Monday, October 11, 2010

Kahwin

Getting married? alahai.. bilo agak nyer... untuk pengetahuan sumer, aku Nak KAWEN..
gatal? how dare u! aku tak gatal larh.. sket je *ting tong.look, knape aku kater aku nak kawen
disini aku terangkan yang ade beberapa kelebihan dan ketidak brape lebihan yer..ikut pendapat aku larh...cite dulu ketidak brape lebihannyer, mule2 kalo kawen skang dengan usie yang da nk masuk 23 ni, aku raser cam a little bit mude larh. Aku teraser yang sebenornye aku tak abeskan lagi keenjoyan didunie ni dan ade banyak lagi yang perlu aku kecapi lagi2 soal karier..aku baru start kejepown baru setahun jagong ha... tak sempat nak kumpul rete, kasi puas bli itu ini. berjimba dengan teman-teman. sume tu cam tak bape nak cukup, tapi .... kelebihan disebalek kawen awal ni adalah, ley mengelakkan maksiat, of course! susah senang samer2, hidup berteman.. (cam ade byk lagi aku raser, tapi tak tekeluar pulak). Adakah keputusan aku bertunang ni salah? bile ygyg mengatekan yang keputusan kite ni cam salah sebenarnyer, sbb kite maseh mude....(aku da teraser da kat situ...) cos once kite da ikat camni, otak kite akan stuck pade satu pekare... iaitu perkahwinan.. walopun kitorang sebenarnyer tak merancang kearah perkahwinan pade mulernyer... tapi ramai yg cakap jgn ikat lamer2...sangat banyak godaan.. akupun, jagi lagi pressure... dan membuatkan aku raser nak kawen cepat.... diulangi sekali lagi bukan gatal sangat OK! tapi tularh, hakikatnyer... Im ready to be his wife.. seriously...walo pun, aku tak pandai masak, tak pandai kemas umah dan sewaktu denganyer, tapi ble aku kaji diri aku ni BILE MAK TADE KAT UMAH /BALIK KAMPUNG, automatically aku jadi pandai kemas umah, padai basoh kaen, pandai pulak nk p masak kat dapor... aku bkan tak leh buat tapi aku malas dan terlalu manje sebab mak ade kat umah, lagipun aku kan anak bongsu...hihi... *ting tong. Thanx mak, cos slalu memberi muke kepade aku! bising sket2 tu ader lar, tapi ayah tak penah bising langsung! hihi! u r d best ayah! hehehe. so, conclusionnyer,....tade masalah nak kawen daaaa...cume Budget perlu ade.. itu larh sebenarnye yang perlu dititik berat-berat-berat sbelom berangan-angan nak bersanding kat pelamin ok? ngerti MASTURA? hihi... maka dengan itu.. hidup ini perlu besabar...slalunyer mesti ade rezeki tuk bende dan niat yang baek...tul tak.... dear My ALLAH...time kaseh So banyak-banyak! syukur nikmatmu....

2 comments:

NUR IZZATI RAMLI said...

kwin cpt2 cik kiah...nti tunang dkebas org..hehe..

NUR IZZATI RAMLI said...

kwin cpt2 cik kiah..nti tunang dkebas org..hehe