Thursday, December 29, 2011

Di atas Satu Cinta-Indah Dewi Pertiwi

Jejak-jejak langkahku bagaikan lembaran waktu..
Apakahku masih bisa terus melangkah
serpihan hidupku kankubangun Di atas satu cinta
Subhanallah..
Aku mencintainya..
Subhanallah..
Aku menyayanginya..
dari ufuk timur hingga ke barat selalu dihatiku..
-
-
-
T_T
(am crying while typing this lyric, such a beautiful song,meaningful)
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, December 28, 2011

Monday, December 26, 2011

Everyday n Everywhere, needed!

- mirror
- eyeliner (oriflame)
- eyeliner (maybelline)
- compact (avon)
- lipstick (avon)
- mini perfume (vanilla-BS)
I need them everyday and everywhere..heee!
-
-

Saturday, December 24, 2011

Christmas Discount Voucher @Jusco

Inilah hasil dari membeli belah petang td setelah beriban abeh, pulangannya voucher RM55.. Bulay la tu..sapa lagi nk bg kan.. Rejeki!
-
-
-

Rapid KL

Salam Tengah Malam
For ur info, siyes aku tak tahu da pakai coin da.. Tekial2 nk p scan kat mende alah tu..dah tu pulok, at d end aku tebawak balik coin ni pasal tak tau nak sumbat mane.. Shame shame babe! Cau!
-
-
-

Bayi Sedang Tidur

Nyenyak bebenor budak ni tido kan.. Heaven....

Friday, December 23, 2011

Preparation

Salam Satu Malaysia
A few days a go, we bought this!
Its ol about next year..
Everything run smoothly on dat day. So thanx to Allah.... (Syukur)
-
-
-

Wednesday, December 21, 2011

My pass

Salam satu Malaysia..
Wah..akhirnya siap jugak pass den ni ha..
Tak perlu lai den nak jongah kat abg guard tu.. Dokat 3blan menjongah, arini baru den dapek
-sekian-
*bahagio
-
-

My own

Kalo dulu2, dok ngecop2 bos punya saja.. (MKI dihatiku) tp skang da leh men cop2 nama sendiri..
*syok sendiri
-
-
-

Wednesday, December 14, 2011

Life baru-baru ini

Salam belog tersayang..
Lately da start byk keje dahh..
Wah, tadela asyik nak duk saja mcm mat saja tu.. *happy!
Penat? Itu sudah pasti.. Tp kalo dok menunggu lagi penat! So now, am starting to luv my current job..I've changed few things dat I think more better den 'd miserable' b4! So, am d one who can suke hati decide for d admin part..heheh, tp dipantau larh.. Cam jadi PA dlu je..tp berat sket je.. Neway, semoga kita semua lebey smangat bekerja! Go go power rangers!
-
-

Thursday, December 8, 2011

Victoria secret

Haloooo
So far ini je collection y ada..
Sangat happy sbb tadi dpt bli y wild scarlet..
So ade 2! Next week nak beli body mist pure seduction pulak!
Luv it!!
~
~

Monday, December 5, 2011

Tahniah Dear.... ^_^

4 Disember 2011
Hari yang bermakna buat En Tunang tersayang sebab haritu, hari konvo dia. Aku, mak n ayah dia attend event tu yang diadakan di PWTC.. apa yang boleh aku katakan, Im proud of him. semoga dia menjadi contoh yang baik untuk bakal anak-anak kami nanti.
Luv u sayang..


congratulations!


luv u *blushing
~
~

Sunday, December 4, 2011

Perot owh perot

Perot aku saket, perot ko saket tak?

-
-
-
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, November 29, 2011

Masih Merinduimu....

Entry Pantas...

but Its all bout MARA...

Missing u...

~

~

~

My old Pass



~


~


given by my friends n sista

~


~

My PA's Group


miss u darls..

~

~

My messy room


~

~

babai

me miss u


~

~

~

29.10.2011 = 23 Ys

Entry yang sangat lama..

29.10.2011 Sabtu

~

~


we luv dis so muchhh!

~

~

~


Free Tickets from Nuffnang!

~

~

~

tq Nuffnang!

~

~

~


and dis is ol for me from my dearest dearest dearest Fiance!

~

~

~


thanx ygyg!

~

~

~

Its My happy day!
~

~

~

Tuesday, November 15, 2011

Current 16.11.11

Satu lagi fasa dah disetelkan td..
Setelah melalui discussion yg sgt menarik.. Maka keputusan telah dibuat! Thanx once again to En Aizul. M dan En T. Rafael! ^_^
~

~

~
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, November 13, 2011

Test Power!

Adakah aku berjaya update blog melalui baby black?
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, November 8, 2011

The Manhattan Fish Market

Salam

Hari tu kami p d Manhattan F M

kami p makan nih la...

~

~

~


sesuatu yang dipanggil ikan Dori

~

~

~


~calamari~

~

~

~


soup of d day!

~

~

~

snap dulu pic b4 makang! (tak teratur kan susunan gambo aku.kan?)
~
~
~
aku pun nak jugak!

ok babai!

~




~




~




~




totally hungryyy!!!
~
~
~


Sunday, November 6, 2011

NewBorn

Salam pagi Isnin
Pagi Yang tak perlu bekerja..
smalam kita baru sahaja menyambut Aidiladha..
sambungan dia, hari ini larh..
maka dengan itu..
Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang..
telah mengurniakan seorang lagi ahli kelab cik Din cik Yah..
silakan bertemu dengan....
~
~
~
~
~

jeng jeng
~
~
~
~
~
~
Mohd Fareez Iqbal Bin Md Nor
~
~
~

heee...
ni anak buah aku yang baru..
kengkawan kepada..
Mohd Fazril Ezuan, Mohd Iman Hakimi..
heee..
welcome to d club syg..
Acu will luv u oways2 babe!
skang aku ada 3 anak buah.. uhuiiii sangat happy!
bila pulok anak sendiri ye.. *gatal!
p/s: pic taken from kak eda's fb..heee. tq!
~
~
~

Tuesday, November 1, 2011

T_T

Salam Satu Malaysia
uuuuu
da dapat PC da... da buley update, buley blog walking
tapi tak berkesempatan..
nnti ketemu ya..
babai belogku..

~

~

~

Friday, October 21, 2011

Salam Rahmat Jumaat

Salam
wah..dah bersarang bangat belog aku ni ya..
haih...
neway lately ni sangat2 la bz dan sangat2 la happy
so dis week aku akan berpindah ke Putrajaya
memandangkan perkhidmatan aku menuntut aku supaya ke sini
setelah 2 minggu begoyang kaki di library dan bilik mesyuarat
akhirnya aku berjaya mendapat penempatan di Bhg Pasca Perkhidmatan
sebagai EO, kenalah tunjukkan contoh yang baik kepada anak-anak buah2
tak leh da nak men fb sokmo, dok guling2 kat depan pc..
almaklumlarh sekarang tak bekerja direct untuk bos..
skang no more PA... dulu tade anak2 buah dan kini aku ada ank2 buah untuk diselia..
tugas pun aku rasa cam belonggok2 je menanti kehadiran aku..
tape2 next week aku betungkus lumus ya...
nak taip pjg2 pun tak sompat2 da..
akhir kata..
buat family tersayang..
mak n ayah..take care, adik tepaksa dok jauh2 da...
weekend adik balek k, kalo radin tak amek pun adik balek jugak!
buat tunang tersayang yang amat!
En Radin Mohd Hafiz
terima kasih tak terhingga kerana sudi menghantar saya selama 2 minggu berturut2
terima kasih kerana sudi berkongsi nasib, masalah, kesedihan, kegembiraan...
terima kasih syg.. penat lelah awak
dari Gombak ke Kepong ke Putrajaya ke Cheras ke Putrajaya ke Kepong dan Gombak semula
tak akan saya lupa
cik jah dan cik din, time kaseh kerana mengizinkan anak anda menghantar saya.. =)
saya insan bertuah! (ko ade? ahaks!)
buat casper.. nanti mommy bli buah pear lagi k...
segala yang baik itu datang dari Allah dan yang buruk itu dari diri kita sendiri
Terima kasih Allah
~
~
~
p/s: cik T aku windu kat ang yang amat! T_T
~
~

Thursday, September 29, 2011

Hari-Hari Terakhir Di MARA...

Salam
Hari ni merupakan hari terakhir aku berkhidmat sebagai
Pembantu Setiausaha Pejabat
di
Majlis Amanah Rakyat
Segala ilmu yang aku simpan *di dada dan pengalaman y ada..
akan aku gunakannya untuk masa akan datang...
Terima Kasih MARA kerana sempat men'tetap'kan aku di sini
satu jaminan utk aku terus kekal di MARA
tapi...
jodoh aku tak panjang...
sekali gus aku terpaksa meninggalkan keindahan bekerja di sini..
sahabat handai..
teman2 PA...
dan Cita-Cita
*cita-cita cik kiah nak jadi PA / Secretary..
tercapai juga...
tapi tak panjang mana...namun tetap bersyukur sebab Allah beri aku kesempatan..
merasa Cita-Cita aku tu..
tapi aku tak leh tamak..
aku kena pilih nak MASA HADAPAN @ PA?
demi masa hadapan.. aku choose MASA HADAPAN... heee
sekurang2 nya tak terkilan..da dapat jadi PA pun..
mana tau kot2 kat sana dapat jadi pegawai Khas ker *over
~
~
kepada abang2 dan kakak2 BPIP, terima kasih banyak2 atas layanan dan tunjuk ajar korang.. sangat2 bes! tak tau la, merasa lagi tak jumpe orang cam korang... 1 dalam 1000
kak laila, kak azzah, kak ana, kak aziah, kak siti, kak hani, kak aini, kak liana, kak kama, kak mas, kak fisa, kak diana, kak ina, kak zu, kak fadhlina, kak mimi, kak azza, kak idah, kak wani
tak lupa juga
En Firdaus, En Faizal, En Hazwan, Bung (4 orang paling nakal-suke nyakat aku), En Nizam (penasihat), Farid ngeng ngeng, ijal pun ngeng ngeng, Hambal, Fauzan, En Reza dan yang lain2..
En Mail, En Yahya, En Salleh, En Raja
~
~
TERIMA KASIH CIKGU!!!
~
~
Dear Cik Zurekha, Cik Nad, Cik Nisaa dan Puan Norul.. korang antara PA yang terbaek penah aku jumpa! aku sayang korang bangat sihhhh.... Ika, pas ni tak leh share makanan da.. heee... selamat bekursus!
~
~
Kepada BPU dan BPPS, slamat jalan romeo.. hee
~
~
Dear my kasih dan sayang...
Cik Izzati..
jaga diri..jgn sokmo nak gadoh, jgn nangeh2..
keje baek2, sebulan lagi ko dapat tetap..sayang kat ko..
jahat2 aku pun, aku sayang ko smpai bila2...
~
~
Dear my big big big boss
En Kamal..
*malu nak type..
babai boss... T_T
~
~
Selamat Tinggal MARA
MARA Terus Mara
BPIP Terus Maju Jaya
~
~

Tuesday, September 27, 2011

Sambutan Hari Raya Puspanita

salam...
pada Jumaat y lepas (23 Sep 2011)
PUSPANITA Cawangan Kecil MARA telah mengadakan Hari PUSPANITA
* cam skema je..
ok2... last week ade hari Puspanita..
so, aku ngan geng2 PA y satu batch ngan aku join la KOIR untuk majlis tu..
itupun hasil hasutan dan pengaruh si Nad
*time kaseh Nad..
Apa yang boleh aku sampaikan di sini..
aku happy sangat dapat join KOIR ni...
n sedey bangat sebab tak leh trus jadi ahli..
* T_T
tapi tak mengapa... kenangan yang ada takkan aku lupa sampai bila...
kegilaan korang menjadi kegilaanku sepanjang masa
* jgn lupa jnji Kotak MERAH jumaat ni =p
so, aku attach kan pic2 masa aritu..
*tp cam lebey kat team Choir jer... heee
~
~
~

babai korang...
~
~
~
ok! ni team kami..
team low note...
team P.A yg sangat memberi komitmen...
jarang tak cukup korum
kan kawan2! heeee
so let me introduce our choir teacher
CIKGU JEBAT a.k.a Iwan Ruffedge
*bes gile cikgu ni..tak sia2 aku join....
~
~
~

~in memory~
~
~
~

Team Koir PUSPANITA Cawangan Kecil MARA
~
~
~
so dats it..
sehingga ketemu lagi kawan2..
mas pergi dulu...
babai...
T_T
~
~
~


Sehingga Bertemu Lagi....

Salam Hari Selasa
pejam celik pejam celik
da nak dekat da hari untuk say babai to MARA
wah...byknye kenangan di sini
disamping kawan2 yang gila2 sporting
n
kepada kawan2 yang sepakat membelanja aku makan pizza tadi
terima kasih banyak2..
setinggi-tinggi penghargaan aku hadiahkan untuk korang
murah rezeki sentiasa...
ok2...aku tak leh type byk2 sebab terasa hidung ni cam panas je...
mata cam pedih je..
aku tanak 'hujan' ditengahari..
oleh itu..
aku stop kat sini
dengan ucapan
Salam Sayang Buat Keluarga MARA seadanya...
muaahhh!

p/s: babai cik Zati

(T_T)

~
~
~

Tuesday, September 13, 2011

2 hari lagi....


saba menanti 2 hari je lagi..
pas ni aku nak goyang kaki 2 minggu
babai bos, selamat berlepas ke Paris..
ok da... smbung kebizian...
~
~
~

Monday, September 12, 2011

Selamat Tinggal MARA.....

Dear MARA,
time kaseh sebab bagi Mas peluang bekerja disitu...
Pengalaman dan Kenangan yang ada takkan Mas lupa sampai bila...
Dear En Kamal
Mas no longer jadi P.A. kamuuu
take care bos..
(sebak)
untuk makluman, He is my 1st bos...
sepanjang bekerja di MARA...
Selamat Tinggal Kawan2
panjang umur kita jumpa lagi..
doakan Mas ditempat baru...
Salam Satu Malaysia
MARA terus mara
~
~
~
2 Oktober ni buka lembaran baru...
semoga sentiasa diberkati Allah..
thank u Allah
akhirnya DIA makbulkan doa kami..
Alhamdulillah...
~
~