Thursday, October 7, 2010

HP ku yg rosak

kali ni aku nak kabo tentang hp aku y rosak da 2 ari dah
aduii..windu nk begambo ngan hp ni..
hp ni aku bli kalo tak silap aku maser aku part 4 (UiTM).. 2 July 2008 tak silap aku..
ngam2 aku baru dapat gaji time keje kat sorella, parkson dulu..
baru je kuar dari kedai pas amek gaji tu, aku direct p kedai hp
lalu aku bli la dier..
maser tu aku dapat RM 600.00 tak silap aku..(lupa aih)
abeh tros gaji aku.. aku dpt gaji dalam RM650.00
aleh2 tinggal 50.00 oleh krane raser nak bli phone y tinggi..huhu
50.00 tu aku pg cuci rambut baru kne 16.00
da belen RM 34.00 tu aku bli jajan..hehe..
wah...meraserlarh bli hp titik peloh aku keje maser cuti sem tu..
kalo tak ayh je y blikan..
so, abeh la gaji aku disitu..
ala..ade setengah lagi gaji tapi dpt bulan dpan..hhee
leh wat blanje kat U nnt.kan..?cmpur ptptn ckup... tak bazir pun mak..
gitu larh aku ckp kat mak..tp hampeh! manjang mntak duit je kat family aku..
hahahah.. muahx! syg mak,ayah,along,akak,abg rizal,abg no.
smbung sal hp lek....
hp ni dibeli time2 putuih cinta, tengok hp motorola (hp lame) pun tak bley
sebb motorola tu gne dok koling2 ngan ex dulu kala (konon)
maka untuk tidak mengingati kisah2 silam itu,
sebarang lagu ato hp y digunakan pada masa silam itu
aku da jual...hikhik! ~ tamat~ gud job MASTURA!
Den aku p bli Hp ni K800i y maser tu tak la bape nak baru da..
tapi aku suker..sbb time tu glamer 3g..
aku kenan ngan camera sony sbb cun sgt...time tu aku tengok lily pakei
at last aku n yuyu pakai..kenangan ngan dier..
so kini aku raser umo hp aku da 2 taun setengah kot(btol tak kire eh)
lebey krg larhkan..syg kat dier..
camera die still d bes even die ol design..
bile compare ngan yuyu nyer..(same design)
tapi camera aku cun sket dari yuyu (jgn mara u..)
yuyu pun mengakuinya.. (i igt u penah ckp dulu...igt u.. hihi)
skang hp ni da ancus ditangan aku..
sian dier..da due kali masok sepital..
aritu sbb speaker wosak, arini software problem eh.. aduihs...
disini dpt kite simpulkan bahawa aku sangat ganas kan..
tape pas ni aku tukar sgale-galenyer.. nk jage bek2.. syg phone tu..
k800i: i luv u babe
ygyg: i luv u too cyg... =)

1 comment:

.:fyzz:. said...

lor ciannya:(..hint suh beli hp baru la tuh :P