Friday, September 17, 2010

Kenangan Itu sangat Bermakna

mood: gembira + bahagia

Semalamkan, cik kiah p raya ngan tunang cik kiah. mula2 die call camni;

die: salam..

cik kiah: wassalam..

die: mas ade..

cik kiah: ye, mas cakap ni..

die: mas buat ape, harini ade pegi mane2 ker?

cik kiah: oho..harini tade kenape ye radin..

die: harini kite pegi raye umah along ngan angah nak tak?

cik kiah: tapi tade duit ni tape ker..

dier: taper... (sore comey)

cik kiah: ok buley...

die: lepas solat jumaat saya ambk k..

cik kiah: ok radin..bubye..salam..

dier: * gelak - wassalam...

(sebenarnyer aku tak bape nak henggat dialog tu, lebey krg je tu..huahua)itu namenyer buang tebiat.. tetibe panggil aku mas, aku pun panggil die radin... hehe..pelik lak aku... haha..saje2 suker2..ok fine, focus pade tajok sebenar.. die ajak aku p raye umah siblings die nun di rawang, sungai bulOh n selayang baru. aku pun terus terima pelawaan tu, kalo ikut ati. mau......tapi......malu... tapi aku mmg tak tau malu, so aku p jugak..huhu.. * poyo.

Lepas solat jumaat je, die trus jemput aku kat umah, die kater family abg sham nek skali ngan kiter. ok babe! tade masalah .*bak kater kak long tepengaroh cite SABAR. ok sambung lagi, die suh aku pakai baju yang berupa blaus laboh...*pilihan dier. tapi kan..bile aku try lelamer cam pelik je..hohoho..taperlah..setibe je kat umah dier, kakak kater cantik dress aku.. ok, tandenyer tak bape nak pelik..ehehe.. smlm pun aku try pakai shawl je.. mungkin mule2 aku tak bape nk selesa, lelame ok kot? kan..? hikhik!

den, kami begerak ke umah angah, along dan abg an.. wah...kenyang prot aku dok bantai otak2, kentang goreng, bihun sup meat bol, laksa..wah....aku suker...! hehe... da tu, dapat lamberger n perfume sponsored by kak nor n abg sham.. hhehe.. tq!.

lebey krg kul 11 malam aku pun balek umah, ygyg anta aku naek atas kos die nk pasangkan pewangi tu..selepas mendengar ceramah die tuk seketika, die pun angkat kaki nak blah! hehe.. so, conclusionnyer..semalam aku beraya dengan penatnya.. namun aku suke, cos dapat mengeratkan silaturrahim bak kater ayah dier, " biakan die bese dengan family ni, nnt tade la malu2 sangat'" time kaseh cik din eh... hehe.. Kat sane, siap bercite soal kawen lagi. kak nor, dok suggest kan kaler ape yang sesuai nnt, nak buat kat maner.. package aper...wah...raser cam nak dekat pulak.. haha..! * hey mas, sabo!

so, itulah kenangan beraya yang b ermakna buat aku.. moga, jodoh kami berpanjangan hingga ke jinjang pelamin dan ke akhir hayat...

p/s: thanx dear...

No comments: