Tuesday, September 7, 2010

Al-kisah kuih rayaku...

mau tau tak? kini aku da buat lebih kurang 7 jenis kuih raya
  • biskut oat choc chip
  • biskut cornflakes choc chip
  • biskut arab
  • biskut 'rock buns'
  • biskut salji (suke ati buh namer)
  • biskut koko
  • biskut cornflakes madu

sume resepi laen2 eh...tade raser samer..cume oat ngan cornflakes je aku gune resepi same tapi tukar igrdnts dier.. oat tukar pada cornflakes tapi rase jadi laen r... mak aku pun tolong gak tapi tolong tengok..haha..da at d end baru die tolong bakarkan ..huhu. sebenarnye kami bagi2 tugas, die siapkan bebuka aku buat kueh raye..camtu r ..ni mau kasi tunjuk sket camne aku buat.. act!

ni biskut salji.. aku da celop cok baru celop ngan serbuk roti
ni larh hasil die.. size tak seimbang kos gune istilah 'bedal je'
membuat adunan biskut oat choc chip
manis sket r.. hhehe
(blaja dari kesilapan - pasni kurangkan gula) yang da siap dibakar
p/s: malam raya mak akan buat masak kicap, dan aku pulak akan buat kek carrot cheese.. yummy! tak sabar!

1 comment:

.:fyzz:. said...

Tahniah mas..tepukan gemuruh buat cik kiah kta...nmpak tak kak fiza dok tabik cam askar nih..wah..mmg tabik spring la kat mas...cayalah..kak fiza je tak wat2.hehe..kalau dekat mau pi rasa kt umah dh ni...heheh