawak jus mango cos aku nak msak makanan tuk kids tu..so die lepak2 sat ngan ayah aku sambil tengok cite marah-marah sayang(cite sengal..tp klako). Petang sbelum dia anta casper kat umah, aku menyempatkan diri tuk masak mee goreng..tande time kaseh sbb tlong jage casper..hehe..walaupun kalo ikutkan smalam aku byk keje, aku bwk balik keje..malas nak wat kat offc sbb nnt bile time nak balek takut ssh dapat bus n satu lagi perkare, pack sangat.. TAK SUKER!smlam pun jadi tdo lewat..tak sempat gayut lame cos die wat pun ade task nak kene settle.. Nak tau tak.. aku tengok maser die datang die bawak beg plastik beso..yeehaaa! die tolong blikan umah baru tuk casper..hihi.. (esok aku post pic tu).. suke bebeno casper...so..itu je larh aku dapat citer..neway, heppy dapt jumpe ygyg smalam.. thanx cos jage casper..smalam dapat kiss casper byk2 kali.. PUAS!


dear ygyg: casper memang tak minat aper2 mkanan yang berasaskan manga..tq

Thursday, July 22, 2010

Namun aku tak sehebat mereka....

Tahukah...
aku tak sehebat mereka...
aku tak seindah mereka...
aku tak secantik mereka...
aku tak serupawan mereka...
aku tak sepandai mereka...
aku bukanlah mereka...
dan yang pasti...
aku tak mampu menjadi mereka...
namun...
kau pinginkan kehebatan mereka...
kau pinginkan keindahan mereka...
kau pinginkan kecantikan mereka...
kau pinginkan kerupawan mereka...
kau pinginkan kepandaian mereka..
kau pinginkan mereka...
maka itu...
kau inginkan aku hebat seperti mereka...
kau inginkan aku indah seperti mereka...
kau inginkan aku cantik seperti mereka...
kau inginkan aku rupawan seperti mereka...
kau inginkan aku pandai seperti mereka...
kau inginkan aku seperti mereka...
malangnya...
kau miliki aku yang tak sehebat mereka...
kau miliki aku yang tak seindah mereka...
kau miliki aku yang tak secantik mereka...
kau miliki aku yang tak serupawan mereka...
kau miliki aku yang tak sepandai mereka...
kau miliki aku yang tak seperti mereka...
tapi..
adakah mereka cinta padamu seperti aku...
adakah mereka sayang padamu seperti aku...
adakah mereka kasih padamu seperti aku...
adakah mereka rindu padamu seperti aku...
adakah mereka suka padamu seperti aku...
oleh itu...
berilarh aku kepastian..
sama ada kau memerlukan kehebatan, keindahan, kecantikan, kerupawan dan kepandaian daripada mereka...
ataupun..
cinta, sayang, kasih dan rindu daripada diriku...
fikirkanlah...
dan nilaikanlah...

Wednesday, July 21, 2010

3 Hari Berpuasa

salam... Hari ni merupakan ari ketiga aku membayar puasa nazar aku. Harap-harap lepas larh 3 hari ni ( lum masuk waktu tak leh consider settle). Last 2 weeks, aku da pun mula berpuasa nazar tu..tapi sayangnya baru lepas 2 hari dan tak sempat sambung untuk hari ketiga atas alasan yang korang sendiri fahamlarh.. aku budget lambat lagi kena, alih-alih timing da lari. takpe larh.. kira halal la tu.. Sebenarnya aku berpuasa kerana rasa bersyukur akhirnya aku dah bertunang dan kenduri berjalan dengan lancar pada 16 mei 2010 yang lepas. jadi sekarang baru aku dapat bayar nazar aku. da lama kan, baru skang nak bayar. lately banyak keje, dan banyak perkara yang nak di settle kan so, minggu ni baru berpeluang.
aritu ade yang kater kat aku, aku boley terus sambung je puasa tu..(tambah satu hari je)tapi ade setengah kata kena start dari pada hari pertama. yelarh, kalo camtu tak dikatakan 3 ari beturut-turut. AKu da janji 3 ari beturut so, janji harus ditunaikan. Aminn...
kahwin? em..lambat lagi..kalo boley esok aku nak kahwin, tapi banyak kerja perlu disettlekan.. lagipun ygyg masih stdy lagi. aku pulak baru je start keje kat MARA. so, kestabilan amatlah dititikberatkan.. kalo kahwin nanti..ingat nak buat nazar lagi larh.. seronok pulak rasanya.. rasa puas jer... hihi...
dalarh..nak smbung keje... dadadididudu...

Thursday, July 15, 2010

16.07.10 - 2 BuLaN =)


wah..bahagianyer...2 hari beturut-turut aku mengire tarikh ulangtahun kami..dear my ygyg, arini da genap 2bulan kita bertunang..Semoga dihari-hari yang akan datang, memori kita akan jadi lebih bermakna dan berharga. Yg, saya nak yg tau yg saya sayang kat yg sangat2.. yg da jadi sebahagian dari hidup saya. semoga kita sentiasa diberkati Allah...
Wassalam....

Wednesday, July 14, 2010

15.07.10 - 1 Tahun 2 Bulan

Heppy anniversary cyg... bulan ke bape da eh? hihi...
1 TAHUN 2 BULAN
yeehaaa..sangat gembira..
sonoknye maen kire2 ari...
biapun hanya bulan..
ygyg, sowe smalam kan buat awak bad mood...
tapi btol2 saket n kecik ati ble awk buat dek..
huh! sebok sngat carik barang kete,
sampai tak ingat kat saye!
malam ni majOk lagi! huh! (rasa in)
(cos ygyg tak tengok tempat cucuk darah smlam)
neway..
Happy Anniversary Cyg..
Harap awak gembira selama kita bersama...

~ Luv U So Much~

Thursday, July 8, 2010

Kenyang..

Dear everyone.. fyi arini my boss blanjer sume staff untuk lunch..wah...jimat duit lunch aku.. menu yang ade arini adalah
  • nasi minyak
  • ayam masak merah
  • kuah dal
  • acar timun
  • puding caramel (by kak Azzah)
  • mixed fruit
  • air sirap

wah..kenyang la prot aku ni..baru tadi ingat nak makan kfc..tape r pospon... so pas makan je tadi, aku rushing2 p kua. Arini aku ade banyak tugas..mule2 aku p bank in duit sebab nak bayar bil2 tru on9..n aku owed ygyg bout RM100, die suh aku bank in kat bank die tapi nerves punye psal, aku bank in sume kat bank aku..fyi, aku ni baru 1st time p gune cash deposit tu.. walamak! terer wa cakap sama lu! hihi... tape, sat g aku transfer gne cimb click jer... pastu aku p semua house.. cari kedai barang2 perkahwinan tapi....bukan bli barang aku nak kawen..aku p bli bunga telur n paper bag untuk kenduri cukur jambul Mohd Iman Hakimi Bin Mohamad Azmi @ anak abang aku.. so, pas bli sume barang die, aku p nagoya, searching for baby aku punyer kain... i wish to make his new 'port'.so he can lepak2 slalu.. dari tido sajer.. n i think im going to make die punye blanket too... tadi aku bli kaen warne pink, evendo anak aku boy..but nvrmnd, die kene ikut ckap aku..my yayang said, nnt casper cam pondan pulak... sian die.. bia larh..my mom olways said... ei, bukan anak larh..adik larh.. hihi..tape larh mak..mane2 jer...heheheh...so, tak saba nak balek umah tapi sblum balek, aku nak kene menghadap satu bende.. alahai..malasnyer.. apakah itu? tade papepun cume office aku buat gotong royong, prot kenyang jadi malas pulak hehe.. so, smpai sini sahaja... dada...

Monday, July 5, 2010

Aeskem tuk anak-anak

last week aku telah menghadiahkan anak aku casper sebuah rumah (cage) untuk die... fyi, die suke giler... dapat jer.. trus terujer lompat sana sini... haha... dear casper... rely luv u cyg... cage tu arge di RM100..itupun ygyg aku yg bayo kan dulu.. (hhehe,arini baru nk ganti duet yg).. DIe la yg duk usung aku kulu-kilir.. tq...da la bende tu besar..thanx... slepas kletung-kletang untuk seketika, cage casperpun ciap....heheh... inilarh cage ank aku...
cage ni agak besar bebanding cage die y dlu... y dlu tu kecik sangat.. sian dier tak leh nak pusing2..so skang, nk wat ala terjun gaye bebas pun buley...hihi..kan casper kan? kan ygyg kan? Pastu kan, selepas beberape ari... ygyg aku telah mengadiahkan casper tempat lepak2 baru...
comey tak... trus tdo kat dlm tu.. lately die suke sangat lepak dalam tu... dok pusing2..dok tdo2...hihi...but...bfore dat... moment y paling bes bile ygyg wat aeskem tuk our kids kat umah aku...hih..bukan men gigih!
(kaco yg, jgn tak kaco)
die saje y wat...aku dok tengok jer.. ayah aku cakap..'buat kuih ke?'.. sbnrnyer kitorang wat aeskem tu depa... bende tu adelarh hpw...so, da larh..penat... nk smbg wat keje... k.. dada....dear ygyg..muahx!
luvly casper...

Sunday, July 4, 2010

Makan-makan di Flamingo Restaurant

2 July yang lepas..my ygyg kater..tekak die nak makan bes2.. aku pun memang suker bende yang bes.. time tu aku baru je balik keje.. ari jumaat yang lepas.. mule2 die cam segan sebb blk mesti malam..da kua pun lepas maghrib...sure lambt kan.. tapi pas minta izin kat mak n ayah aku.. dorang bagi green light.. aku pun p dengan hepinyer... kenyang sangat2.. ape yang aku nak sume pun ade.. (steamboat jelarh) rugi pulak rasernyer tak amek ketam byk2...time tu aku da kenyang...actually tempat ni ade bad memory kat aku..tapi arini da jadi sweet memory...hehe.. thanx to ygyg cos blanje sy makan.. n layan sayer walo pun kekadang saye ni bad mood sokmo...heeee...
d dessert... yummy
Pelayan aku @ my ygyg
budak ini kuat makan!

ygyg kwat makan!

~thanx cyg~

~lots of lurve for u~