Wednesday, September 8, 2010

Aku Gembira

Salam ...
Sempena ramadhan yang bermakna ni, aku bersyukur sangat2 kehadrat ilahi.
baru je entry sebelom ni aku bitaw bahawa 'syawal yang akan tiba memberi seribu makna'
Alhamdulillah, baru je sebentar tadi aku dikabarkan bahawa aku berjaya mendapat TETAP di MARA ni.. finally... amin.. rezeki =)
Camni cite dier..
Akk yang dulu incharge kemasukan kitorang aritu mai kat tingkat 23 ni pastu die cari member aku "siti zurekha ada tak?" kitorang pun tunjuk jalan... (aku tengah begosip ngan En Nizam time tu) . Kulihat envelope ditangan die, tangan aku mule sejuk2.. adakah ini tentang interbiu aritu? nape die cari ika je dan bukan aku? Ya Allah, tade rezeki buat aku rupenyer... aku pun cite kat En Nizam pasal interbiu tu, aku kate naluri aku mengatekan y aku tak dapat..aku tak pasti itu naluri atau fikiran, aku rase fikiran kot.. sebab naluri aku selalu btol, manakala fikiran aku slalu jadi sebaliknya... gitu larh.. pastu aku pun masuk, nk tengok ape y tejadi. kucari ika, tapi die tade kat tempat die, alorh...nmpaknyer tak dapat aku korek rahsia.. pastu aku p kat kak ida
" kak, ika mane kak?"
kak idah kater " ntah.."
pastu die ulur tangan kat aku..
"aik, tangan nak salam raya dah, nak balik da ker" sambil menyambut salam die tu.
pelan2 die bisik kat aku, " tahniah, awak dapat tetap"
ape lagi, melonjak kegembiraan la aku. tak pecaye dow! aritu maser interbiu teruk sangat raser..
rezeki kot.. tape larh...
Syukur sangat... takyah pening2 pasal keje da,,cume ade prob tang tangga gaji sket..tape itu kemudian, y penting aku da dapat pe aku nak.. tapi kan...
aku ditukarkan ke Tingkat 10 = BPH
hehe...boley larh... ape2 pun tunggu pas raye nnt..
yeehaa!

1 comment:

.:fyzz:. said...

tahniah mas...rejeki di bulan ramadhan kan..pasni pindah ke BPH yer..takpe2..good luck n pasni kita jmpa lagi next course yer..thn dpn la kot..