Sunday, October 17, 2010

Aku OT

overtimekah aku?
lebey krglarh...

cube tengok jam kat dinding tu..
tapi jangan salah paham kos itu adalah jam 7.50 malam
makna disitu...adalah..
aku OVERTIME
cewah..tak penah2 bebakti kat MARA
tu baru dapat buat..hehe..

sebenornya aku n bung tolong En Kamal a.k.a bos aku prepare
bahan2 tuk presentation die tu...
so, nila slide yang perlu diedit dan ditouchup..
kemudian kene buat copy tuk 30 participants..
bekaler pulak tu..
nak menunggu print tu alahai... dasat gak r..
so, jadinyer...kul 8.15 baru aku kua..
sunyi je..orang da tade... tape...
kekadang balek lambat ok je...
lagipun sok cuti, tu yang aku tak kisah tu...
nmpak tak tu...
arini memang tak menang tangan larh...
banyak bende nak kene buat..
terutame nak kene cek2 file2..
ape yang ade dan tade..
senang cite manage balek..
penin wooo
check list memudahkan keje..
mudah ker?
benti sat... p rehat..
tapi begambo dulu.. wajib!
ni larh, file2 yang bertimbun..
ni la nak kene cek, dan update semula..
wahhh... aku baru buat satu file..
itupun setengah...
desktop
click
click
lihatlarh aksi2 mereka yang gigih bekerja...
sume penin pale pasal file..
ok mas! sudah! p buat keje balek...
~
~
~

2 comments:

.:fyzz:. said...

wah ..bz tui kali nih..takpa mas..kdgn2 kita top up lek masa kita kuar makan ke...tui tak..
dulu masa kt HQ..kak fiza wat ot gak..tp mmg ot dpt elaun la..best..kt BPLK..

Cik Kiah said...

btoi tu kak..time ni nak ganti balek..
oho.. tapelar...bile mas bandingkan balek, kdng2 maser kat ofis mas banyak maser lapang..jadi cam akk cakap.. cover or topup balek..