Monday, October 4, 2010

Casper HILANG

nk tau tak...tadi kan pagi tadi kan..kan... kan.. casper lari dowh... uwaaaa.. melalak aku pagi2 buta tu.. jenuh dok ketok blek mak aku. . muler2 aku bangun pepagi tu tengok sangkar dier,itu larh perkare kedue aku tengok selaen dari tengok hp aku. eh2.,asal tak bangun budak ni, takkanlah penat sangat p open house abg aku ..macamlah die y masak.. aku g dekat2 tengok makanan tak abeh..asal nih.. skali aku nk p ambek die, aku sedar2 pintu pagar die tebukak.. Allahuakbar! aku da cuak da.. OMG .. casper da HILANG... aku angkat sangkar dier n dok cari sekeliling alam darh.. da cam tak btol da tadi.. adoih... lambat la aku p keje nih.. da larh arini aku kene lapor diri.. alahai... aku cari bawah katel , bawah almari..pelusuk dunie larh..cewah.! tak kujumpe juger... aku da wiso tahap gaban.. aku nk call ygyg tapi cam takut.. aku pun bantai nangeh da.. alarh.. casper,mana kamu cyg.. jenuh aku siut2 die.. tak mai jugak.. aku panggil2 dier.. sygg.....kualrh...jangan la buat mas camni... syg...kuarlarh.. naluri aku mengatekan die tade dlm bilek..aku pun kua p cari kat ruang tamu, dapor... dan segale alam..tak jumpe... uwaa...nangeh lagi... aku kene cepat nk p keje.. aku yakin die ade kat situ.. aku pun p la mandi dulu... sambil mandi nangeh lagi, sambil make up nangeh lagi, sambil wat bekfas nangeh jugak... uwaaa... mane nih...
tetibe..sedang aku dok kaco2 telur.. wat bekfas..aku dengar bunyik *ting..ting.. pastu aku p dekat.. tak dengar.. aku kaco telur lagi... bunyik lagi *ting..ting... aku pandang sekeliling n panggil name dier.. tade jugak.. pastu aku p dapor lagi.. n dengar btol2 bunyik tu.. cam dari atas.. sekali aku pandang langsir bilik abang aku.. aku nampak bergerak2.. sekali aku selak je langsirtu, terpacol anak aku sedang maen2 kat situ.. uwaaa! aku jerit... ceper!!!!!!!* name manje tu.. ceper........ cyg... jumpe pun... syg dier... aku dok cium2 dier.. kecoh satu rumah aku tadi.. sume pun bangun ..haha... mak pun cuak casper ilang, ye r..die da mule syg... huhu! lega sangat.. aku terus masuk kan casper dlm cage..wah...tak senang diam dier..mentang2 satu ari suntuk maen kat luarh.. trus tak senang diam.. aku kunci baek2 cage tu n p keje dengan aman.. haihhhh... sangat lega.. kali ni aku kene lebey alert dengan dier... heee.. clumsy! careless! huih mastura...
mood: windu kat casper byk2..nak belai2 dier... muahx!

1 comment:

.:fyzz:. said...

saspen je..dh jumpa lik casper tuh..ingtkan terus missing in action..:)