Monday, August 23, 2010

Twilight Saga

Twilight
Maser 1st2 citer ni kuar, aku tak penah tengok n tau, aku start tengok ble abg aku inform sambungan die adalah new moon dan twilight tersiar kat HBO.. ~layan~
Ia mengisahkan Bella yang berpindah dari Arizona ker Washington (follow his dad). *skema je aku - start je Bella masuk kolej baru die berjumpa dengan Edward Cullen (d vampire). at last, Bella fall in luv dengan dia. Neway, bau darah bella memang bes di mater family vampire tu (takut cik kiah). Satu ari, Edward bawak Bella g join game baseball family dier, tibe2 satu lagi kumpulan vampire (agak ganas) datang.. pada mulanya dorang tak terhidu bau manusia, tapi bile angin bertiup dengan kencangnyer...bau bella menusuk hidung mereka (cewah) dan sejak dari ari tu, nyawa c bella ni memang tak selamat kos James (vampire jahat) memang nak darah bella.. sampai satu maser, bella kene gigit ngan James n die pun nak bertukar .. BERTUKAR!! heee.. tapi tak jadi cos Edward's family slamat kan dier.. ~end~
New Moon
bukan bulan baru tapi CINTA baru.. kali ni mengisahkan tentang Bella n Jacob. Sebab time ni, Edward da bla dari sini kos ramai orang pasan y mereka ni tak berubah2 (usia tak match umur). Bella frustrated sangat, so kali ni Jacob je teman dier.. Kali ni baru larh dorang bitaw y Jacob adalah Werewolf.. wawawi.. tapi aku tak paham si Bella tu, kejab je pas Alice datang tu die jadi dingin kat Jacob.. ceh! tapi lastly, die balek kat Edward gak (da name pun hero) setelah bertungkus lumus belawan ngan voultri ... dasat weh..aku suker time tu....
~end~
Eclipse
lebih kepada gabungan Edward dan Jacob, Vampire n Werewolf dalam usaha menyelamatkan Bella.. alahai bestol! time ni ade vampire baru created by Victoria untk memusnahkan Family Edward sebab hot ble Edward bunuh bf dier, James. Edward, Bella, Jacob p puncak gunung y sejuk y amat... tapi siri kali ni, cam romantik je aku raser...hehe. (tamo cite, korang tengok muvi). pastu Edward n sekor wolf jaga bella kat atas, while y len temasok Jacob jaga kat bawah.. time tu dorang belawan, wah..kusyuk cik kiah tengok..tenganga! sampai satu maser, Jacob tecedera...cian dier... sampai satu masa, voultry y jahat tu.. Jane n d geng pun datang..sebok tol! ape2 pun dorang telepas dari Jane...
~end~
Breaking Dawn
muvi die tak kua lagi, tapi kalo ikut novel dier. Bella ngan Edward kawen sehingga Bella pregnant, mule2 nak gugurkan jer sebab bley bawak bencana tapi Bella tak kasi. Jacob hot sangat time tu! dalam maser y samer, ade insan buat report kat voultri tentang bahayanya baby tersebut.. sam dari wolf pack pun dalam misi nak bunuh baby tu tapi Jacob tak join group tu da.. YES! sampai la time Bella nak giving birth, time tu Bella da seriously injured da.. den, Edward pun tukarkan bella jadi VAMPIRE.. (jadi jugak rupenyer).. die dapat baby gurl y dinamakan renesmee (gabungan mak bella n mak edward). neway Jacob bekenan ngan baby tu... (soul mate).. camne eh ? aku tak paham kat situ.. leh pulak baby nak jadi soul mate.. ato pun aku tak paham citer tu..heee.. tunggu la next muvi...
ape2 pun, dorang sume end dengan bahagienyer...
~ happy ending~

p/s : aku suker happy ending, lagi2 ble Jacob pun ade soulmate.. hikhik

5 comments:

yana said...

dear 1st nye..bella ikut bapa di sbb mak die ikut hsband ade tournament bella xnk ikut n bella time tu highschool blum kolej lg heehehe pembetulan

Cik Kiah said...

yup! nk cite detail pjg sangat.. haha.. but depa punyer highschool looks like college,tapi baru 17.. wanna b edward larh... 17 forever.. hihi..

yana said...

haha 17 ke skang?mn leh hehehe

Cik Kiah said...

hihi... dalam mimpi! hahha..brangan sokmo!

yana said...

haha mimpi leh la