Friday, September 24, 2010

Tingkat 26

salam..
arini alkisah teramat la kelam kabutnya. camni, ari ni aku kene jaga Timbalan Kanan Pengarah Khidmat Pengurusan iaitu antara yang tertinggi disini dan wat masa ni beliau menjalankan tugas sebagai Ketua Pengarah kos KP tada..becuti.. sampai 28 nih. so, PA Pn Hanisah iaitu kak Yati EL, dan mangsanya adalah aku. huhu.. tengah sedap2 baca Yaasin tadi tibe2 ade kol dari BSM suh jaga office Pn Hanisah.wah... bederau darah aku, almaklumlarh aku tak bese jaga sini lagi satu besenyer Ika yang selalu naek atas.. tapi tak mengapa itu satu peluang yang baek bak kater bos aku. wah.. seram sejuk tul aku tadi... agak bz disini berbanding tempat aku tu..tapi takpe.. ini satu pembelajaran... tapi bilik kat sini private...syok jugak eh..huhuhu.. time ni Pn tade kos meeting kat putrajaya so, aku curi2 maser sket tulis blog ni bagi melepaskan luahan ati ini... ape yang pasti.. aku sat g balek lambt.. huahuahua...

Sunday, September 19, 2010

19 September 2010 - ape ade pade ari ini?

hari ni aku sangat penat. kalo ikutkan arini nak celebrate ari jadi ayah, md no n kimi tapi tetibe sedang kami p membeli kek tuk bufday ni tetibe dapat mesej mengatakan makcik aku sakit tenat kat sepital sg buloh. kitorang pun kelam kabot p balek umah,. mak aku kat umah da nangeh2 da, tuk tidak membuang masa, abang izal bawak mak p sepital. kitorang pun balek umah tunggu keputusan. bapak n along aku tak sedap ati, dorang p skali.kami yang pempuan je tinggal kat sini.sebb dok siap2 kos sat g dorang nk mai umah kang..selepas bape seketika ayah call kate sume sedare mara nk mai.makanan tak cukup p masak lagi. aku pun kelam kibut p masak cepat2..aku masak mee goreng je.. so tadi, menu y ade ialah mee grg (aku msk), bihun grg (k.long msk) aym mask kicap+aym golek+kuah kacang+nasi impit(mak masak) dan fresh orange (kak ain buat). PERFECT! makan sampai kenyang huhu. da macam sardin da umah aku..huhu! bialarh... sume tu baru balek sepital. penat dan lapo. makcik aku tenat kire2 2 jam y lepas! skang die da stable balek.

selepas je mereka2 itu balek, aku n kakak2 iparku p basoh pgg kemas umah. dan kemudian kami sambut bufday y tak tersambut tadi.hukhuk! simple but happy ~ HAPPY FEMELI~ hakhak!

fokus pada si kecik - bufday boy-
Muhammad Iman Hakimi
kimi n aril
kimi wif ibu a.k.a kaklong merangkap akk ipor aku + bini along
dan ini semestinya aku
- da namepun blog cik kiah, mesti ade pic aku punyer-

Tetibe..sedang sume kyg perot da bla dari umah aku menuju ke umah memasing aku dikaborkan oleh miah *sepupu aku yang mak die da tade... da ninggal.. meraung la mak aku kos adik die da tade lagi... simpati pade die.. elok2 aku besemangat nak keje esok, aku tepase batalkan niat aku kos aku kene p balek kg... wajib! biolarh 71.++ asalkan aku dapat melawat arwah tuk kali yang terakhir..

p/s: Al - Fatihah

Friday, September 17, 2010

Kenangan Itu sangat Bermakna

mood: gembira + bahagia

Semalamkan, cik kiah p raya ngan tunang cik kiah. mula2 die call camni;

die: salam..

cik kiah: wassalam..

die: mas ade..

cik kiah: ye, mas cakap ni..

die: mas buat ape, harini ade pegi mane2 ker?

cik kiah: oho..harini tade kenape ye radin..

die: harini kite pegi raye umah along ngan angah nak tak?

cik kiah: tapi tade duit ni tape ker..

dier: taper... (sore comey)

cik kiah: ok buley...

die: lepas solat jumaat saya ambk k..

cik kiah: ok radin..bubye..salam..

dier: * gelak - wassalam...

(sebenarnyer aku tak bape nak henggat dialog tu, lebey krg je tu..huahua)itu namenyer buang tebiat.. tetibe panggil aku mas, aku pun panggil die radin... hehe..pelik lak aku... haha..saje2 suker2..ok fine, focus pade tajok sebenar.. die ajak aku p raye umah siblings die nun di rawang, sungai bulOh n selayang baru. aku pun terus terima pelawaan tu, kalo ikut ati. mau......tapi......malu... tapi aku mmg tak tau malu, so aku p jugak..huhu.. * poyo.

Lepas solat jumaat je, die trus jemput aku kat umah, die kater family abg sham nek skali ngan kiter. ok babe! tade masalah .*bak kater kak long tepengaroh cite SABAR. ok sambung lagi, die suh aku pakai baju yang berupa blaus laboh...*pilihan dier. tapi kan..bile aku try lelamer cam pelik je..hohoho..taperlah..setibe je kat umah dier, kakak kater cantik dress aku.. ok, tandenyer tak bape nak pelik..ehehe.. smlm pun aku try pakai shawl je.. mungkin mule2 aku tak bape nk selesa, lelame ok kot? kan..? hikhik!

den, kami begerak ke umah angah, along dan abg an.. wah...kenyang prot aku dok bantai otak2, kentang goreng, bihun sup meat bol, laksa..wah....aku suker...! hehe... da tu, dapat lamberger n perfume sponsored by kak nor n abg sham.. hhehe.. tq!.

lebey krg kul 11 malam aku pun balek umah, ygyg anta aku naek atas kos die nk pasangkan pewangi tu..selepas mendengar ceramah die tuk seketika, die pun angkat kaki nak blah! hehe.. so, conclusionnyer..semalam aku beraya dengan penatnya.. namun aku suke, cos dapat mengeratkan silaturrahim bak kater ayah dier, " biakan die bese dengan family ni, nnt tade la malu2 sangat'" time kaseh cik din eh... hehe.. Kat sane, siap bercite soal kawen lagi. kak nor, dok suggest kan kaler ape yang sesuai nnt, nak buat kat maner.. package aper...wah...raser cam nak dekat pulak.. haha..! * hey mas, sabo!

so, itulah kenangan beraya yang b ermakna buat aku.. moga, jodoh kami berpanjangan hingga ke jinjang pelamin dan ke akhir hayat...

p/s: thanx dear...

Wednesday, September 15, 2010

siapa ini?

salam satu Malaysia
(arini ari Malaysia k, 16 september 2010)
arini aku tak tau nk produce citer aper
sedang aku sebok men snap2 pic aku, aku pown view balek kesemua pic yang telah di snapkan
alangkah tekejotnya aku bile mendapati terdapat
gambo due orang manusia yang digelarkan
leman dan sudin didalam hp sony aku!
(muke tekejot berOk)
opsss!!! soweee..
tak bek men2 cik kiah, kang ko kne rotan ngan dorang kang
(cakap dalam ati sambil gelak)
hehehe
manusie kat atas nih, bff kepada tunang aku..
aku tade keje ni.. aku tepandang pic dorang dalam hp aku,
so, aku mempunyai certificate la kan nak post pic nih
hahaha(gelak cam md no)
time nih, kitorang (aku n ygyg) mintak dorang snap pic kitorang kat tengah2 bendang tuh
aleh2 die inteprem kat phone aku pulak mamat2 nih...
ambek berkat! wek!
cube tengok btol2, menyengeh dorang snap pic nih.. dasat kan?rosak kamera aku
hahaha...
harap jangan marah okee?
saje gedik ayam...nk penuhkan blog nih.. huhu
dalarh, aku nak bercanda ria ngan ygyg kat phone... dadadididudu...

dear ygyg: don jeles2,nnt kamoo rugi!

Tuesday, September 14, 2010

shawl

makin ari makin banyak pula shawl yang dijual di Jalan Tuanku Abdul Rahman ni, dan semaken banyak pulak aku tengok owner blog yang memakai shawl. jadi sehari suntuk aku dok usha2 gurl2 hot di luar sane yang sebok wearing bende alah ni. cam cute pulak. so arini, aku telah mendecide kan diri untuk memakai shawl jugak walo pun tak bape nak cute..ehehe..





~ tapi aku tetap suke style ni, d bes 4eva ~

tak lap0k dek zaman

p/s: yg, ok tak?

Monday, September 13, 2010

Salam Mesra

Salam.. moga syawal kali ni disambut dengan meriahnya.. yeker? ye r... =)
nak tau kisah di 1 syawal cik kiah tak?
kronologi raya cik kiah
1 syawal pepagi
  • pagi raye da bangun dengan awalnya, mandi sunat lagi. pastu besiap2.. nk p solat raye.. aku pun besiap agak lambat sket je memandangkan aku tak sempat kemas umah smalam sebb aku demam dan keje! ngerti? (bkn curi tulang). Pstu aku kemas2 sket, mak da bebel jom p solat raya. aku kater tape aku nyusul nnt, pastu aku pun siap.. setelah beberapa ketika aku siap.. alahai, kene tunggu akk ipar n abang aku lak siap.. adoi, die pun baru abeh iron baju, betambah lambat la aku yang lambat nih. da tu aku tengok kat tv, orang tu lom start solat raye lagi, maka dengan itu aku ngan kak ain pun dengan pantasnyer p surau kat blok b tu.. nak tau? aku siap beselisih ngan orang yang da selamat semayang raye pown.. alahai, malu cik kiah dan rugi yang amat! aduish..mengapa ini surau semayang cepat sangat dari tv oit.... melepas da aku.. betapa ruginyer... aku pun dok blakang surau memandangkan kutbah masih ade, lagipun kang orang nmpak kang... akhirnye aku ngan kak ain pun bla sambil gelak2 (padahal da buat salah tu). haha.. ngeng! abg2 aku pun lebey krg.. memasing bangun lambat sebab sume tdo lambat.. jadi taun depan aku berazam tuk cuti before rayer supaya tak kelam kabut taun ni dan leh semayang rayer ngn aman..huhu.. tapi taun ni cam kelam kabut gak larh.. dan satu lagi, aku tak nyempat2 nk p umah sedare belah ayah, sebb arini aku da start keje pun..
di pagi raye bahagia (o.t.w p kubur)
1 Syawal nk ke tengahari
  • aku p kubur ngan family aku..tengok kubur atuk, makcik n pakcik aku... sedey pulak.. aku naek ngan abg izal, mak ayah ngan abg no. da la jalan kubur tu sempit, maka bile betembung kete, salah sorang tepakse mengalah, alkisah terjadi begitu, abang aku y baek ati tu pun bagi orang tu jalan dulu(ngalah la kan), da tu 'hamba Allah' jangan kate angkat tangan senyum pun idak siap pandang slek lagi kat kitorang, aku sepak pagi rayer ni kang baru ko tau! tak sedar diri! blakang die pulak ade teksi cina, mak aih.. cina tu jangan kate senyum, angkat tangan lagi oit.. malu aku jadi orang melayu! melayu kerek same melayu.. bodoh la ko ni! amek ko! jauh beze la kan, mentang2 ko pakei kete merah (tak igt kete ape), ko da nyale sangat ker? ko tunggu abg aku broom..broom kete die baru ko ade akai.. haha.. (over pulak). yang pasti, aku angin dan secare tak sengaje oleh kerana marah, aku telupe aku letak phone abg izal kat riba aku, aku pun kua dengan selambanya..huhu, hp die jatoh dirumput2 itu tanpa aku sedari... pastu..kelam kibut aku p cari hp tu..haha padan muke! kat kubur aku jumpe sume kawan2 maser dok sungai penchala dulu.. aku jumpe abang gemOk..windu sama die.. kecik je badan die tu, tak penah nak naek!
1 syawal tengahari
  • p umah cik mah, mak oi... lif die rosak da la tingkat 16, pengsan cik kiah.. tapi kitorang tak jadi naek pun, kos tak larat lagi2 mak ngan ayah aku. ayah toksah cakap la, memang tarik diri awal da, mak aku pulak ngan kaki besi die mane larat... aku? pakei kasot tinggi tu mau tegeliat kaki kat tengah2 tu kang.. so, cancel... nnt baru p...
1 syawal petang
  • budak2 mule membanjiri umah aku.. petang tu pun, tunang aku mai... huhu.. baju same tu.. hehe.. aku suker! cian dier... sbb umah sesak lak. pastu die ajak aku p rayer, tapi sume kengkawan laki..segan pulak.so aku refuse...

aku dan dia (time ni nak balek da)

  • family tunang aku datang! - wawawi..menggelabah aku kemas umah, hihi... tapi aku suker! yang datang abg sham, kak nor n anak2, cik jah n cik din.. hehe. thanx kos mai umah mas yang agak tinggi nih..hehe. borak2, pastu die cite pasal keje baru aku tu (ygyg, awak bitau mak eh?) . malu rasernyer tapi suker..hehe. bes je, kos mengeratkan s.rahim. alhamdulillah.. moga kekal selamanyer...

1 syawal hampir nak malam

  • aku p dating ngan tunang n kengkawan die kat o.u.(semak kan?). p maen game,p tengok wayang, tau cite ape SENARIO ASAM GARAM (lupe kan niat anda kalo nk tengok k - hampeh). tetibe dpt call dari abang aku, nak p umah cik mah...alarh potong stim btoi..asal da aku kat lua baru nak p...adoi..masalah!aku sian kat ygyg je, da die serba salah.. akhirnya abg no jemput kat ou, ygyg p ngan kengkawan dier.da larh p cari kete tak jumpe, ntah knaper kali ni lumpe nak igt no kat parking tu.. berejam cari! da la bawak si nizam, sian anak orang tu mengekor kepenatan.. haha! sowee but thanx.. =) lastly baru jumpe.. apepun sume berakhir dengan selamat.. aku gembira!

tengah2 one utama

1 syawal da malam

  • aku ngan family sampai umah cik mah, lantas disajikan ayam masak merah + daging masak kicap + ketupat palas ( ade lagi hidangan laen, tapi da tak nampak da kos aku fokus pade yang aku sebot tadi huhu). kalo mau tau, makcik aku sorang ni kalo masak, fuHH! maveles dowh.. sodap hingga menjilat dinding! bape kali aku tambah, ikut ati nak tambah lai, tapi kang tak bangon2 kang.. da abeh makan tu, pale aku bepinar.. aku bukak mate tapi kabur, cam bayang2 jer... aku mmg da leh control , aku p kat sofa n bantai tido.. md no kaco pun da tak raser da... dorang tape r, segar sbb petang tadi da membuta laki bini kat dalam bilik aku.. share katil kecik aku bersame.. romantik je... haha.. da la due2 baju biru.. kalo aku tau, aku tangkap gambo dorang tengah tido.. comey pulak.. haha.. tepat jam 12.00 malam, pun berangkat pulang... aku da tak raser ape da, salam pun nmpak tak nampak.. soweee cik mah n cik jaafar.. ngantok!!! tapi masakan cik mah memang terbaekkk dari ladang!
  • sampai umah, borak ngn ygyg kejab je.. pastu tdo!!!

2 syawal pagi

  • siap2 kos nak balek kg mak aku.. aku naek kete ngan kak azza, tapi sebelom tu aku melantak bekal yang diberi oleh cik mah malam tadi.. ade ayam masak merah + daging kicap + ketupat palas sekali lagi! nikmatnya sarapan pagi aku...huhu.

2 syawal tengahari

  • pastu betolak p umah pakcik aku kat tg karang gak tapi parit 4 kot - sg burong - sampai2 je die tade, p rayer..tunggu larh dorang balek dlu (gara-gara ayah aku tak kol sebelum datang). balik je tuan rumah, kami terus masok dan dihidang kan pula dengan mi goreng.. wahh....aku lapo! makan dengan nikmatnya..

kubota pakcik aku

2 syawal petang

  • berangkat ke umah andung a.ka. nenek .. tapi sebelom tu p pasar bli sayur ngan ikan.. wajib! kat sane bukan ade ape..al maklumlarh..nenek sorang jer.... aku sampai je trus tdo..hebat..kos dalam kete tak leh tdo, kene teman kak azza..sian die drive sorang2 nanti.. aku mule2 nak baring je, mak da pesan jangan tido. tolong masak. tapi apakan daya tetido untuk kadar yang lamer...hehe.

2 syawal malam

  • bile aku bangon je, tengok2 abang, ayah, kak ain n kak azza ilang.. ceh! dorang p town tinggalin aku! mak aku gelak je dan soh aku p mandi.. maser aku nak siram je air kat badan aku.. melompat Seekor KATAK! aku pun jerit dengan kuatnyer... ~ aaaaaaaaa, andung tolonggggg!!!~ haha. bongok aku nih! hahaha... andung aku pun datang p buangkan katak.. hihi... geli doh! sejak katak penah tido dalam kasot skolah aku, aku nk pake kasot tu tetiba cam ade bende lembut kat dlam kasut tu, skali aku tengok sikatak hijo tengah tdo dalam tu! melompat larh aku! mak aku maser tu tengah solat. die kater.. ganggu solat mak.. ingatkan ape tadi.. pastu die gelak besar..hahah
  • umah nenek aku ni.. nyamuk banyak giler, sian md nor asek kene attack ngan nyamOk.. aku? selamat..sebab dok sebelah ubat nyamuk ngan kipas.. hikhik! pot baek punya... da la dapat tdo sebelah mak aku, feel siot! bukan senang.. kalo ari2 kat umah nk tdo ngan mak, kene lukui pale ngan ayah aku kang. mak suh tdo ngan kak azza, tapi aku nak tdo ngan mak gak.. skali skaler...
3 syawal pagi
  • bawak casper menghirup udara segar.. suke dier.. skali nampak burung, lintang pukang die nyorok kat bahu aku.. haha
  • p raye umah mak lang kat sebelah, sian dorang ... mak dorang masuk sepital saket tibi..ayah saket tak tau naper.. sian dorang.. raye cam tak rayer je.. tapelarh aku datang menziarah...

3 syawal nk tengahari

  • p umah mak andak ngan mak uda.. sume teruje bile aku bawak casper..cute.. siap ditonton dikhalayak ramai.. makan tembikai di tangan aku..hehe.. cyg kamoo!
  • dok begosip ngan makcik aku..sonok btol!

3 syawal petang

  • on d way balek slayang tapi p singgah kat sepital sg buloh tengok makcik aku y saket tu...
  • ngam2 kitorang sampai, ade orang nazak kat sebelah..sume doktor cube bagi bantuan penafasan kat die (saket jantong sebenarnyer) . tapi at last die ninggal..cian anak die meraung... kitorang kat situ tengok dengan sebak nyer..da la sebelah kat makcik aku.. dongar kuat tu die pump body orang tu.. aku pun turut mengeluarkan air mata tanda simpati dan...... (sebak sangat). kak ain n kak azza pun same.. dorang tingat kat arwah mak dier... al-fatihah..
  • sampai umah dengan selamatnya .. tengok2 gas takde lai.. kebulur la malam ni, tapi md nor ade idea yang bijak iaitu p rayer umah along! dapat makan free...

3 syawal malam

  • p raye umah along, makan mee goreng kak long... wahhhh terbaek dari ladang lagi!!! sedap weh kalo kak long masak mee... aku suke sangat2..4pinggan aku tambah.. sowee...rayer kan..tak leh bekire.hahah.. pastu kitorang balek dengan rushingnnyer tak sempat nak salam2 rayer kos ade orang nk datang umah..camne ni, gas tade da la penat baru balek dari kg.. tengok2 dorang tak jadi datang (kawan abg izal).. lege...hehe... aku penat r... pastu aku tetido dengan bahagianyer.. (tak ingat orang da).

4 syawal pagi bute

  • ak terjage jam empat suku pagi.4.15 pagi...sbb ygyg baru balek.. merayau je anak orang tu...pas borak2 ngan dier, die pun p tdo.. tapi aku tak ngantuk..aku pun p basoh pinggang, basoh baju, jemur baju, edit gambo, maen fb, dongar lagu.. akuu tido2 ayam tapi tak tido jugak la tu..sampai la pagi...

4 syawal

  • bangun n call ygyg aku.. nak kua arini ngan dier..da janji da, nak tebus tiket free kitorang dapat maser p buke poser klas die dulu.. cite step up!aku pun siap2 n bejalan! hehehe..
  • kat saner,kitorang trus p tukar tiket, p kfc (windu atOk),pastu p jalan2 tengok kasot hiking.. (die nk p nuang). tepat 2.10 kitorang p tengok step up! bes weh citer dier... aku suker!
  • den, jumpe wak n nad...dorang pown p tengok step up jugak.. p la jalan2 lagi tengok kasot hiking dengan pandangan wak n nad..da tu, kitorang p maen bowling.. untuk pengetahuan korang aku da betahon tak men k... setahon larh.. da larh lupe lak tu camne nak pegang bola.. haha.. apeapepun, aku menang ! aku nak tangkap pic markah tu tapi atas raser dengki yang amat pada diri tunang aku die lekas2 padam skrin tu! hampeh!
  • pastu kitorang p anta wak n nad kat kfc n stret p k4 bli buah tuk anak2..hehe..
  • den, balek umah tdo! ngantokkkkkkkk

5 syawal (hari ini)

AKU KEJE

Wednesday, September 8, 2010

Aku Gembira

Salam ...
Sempena ramadhan yang bermakna ni, aku bersyukur sangat2 kehadrat ilahi.
baru je entry sebelom ni aku bitaw bahawa 'syawal yang akan tiba memberi seribu makna'
Alhamdulillah, baru je sebentar tadi aku dikabarkan bahawa aku berjaya mendapat TETAP di MARA ni.. finally... amin.. rezeki =)
Camni cite dier..
Akk yang dulu incharge kemasukan kitorang aritu mai kat tingkat 23 ni pastu die cari member aku "siti zurekha ada tak?" kitorang pun tunjuk jalan... (aku tengah begosip ngan En Nizam time tu) . Kulihat envelope ditangan die, tangan aku mule sejuk2.. adakah ini tentang interbiu aritu? nape die cari ika je dan bukan aku? Ya Allah, tade rezeki buat aku rupenyer... aku pun cite kat En Nizam pasal interbiu tu, aku kate naluri aku mengatekan y aku tak dapat..aku tak pasti itu naluri atau fikiran, aku rase fikiran kot.. sebab naluri aku selalu btol, manakala fikiran aku slalu jadi sebaliknya... gitu larh.. pastu aku pun masuk, nk tengok ape y tejadi. kucari ika, tapi die tade kat tempat die, alorh...nmpaknyer tak dapat aku korek rahsia.. pastu aku p kat kak ida
" kak, ika mane kak?"
kak idah kater " ntah.."
pastu die ulur tangan kat aku..
"aik, tangan nak salam raya dah, nak balik da ker" sambil menyambut salam die tu.
pelan2 die bisik kat aku, " tahniah, awak dapat tetap"
ape lagi, melonjak kegembiraan la aku. tak pecaye dow! aritu maser interbiu teruk sangat raser..
rezeki kot.. tape larh...
Syukur sangat... takyah pening2 pasal keje da,,cume ade prob tang tangga gaji sket..tape itu kemudian, y penting aku da dapat pe aku nak.. tapi kan...
aku ditukarkan ke Tingkat 10 = BPH
hehe...boley larh... ape2 pun tunggu pas raye nnt..
yeehaa!

Tuesday, September 7, 2010

Al-kisah kuih rayaku...

mau tau tak? kini aku da buat lebih kurang 7 jenis kuih raya
  • biskut oat choc chip
  • biskut cornflakes choc chip
  • biskut arab
  • biskut 'rock buns'
  • biskut salji (suke ati buh namer)
  • biskut koko
  • biskut cornflakes madu

sume resepi laen2 eh...tade raser samer..cume oat ngan cornflakes je aku gune resepi same tapi tukar igrdnts dier.. oat tukar pada cornflakes tapi rase jadi laen r... mak aku pun tolong gak tapi tolong tengok..haha..da at d end baru die tolong bakarkan ..huhu. sebenarnye kami bagi2 tugas, die siapkan bebuka aku buat kueh raye..camtu r ..ni mau kasi tunjuk sket camne aku buat.. act!

ni biskut salji.. aku da celop cok baru celop ngan serbuk roti
ni larh hasil die.. size tak seimbang kos gune istilah 'bedal je'
membuat adunan biskut oat choc chip
manis sket r.. hhehe
(blaja dari kesilapan - pasni kurangkan gula) yang da siap dibakar
p/s: malam raya mak akan buat masak kicap, dan aku pulak akan buat kek carrot cheese.. yummy! tak sabar!

Salam Aidilfitri

(gua tabik spring r kat sape y poser punoh)
Salam Aidilfitri kepada semua.
moga syawal yang bakal tiba akan memberi seribu makna kepada kita
terutama aku,
tahun ni aku akan beraya sebagai tunang kepada RADIN MOHD HAFIZ,
tahun ni aku akan beraya tanpa 3 orang lagi saudara kandungku,
( p umah mertua )
tahun ni aku akan beraya dengan simple sekali,
Oleh itu,
aku ingin mengucapkan bebanyak kemaafan kepada mereka-mereka diluar sana
0 - 0 eh?
buley r....(sambil buat muka manja)
*wek
mai kasi pantun sket...
lemang, ketupat semuapun ada,
saudara mara mula kunjung tiba,
ramadhan berlalu syawal menjelma
salam aidilfitri buat semua
pak tam riuh lembunya hilang
baru merancang dijadikan korban
sambutlah syawal yang gilang gemilang
jangan lupa pohon kemaafan
(soweee.... ampun.... maaf...)
bergema takbir dipagi raya
terkenang pada mereka yang tiada
majukan lah kaki ke pusaranya
sedekahkan doa buat mereka 'disana'
maka dengan itu,
beta (cewah) mengucapkan
Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin
p/s: kalerful tak, sempena rayer! hekhek!

Monday, September 6, 2010

Majlis Berbuka Puasa Ex-Hillcrest 2004

salam
sabtu 04.09.10 y lepas aku n ygyg menghadiri satu majlis yang diberi nama Majlis Berbuka Puaser Ex Hillcrest 2004. FYI, aku bukan dari Hillcrest Yer.. Aku dengan banggenyer mengannounce kan y aku dari SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN TAMAN TUN DRI ISMAIL, DAMANSARA 2005 yang cool tu..hehe(pasan lak eh). Neway skolah aku tetap d best. tapi yg ni skolah Radin Mohd Hafiz, aku datang sebagai peneman je. saje2 dak tunjuk muker kat kengkawan dier.. kan? kan? gle inteprem tol aku ni!. sebenarnyer aku nk p besuke rie ngan mereka y laen temasOk Cik Yana yang da belepas ke sabah tu, dan juga Cik Nadrah y baru ilang hp tu.hehe. (jangan mara). sonok dapat jumpe dorang, boley begosip. hihi.. da la tak sempat nk hyhug2 (bak kate yana), aku ingat ygyg nk p lepak ngan dorang, so sat g leh jumpe, rupenyer trus balek.. tape larh.. aku sms je kat dorang..neway, korang bes.. tak lupe jue kepada seorang junior..cewah.. corum baru, buah ati kepada En Shidi a.k.a bff kepada tunang aku. name die Cik syakirah.. kan? tapi suh panggil sya.. (aku tgk dlm fb 'syak', tapi aku dengar sya = mane2 la ye). Diepun ok gak buat begosip, aku suke..neway, sonok jumpe kamoo juge syakirah! hehe..
Mai kasi tunjuk sket pic2 maser malam tu, tapi ni dari kamera wak.. " wak, mas pinjam eh?"hehe
time ni cukup satu meja
si ariff kot amek pic ni...
gadis rebutan malaya
cewah!!
@
gadis ditinggalkan 'pacar yang kebuluran'
ni ygyg i la u.. hehe...
ape2 pun aku enjoy, da la aku makan dgg kmbing dalam quantity y banyk, balek tumbang! saket pale, panas2 bdn aku da.. pdan muke! ala, skali skala. tapi kan, sejak due menjak ni kan aku raser, aku kerap saket pale, nape eh? tape larh. lupe kan jer! so, dadadididudu..
p/s: Selamat Hari Raya Aidilfitri

Aku Dan Dia Di One Utama

hari itu aku da die pegi berpoya-poya di One Utama. Eh salah! bershopping-shopping larh.. tapi die eh, bukan aku. hehe.. die nak p bli short pants ngan jeans.. aku raser, kami tak mengambil maser yang lame nak kua, sebab sekejab je da dapat barang2 y die bekenan.. tu dalam pic tu, slah satu yang die beli aritu.. puas hati tak yg? hehe.. puas la tu.. satu lagi die p bli suar kat b.glove... suke btol ati die.. aku? toksah mimpi nak supping, duit raye pun lambat lai dapat, biolarh... malaih nk pk.migrain aku kang. beraye sekadar termampu (ayat sedey). tada hal la kalo tak suping2 ni.. aku ok beb! y penting aku da ade baju kurung nak p beraye umah orang..hehe..
~ latest pic of us ~
dear ygyg: luv u... =)

Thursday, September 2, 2010

Aku y Telambat

arini aku telambat, tapi aku telah mencepatkan perjalanan aku dengan tidak mengambil kira tudung, baju dan make up sebab takot tetinggal bus! y aku sempat pakai bedak aje.. y len.. alal larh... dalarh pepagi tadi tak besahor* A.B.C - Allah Bagi Cuti, makanya telambat la aku...bangun2 je mak aku bebel, " bangun dik, kang mak masuk blek air, lambat la adik nak mandi kang..." aku pun trus bangun dalam keadaan y kepala da stuck (skang pun same jugak). trus tarik towel p toilet n mandi... namun, still tak leh bkk mate dengan baek kos bangun mengejOt. neway, thanx kat mak sebab kejOtkan aku. sepatOtnya,aku slalu besiap kol 5.30, ni da kol 6.01 minit dengan tak mandi, tak iron baju.. cukupkah masa 20 minit tu aku nak siap, sbb 6.20 nk kene gerak da... haih... malas nak tensen2 pepagi bute ni, maka dengan itu.. aku siap2 tanpa make-up, dengan tdung tak berpin (kiri-kanan). selekeh dow! ayah pun anta cam beser je... dlam bus aku tido dengan controlnyer tamo kasi orang tengok muke aku, turun je bus..sepanjang perjalanan tu aku tunduk je..sampai kat lif, Orang y intervw aku tup jadi tetap tu, nek satu lif ngan aku..alahai malunyer.. ape larh pandangan die kat aku, da la result tak dapat lagi..kang kene reject lak, selekeh je kan.. mjur y len2 dlam lif tu adalah ofismat aku.. lege sket r.. sampai je kat ofis.. trus p makeup kan diri... akhirnya.. aku comey semula (wek!!!)

P/s: kepale aku saket lagi larh...