Monday, November 29, 2010

Cerita Tentang Si Dia



Dia itu merujuk kepada siapa?
Dia itu merujuk kepada........
insan yang baru 1 tahun 6 bulan 2 minggu 1 hari yang m
asOk dlm kotaK ati AKU
sapa itu?
sapa lagi kalo bukan
Radin Mohd Hafiz
dia...
BANYAK melukakan ati aku...
tapi dia....
LAGI BANYAK membahagiakan ati aku...
sejak due menjak ni banyak je jasa yang die buat kat aku..
paleng bes skali..
bile die ssh payah p bli air kelapa dan bawak g klinik
maser aku demam campak
lagi skali yang bes..
bile die teman aku kat hospital maser ayah saket baru2 ni..
pagi2 bute lak tu..
5.30 pagi tu pulak siap anta bawak ayah, mak n aku balek..
pastu tunggu sat n anta aku p keje...
teman n blanje bekfas tuk aku lagi..
uwaaa...
naek je kat ofis..
leleh2 air mate aku dok kenang ape yang die buat...
cyg sama kamu yg...
Love2 banyak2
baru2 ni lagi..
maser p kenduri kawen kak zu, aku dok bad mood sebab kelam kabut carik kad..
aleh2 y jadi mangsa adalah dia..
(memang slalunye dia)
tapi nak tau..dia still pujuk aku baek2 n usaha p carik kad lagi..
(bukan salah awak, salah saya yang terlupa nak bli..soweee)
semalam tibe2 aku tebuat die moody...
aku pun pujuk tapi still tak makan saman je raser..
aku raser cam hot n malas nk pujuk lagi, tetibe tingat ape y die buat..
raser cam tak layak je nk buat pangai..
aku pun dengan ikhlas pujuk die lagi..
besenyer, aku y majok balek.. ngeng!
conclusionnyer...aku bersyukur kerana dijodohkan dengan dia *InsyaAllah
mohon sampai akhir hayat...
Terima kaseh banyak2 yg...
terima kaseh kerana menerima kelemahan saya..
arap bukan takat ini saja..
arap tuk selamanya...
salam sayang...
~
~
~
LOVE2 SAMA INI BUDAK

~
~
~

Kamu



Salam..
Kali ini mau cita sama sorang kawan yang telah men'tag' kan award kepada aku..
sapa itu?
sapa lagi kalo bukan Cik Aziannah Sapar a.k.a yana! huhu
owner kepade blog di atas!
check it out!
Yana ni aku start kenal maser kat facebook!
time tu aku dok tengok die asek komen2 ngan En. aku..
agak pelik kos tengok cam ramah dan mesra..
pastu aku pun tanye Radin, mula2 aku ingatkan azyan kawan die..
rupenye cik yana ini adalah gf kepada En Razlan a.k.a kawan kpd En Radin.. (tunang aku le tu)
oho... aku cam segan2 nak add..sebab tak bape nak kenal..
at last, die pun meng'add'kan aku kat fb tu..
so, bermula disitu la kami dok bekenalan lebey lanjOt..
tul tak yana?
bes ke kawan dengan die ni?
bes! tapi ini budak sangat segan2 dan malu2..
tapi2....
bile da lame kenal sama die..
baru la molek..da buley cakap banyak da...kan? kan? hahah (jangan mara)
kenangan 1st ngan die maser p Genting..
time tu die tak nampak sombong tapi die nampak cam pendiam..
aku pulak, jadi segan nak tegor..
kemudian kami cube beserkan diri..
p jalan2 sewaktu mereka2 yang laen p naek kete lumba2..
Next jumpe die maser p Majlis bebuke poser sek En Radin...
time tu die sudah gile..hahaha! aku pun jadi gile!
eh2...tibe2 tingat kat nad larh...windu kat die..die ade blog tak yana? *mikir sorang2
hehe
so, begitularh citenye..tak silap aku lai, umur die up sket dari aku
tapi menten remaje foreva.. kan?
mas ni je muke nampak matured telebey..hahaha
wokeylarh...
hope 2 c u soon dear...
lately sangat bz
pjg umo jumpa lagi okeeee?
cau!
~
~
~
~

Wednesday, November 24, 2010

Selepas cuti yang panjang


salam..
wah..lamenya tak menaip blog kesayangan aku ini!
apa mau cerita ya? sebenaqnya aku ni baru bek demam..
alahai..ingatkan demam beser rupenyer demam campak
maka dengan itu aku telah diberi mc
selama 2 minggu tapi setelah dikira2 dan ditolak tambah
aku cume becuti selama 7 ari ja...
mujoq da tetap..kalo sambilan (tingat time kene saket mate) da kene tolak gaji da..
adoyai..
sepanjang aku demam nih..
aku berterima kaseh sebanyak-banyaknyer kepada radin mohd hafiz
kerana telah menjaga aku dengan jayanya walopun bekerja..
maksud cik kiah..
diela yang dok bawak aku p klinik, p bli ayor kelapa, p bli bubur, p bli sup daging..
wah... senang cite jadi Permaisuri sehari aku!
ala-ala cam bufday girl aritu..
hahaha..
swonok!
tapi sian sama die..susah payah walo pun kene keje (kan raye aji)
thanx tu cik Jah a.k.a mak die cos buatkan bubur ..wah kenyang!
makaceh buk!
siap call aku personally, soh kak nor bawak p klinik..
segan cik kiah...hehe..
thanx again pada ygyg...time kaseh..
pade mak aku yang bawak 'p balek kg' time kaseh jugak..
hahaha... (hanya kami yang tau cite disebaliknyer)
pic maser c.pox?
no..no..no..no..
tamo show-show..malu! buwuk!
ok larh...dadada..

Thursday, November 11, 2010

Demam

Demam!!!!!!!!
Pegi JaoH dari IdOp aku..
wah...
mau buat keje tapi kepale tak bes..
badan pown samer...
makkk....nak balek...

p/s: Segala yang datang itu adalah dari Allah...menguji hambanya supaya sentiasa bersabar dan bersyukur.. maka dengan itu terima, bersyukur dan bersabarlarh wahai Mastura...
ucapkanlah Alhamdulillah...
Terima Kasih Allah...

Tuesday, November 9, 2010

BodoH Atau BioL

(pic ni ade orang anta kat aku tru email)
panas tak ati bile tengok pic kat atas ni.. kalo wujudla orang ni, memang aku kasi pelempang tanpa henti kat dia..

wahhh..saketnyer ati aku!

aku tak tau la, apa tujuan sebenar..

adakah ini penghinaan? (memangpun)

ataupun

kontroversi

senang cita, itu nak carik pasal!

Neraka la tempat ko!

~

~

~

~

~

~

p/s: Allah Maha Mengetahui

Monday, November 8, 2010

Al-Fatihah buat Mak Lang dan Pak Lang

Semalam
aku tak datang ofis, pasal apa?
pasal...pak lang aku da tade...melawatnya tuk kali terakhir...
em...cedey walopun tak selalu jumpa cos die juga sedare aku..
wife die? las time aku ade citer pasal makcik aku meninggal kena sakit tibi..
itularh wife dia..
Dia menyusul lepas wife dia..
paklang aku saket lung cancer...
sebenarnya bagi aku,
ini pengajaran bile kita tamo p hospital or klinik,,
arwah tak suke p hospital or klinil..
ble btol2 saket aritu,
dia da tahap terakhir da...
kami sume pasrah je..
lebey krg 1 bulan setengah wife dia pergi..
semalam 8/11/2010 pula die pergi...
ramai jugak yang datang semalam..
aku ucapkan takziah pada abg din, abg saiful, kak milah, pia, mia, hassan...
cousin2 aku ni tengah melalui saat getir dalam idop mereka..
takut aku nak menghadapinya..
ye r, tak sampai 2 bulan mak meninggal..
kini ayah pulak pergi..
takziah..
semoga kalian redha..
apa-apapun, kita masih bersaudara...
talian persaudaraan takkan pernah putus...
take care dear...
~
~
~
p/s: tak leh bayangkan orang yang mas sayang, pergi dari hidup mas selamanya..mas rela, biar mas yang pergi dulu...

Bz btol saya Hari Ini


Wah..kenapa arini bz sangat nih..ok, ade penambahan file di meja aku yang kecik molek nih... waduyai..bakpe jadi ginik! yang aritu pun tak abeh lagi..wa...manyak syidey sama daku! tak mengapalah..masok2 keje je, da melambak kat atas meja..wah..cam bagus lak eh.! so, aku da penat n aku berblogging tuk seketika bagi meluahkan rasa penat ini *cit!skema pulak!. arini tak p makan pun..tibe2 tingat pada steamboat kat sunway..waaa..mau pegi tapi tade duet! hehe.. tape r, poser makan steamboat.. arini ade pasar..so aku nak makan ayam goreng pasar! ehhe.. weh, tak jamah nasik lagi tau.. (sesudu je, zati bagi tadi). so, itujelarh yang mampu aku buat... conclusionnyer..aku letey ari ini.
~
~
~

~
~
FINISH

Monday, November 1, 2010

Harga Emas naik?



harga emas naik?
wahhh..menakotkan nih..
terbaru aku dengar bite @ kabor angin dari akk cc aku ni
mengatekan arge emas skang adalah RM 158.00
die p tanyer last week..
mngikut akk ipor aku..
aritu die tanyer RM 15+.++
dan kini RM 141.00
die suh aku p bli emas cecepat...hikhik!
so, apa tunggu lagi...
kasi borong sblom arge naek RM200 pulak...
wawaweee....
so, arge yang sure-sure bagi aku, aku tak tau..
sbb lepas tunang aritu, aku da tak cek arge pasaran da..
sekian, terima kaseh

Jom Buat Ibadah Qurban - HS NADA

Jom!!!! KITA BUAT IBADAH QURBAN...

PADA SESIAPA YANG BERMINAT NAK AMBIL BAHAGIAN DALAM IBADAH QURBAN, BOLEH SERTAI PROGRAM IBADAH QURBAN BERSAMA KAMI.."HS NADA TERNAK SDN BHD". TEMPAHAN TELAH DI BUKA.
1 BAHAGIAN Rm400.00
Kelebihan sertai program ibadah Qurban bersama kami :-
  1. Semua daging qurban akan di pek 1kg - 1kg.
  2. Setiap peserta akan mendapat bahagian Qurban mereka.
  3. Peserta boleh mengagihkan sendiri bahagian Qurban peserta @ menyerahkanbahagian Qurban peserta kepada kami untuk diagihkan kepada mereka yang layak.
  4. Peserta dialu-alukan melihat penyembelihan lembu Qurban peserta.
  5. Program dilakukan di rumah sembelih yang di iktiraf & di jamin kebersihan serta kualitinya.
  6. Program ibadah Qurban ini dilakukan pada hari tasriq yang jatuh pada hariSabtu. Ini memudahkan peserta untuk melihat & memeriahkan lagi program ini.

Kepada yang berminat boleh hubungi saya " Hartini " di talian 013-618 0610 @ email tininada@yahoo.com



p/s: cik kiah, bagi pihak jer...heeee... mai kita buat ramai2!

Apa yang harus aku fikirkan?



???
yang gatal2 p fikir buat aper..
smalam aku dihujani dengan persoalan
bila nak kahwin?
cerita-cerita pertunangan dan perkahwinan..
uwaa...
balek umah pulak ditanya lagik
bila nak kahwin?
da dapat tarikh ker?
uwaaaa....
jangan tanyer aku...
ikutkan esok aku kawen..
tapi ingat senang ke nak kawen...
tunang aku pun pening kos aku menghujani beliau
dengan soalan-soalan ini juga
hahahahahaha..
we will b husband n wife one day jugak sayang...
jangan wiso...jika diizinkan Allah..
this month kan, ade 3 wedding aku kene
attend...
wah, kengkawan aku semaken maju menuju kebahagiaan..
aku pun tumpang gembira...
rite now ape yang aku leh buat...
planning dulu,sumepun makan masakan.....
kos tak leh jangka hari-hari itu akn datang kan?
neway...taun depan lagi banyak wedding kengkawan aku...
masing2 da bz bebulan-bulan awalnyer...
huhu...gud luck yer...
kursus kahwin?
wah...pesal korang tanyer aku...
yelarh...aku p la nanti....
asek tanyer jer!
hahahahah

dear ygyg: mai kita p kursus kahwin naaa....hukhuk