Friday, October 29, 2010

29 Oktober 2010

Salam
pagi2 lagi hujan turun dengan lebatnya...
wah..sngat syok..aku pun saje2 bangun lambat sket..
sbb
aku tau aku akan kua p ofis lambat jugak..
yelarh, kan ujan..
ayah pun da belalu p keje..
tetibe aku raser cuak..patot ker aku p lambat..
sbb aritu da lambat da..
lantaklarh...
tup2 tebace mesej dari angah..wah....
tq angah n family..
aku kol ygyg inform pasal angah dan hujan..
die trus bangun n nak anta aku..
mule2 aku refuse sbb ujan cam da nak benti..
tapi die da nak gerak pun,so ygyg tetap anta jugak!
bahagianyer...die anta...heee..
tapi cian kan...nyusahkan orang jer..

kesesakan di JALAN KUCHING
Click menghilang busangg! =)
Ini Tunang Daku!
Encik Radin Mohd Hafiz sedang control macho
* die mengakuinyer..hukhuk
~
~
~
orite...
kire2 jam 7.40 aku pun sampai..
huahua!lege...sempat!!!
sesampai je aku kat ofis..
aku terus kemas2 ofis aku
setelkan keje2 sket
arini bos tade...
die cuti
yeehaaa!...
hakhakhak!
jam menunjukkan 8.40 a.m
TIBA-TIBA
~
~
~
~
~
cik mastura?
satu sore yang tidak dikenali..
ku lihat ditangan dier ade
SEJAMBAK BUNGA MAWAR PINK BESAQ
haaaa???!!
tekeJOt BerOOK cik KIAH!
apakah ini?
sapa bagi?
aku tanye die..
tak taularh.., arini ari jadi eh?
a'ah..hehe.. (tesengeh-sengeh aku)
kubukak kad tu pelan2...
raser cam tau..
alangkah bahagianye tengok kad itu pabila
tertulis
To:
MASTURA
HAPPY BIRTHDAY
From:
RADIN
wahhhhhhhhhhhhhhh!!!
nak jerit banyak2!
sukenya akuuuuuuuu!
patutlah aku tedengar-dengar bufday girl dari blakang..
aku ker?
tapi mals nak pandang..
tup2 mamat tu tepacak kat depan aku...
bes gillllller!!!
LUV U CYG!!!
Izzati lekas2 datang k at aku n turut share raser epi sesamer..
hehehehehe..
besnyer...
bahagia sangat-sangat...
satu ofis kecoh arini..
malu jugak tapi sonok...
hihii...
dear ygyg
I LUV U SO MUCH
rely luf u...
c below
a bouquet of flower

tup muke kos malu gile
heee
ade bear kecik juger
hehehe
ini untuk cik Mastura
My Flower, from him!
~Peace~
~
~
~
Dear ygyg: Thanx for d flower n d happiness, arini selesai satu masalah sayer..
thanx cyg...
Dear kengkawan: thanx for d wishes..hihi... time kaseh sumer....
Dear Mastura Binti Zunddin: HAPPY BIRTHDAY + 22nd
~
~
~

Tuesday, October 26, 2010

Shawl di wardrobe Cik Kiah

Shawl!
yup, aku juger gemar pakai shawl..
tapi kat office je..
kos tunang aku prefer tudung bawal kalo p dating ngan dier..
dier kater nampak lagi comey
(comey ka?)
tak banyak shawl y aku bli..
tapi buley r, dok padan suai ngan baju kurun yang aku ade..
so, hav a luk...heee..


~ Testing~

shawl hitam belang2 nih, pakai ngan jubah hitam aku
shawl ni, tak rasmi lagi

shawl dark purple ni paleng aku ske skali..
sebab die menaekkan seri wajah aku..(yeker, wek!)
senang cite, aku prefer kale yang dark2 je..
sbb lebey sesuai ngan kulit aku ko..
bile pakai kaler cerah..pale juge muker..
tamo!
ok
cau!
~
~
~
~

Kasih Seorang Ayah...


Cerita ini sudah berlalu agak lamer..
minggu lepas kot..hehe
nk citer jugak!
tapi..
cebaknyer...
uuuuu..
~
~
~
Aritu ayah ngan mak nak masak kari terung n talapia..
tapi..aku ni memang tak bape nak minat ikan2 nih..
(milih btol)
so, aku malas nak makan..
smalam mak aku masak tomyam..
sedap wooo..
bape kali aku blasah tomyam itu.. tq mak..muahhx!
tetibe, mak aku teraser nk p kedai bli smething..
time tu
aku dok mengomel..
" adik tamo makan...tak minat la yah....
adik nak cam semalam...nak tomyam.."
ayah aku balas..
"nk tomyam ker..?"
"nak yah..nak.."
"tapi arini tinggal rangka ayam jer..."
"buley larh...belasah jer"
"yah(mak aku) pegi la bli barang nak buat tomyam.."
aku pun sengih...hehe..nak masak lagi..
tapi.. kalo arapkan aku, memang tak reti masak tomyam....
sape yang nak masak?
?
?
Setibeje mak kat umah...
aku pulak semaken leka kat dpan tv..
tengok cite CHINTA...
layan seh...
tetibe mak panggil
"ey, p la potong bawang...ayah masak kat dapor tu, die bareng je tau..!"
"ha?, ayah masak ker mak? ayah masak tu adik?"
hehe....aku lekas2 bangun pastu p potong bawang.
aku usha ayah masak..da nak siap pun, tinggal tabur bawang jer...
heheh..(sebak aku tengok)..
(time menaip ni pun, da ngalir2 air mata aku..syg ayah ngan mak sgt2)
aku pun sambung tgk tv..
pastu ayh pun panggi..
"p tengok kat dapor tu..da nak masak da..nnt padam api.."
"time kaseh yah..sayang ayah...hehe"
~
~
~
petang tu abg rizal balek..aku inform die siap2!
"jangan usik tomyam tu! itu ayah masak tuk adik!"
hehehe... bangga!
alarh...cakap jer...tapi kitorang share sesamer..
kos ayah n mak da makan kari talapia..
so...
nk kater aper eh?
HAPPY FAMILY
~
~
~
~

kuah jer!
ok, ade jerawat disitu
En Radin da tegor!!!
siap zoom pic ni lagi! ceh!

Tomyam itu!
yummy!!!!
Orite mamam dulu..
Ok, abeh da..
aku nk maen game k..
da.....
~
~
~

Hari Menderma Darah Di MARA - 20.10.2010

Attention plz...
cite ni da lamer..
arini baru nk meluahkan..haha.. (lambat)
lat week, aku, farid, kak azzah, kak kama, ika, En Hazwan
pegi
mendermakan dara... OPS SALAH..
DARAH!

raser syok pulak derma..
ntah sape la yang akan menggunakan darah kami tu kan..
tapi, yang penting bialarh memberi erti kepada mereka yang menerima..
semoga dapat membantu mereka-mereka yang memerlukan..
so..
~
~
~
Inilarh Pic aritu...
aku baru nak peace, da nurse ni so push kasi kuar darah lagi..
ilang kecunan aku!
ini gift dari mereka itu..
hehe..
Sijil Penghargaan yang kedua aku dapat..
Tapi kene isik sendiri..
kalo aku isi name ank buah aku pun ok..
hahaha
sebb kosong je kan...
ok larh..cau!
~
~
~

Apa yang ada?

Sebenarnya, tade la ape2 untuk dikabar dan diceritakan
tapi aku agak bosan..
so, bace je larh ape yang ade..
hehe..
lebey kpd pic sebenarnya..hehe

tengok btol2, bukan nak tunjuk hp..
itu hp murah je..
tapi nk tunjuk angka yang ade...

smart tak..
RM7.08
at
7.08.10
~
~
~
Next story...
little casper... d only baby yang ade di bilik sayer..
Adik Casper..
hahah..
cam ngengngeng je..
but look at d pictures below..
he was so cute...
bermanja-manja di tempat lepak-lepaknyer..
snap lagi
~
~
~
seriously..mis u la casper..
balek nnt kite memaen sesamer k...

~
~
~

Salam Satu Malaysia

Salam satu Malaysia..
Arini aku mengkaborkan kepada sume,
bahawa bos yang dihormati telah berlepas ke Jengka bersama
2 pegawai yang laen..
makannya buley lah aku memblogkan diri dan menyiapkan
task2 yang tergantung lamanya...
adoi..tapi kenape eh..
arini kepala aku cam stuck dan pening...
hish!
~
~
~
~

Monday, October 18, 2010

Saya Marah Ke?

adakah saya marah?
ye tadi saye marah kos tadi ade orang kater..
'tak taula kalo korang buta hurof atau tak skolah'
ello, sye skolah k... SPM lulus dengan cemerlang..
ade Diploma Dari UiTM Dungun
tanpa perlu extend paper ok..=)
so, takyah nak bandingkan saye yer...
sayer tak bangge tapi itu kenyataan..
sayer takkan dijawat di Company sayer kalo sayer tak berkelayakan..
conclusionnyer..walopun saye makan gaji, tapi tenaga dan idea saye digunakan..
saye bukan useless di sini..sila paham perkare itu..
makanya, bile membangkitkan 2 isu itu..
saye jadi marah yang amat...
tapi...
skang saye da ok...
tadi marah sampai tangan menggeletar nak lempang orang..
dan
sejuk cam nak mati..
itu adelarh tanda2 saya marah tahap dewa...
namun..
jangan biarkan syaitan menguasai anda...
ok?
SMILE OLWAYS....
p/s: jangan ambil risiko kalo takot nyesal..
dan jangan ungkit kisah y tak sepatotnyer..
arap maklum..
~
~
~
~

Mass's Nuffnang

Assalamualaikum
arini aku agak gembira
pasal ape?
pasal blog aku dapat RM0.25
kalo dak slalunyer RM0.00 je taw..
kalo nak dibandingkan orang laen..
ramai yang da penah dapat lebey dari itu..
cume aku raser bahagia
kos da bejaye pecahkan telOr itu..
hekhek..
majularh Mastura..
bangga?
owh tidak..!!
diulangi sekali lagi..
aku bahagia je..
tandenye ade gak yang view blog aku..
n bacer cite2 aku..
dats ol..
kepade readers.. time kaseh kerana bejaye kasi pecah ini telor
hahaha..
sonok..sonok..sonok..
~ my acc ~
p/s: tak la ebat maner..saje nak share raser gembirer... =)


Sunday, October 17, 2010

Taman Layang-Layang saksi Cinta Mereka

Dunia Milik Kita
Sayang Sama Kamoo
Tangan Itu Saya Yang Punya...
Kaki itu juga
milik saya nanti..
OKKKK
CukOp Mastura Zunddin!
melalot tul..
tapi aku suke tajok entry aku kali ni..
hehehe
malas nak cite bebanyak, tapi korang pepaham jelarh..
hehe
Kami bahagia.......... Love Forever...........

selamat Ulangtahun Pertunangan yang ker 5 BULAN.. heeee

~


~


~

ok, sebenornya kami p abeskan maser kat taman layang-layang

sambel main layang2... bahagia sangat2....

suke saat camni..

hehe
orang bangga
tengok kat tangan die, benang da abeh..
tandanya layang2 da tinggi..
tapi sapakah yang tekejar2 dan belari2
membawa lelayang tu?
jawab yg! jawab!
~
~
~
~
happy ending
LOVE YOU CYG
=)

Aku OT

overtimekah aku?
lebey krglarh...

cube tengok jam kat dinding tu..
tapi jangan salah paham kos itu adalah jam 7.50 malam
makna disitu...adalah..
aku OVERTIME
cewah..tak penah2 bebakti kat MARA
tu baru dapat buat..hehe..

sebenornya aku n bung tolong En Kamal a.k.a bos aku prepare
bahan2 tuk presentation die tu...
so, nila slide yang perlu diedit dan ditouchup..
kemudian kene buat copy tuk 30 participants..
bekaler pulak tu..
nak menunggu print tu alahai... dasat gak r..
so, jadinyer...kul 8.15 baru aku kua..
sunyi je..orang da tade... tape...
kekadang balek lambat ok je...
lagipun sok cuti, tu yang aku tak kisah tu...
nmpak tak tu...
arini memang tak menang tangan larh...
banyak bende nak kene buat..
terutame nak kene cek2 file2..
ape yang ade dan tade..
senang cite manage balek..
penin wooo
check list memudahkan keje..
mudah ker?
benti sat... p rehat..
tapi begambo dulu.. wajib!
ni larh, file2 yang bertimbun..
ni la nak kene cek, dan update semula..
wahhh... aku baru buat satu file..
itupun setengah...
desktop
click
click
lihatlarh aksi2 mereka yang gigih bekerja...
sume penin pale pasal file..
ok mas! sudah! p buat keje balek...
~
~
~