Sunday, January 30, 2011

Mera Ma hai..

saya sayang mak saya!
balek ni nk hug dia!
balek ni nak mintak maap kat dia!
saya luv die banyak2!

Nape korang tak faham aku...

kalo reraser nk nyaketkan ati aku,
nak menstresskan aku..
baek korang kasi aku mampos jer..
kan sonang..
tayah korang nak ssh kan diri lagi..
sbb aper..
sbb aku tak leh keje satu arini..
tak faham aku! aku pun tak faham ngan diri sendiri!
Ya Allah...time camni aku raser..baek aku dok kat dungun...
kat saner...aku leh bawak hal aku sendri..
aku tak nyusahkan org..org pun tak raser nyusahkan aku..
korang misundrstanding aku..korang wat aku pressure..
aku menci..paham tak aku tgh saket kpaler..
paham tak, bkn korang je saket..
paham tak aku pn ade life aku..
paham tak yang aku pun perlukan rehat dan entertainment tuk aku!
so plz, jgn peningkan aku lagi..
kalo skali aku da 'banjir' alamatnyer sepanjang ari la spoil..
ape y aku nk skang adalah MC..pastu p tido kat bustop!
bia tade sape kaco aku!
sekian!

Thursday, January 27, 2011

Malunyer!!!!!!!!!!!!!

sangat memalukan!
dan sangat memblushingkan!
tobat nak p jalan t.a.r pakei kasot tggi lai..
pakei sliper yang abes flat punyer!
tengok r...
nk tau dak...
tadi aku tepeleOT kat dalam Muaz Textile..
dekat beno ngan cashier tuh...
malu giler aku!
ok la bye!
- tak leh nk cite lai..malu lagi-

Ngeng punyer aku!

gare2 nak tukar template baru..
abeh sume gadget ilang..
tak pasal2 wat balek..
ngeng2 tak aku ni?
kan? sekian terima kasih.

Monday, January 17, 2011

Yuna Dan Qi ?

Wah2...meletop aku bace utusan arini..
shiok pulak..
mane taknyer.. may faveret ikon punye cite..
which is
YUNALIS ZARAI a.k.a YUNA

sangat suke sama die larh..
style...
sore...
perfect!
tadi bace kat utusan tentang die dan Qi..
so sweet..tumpang gembira tuk mereka...
biapun orang kate
'eleh, bukan yuna knal ko, ko nak doa2kan tuk dier'
suke ati cik kiah larh!
skali aku doakan orang...spuloh kali orang doakan aku..
skali ko ngutuk orang...spuloh kali orang ngutuk ko!
mai aku kasi tunjuk si Qi ni..
tapi kat paper tadi..dorang memang nampak match je...
n
dis is Qi..

34 taun da oi...tp nampak menten lagi..
nak bace lebey lanjut lagi..
bace artikel ni


~
~
~

Kartun itu Best!

cerita tentang animasi kanak2..
aku yakin ramai bukan kanak2 pown minat punyer!
same la ngan aku...
aku lebey gemar bli cite animasi drp reality..
puaslah aku kasi goncang sama mr ygyg..
suh die download cite cartoon yang ader...
meh aku share cite y paleng aku suker ok..
~
~
~
~
NARUTO

mesti ramai y minat cite ni kan?
bes wo...
maser zaman U dulu...
keje aku dok repeat cite nih 24 kali..
sampai rumat aku naek bosan!
nangeh2 aku tengok cite nih weh...
nilai persahabatan...kewujudan...penghargaan...
cayela cakap cik kiah nyah oiiii!
(tp y paleng tegulek2 minat cite nih, adalah MD NO a.k.a abg aku, die da buat kleksi da)
NEXT
~
~
~
~
SCHOOL RUMBLE
Ini pun bes woo... aritu abg no kasi pnjam kat aku..
ank bos die bagi...alahai tak puas aku tgk ooo..
tp aku tak bli lagi... tape2 ko tunggu daku!
NEXT
~
~
~
~
MIDORI NO HIBI
wah...ini byk kali aku khatam da..
ank buah aku pun same, sbb die join aku slalu kan...
ish, tak leh nak gmbarkan keseronokannyer!
ini aku da ade da... tu y leh repeat order tu..
eh salah..
repeat tengok...
NEXT
~
~
~
~
DETECTIVE CONAN
faveret kat channel ceria 611 nih!
y ni ank buah aku tak minat..
gado sokmo..
die nak tgk nickldn..
aku ape lagi.. ai, remote kan ditanganku!
hukhuk
NEXT
~
~
~
~
DORAEMON
kartun y paling aku sayang...
hehehehe..
kartun zaman kanak2 hinggalah zaman tua bangka!
tak penah busan..malah skang masih mengumpul mjlah nih..
alkisah..
maser dulu2 da byk da buku nih...
aleh2 mak aku buang kot..
da tu..tpakse bli baru..
suke wooo...suke giler r....
ble bace bku die...hilang tensen aku!
~
~
~
so, itu saje y brade di ati.. tu lum masok spongebob, dora, wonder pet dan seangkatan dengannya....
~
~
~
P/S: yg....nk cite kartun lagi... nk... download'in ya? (muke sekupang)

Saturday, January 8, 2011

saba je la cik kiah

asal ko wat aku panas ditengah-tengahari nih
slamat la minggu ni aku nak besuke rie ajer...
da la smalam p makan..
ade minahci n d family konker jalan! hekmu! never let it happen nyah!
al kisah nak turun tgga...
da tu sume nak lalu besar2
spatotnyer, one side tuk org dtg..
one side tuk org pegi..
ni due2 side die mau jalan..
dan die jugak agak keras kpaler..
sbb da nampak fmly aku nk lalu..
die nk lalu jugak kat situ..
aku dgn hanginnyer...
mengeraskan diri... bio die mlanggar aku dan aku melanggar dier..
sambil mulut aku dgn 'sopan'nyer berkater:
one side shud b for us
n one side shud b for them
n nak jalan due2, bodo ke aper..
ko nak suh mak aku kasi laluan kat ko plak
ko ingt tu jalan tu %&#@ yg punyer ker! ngeng!
TESCO
pg tadi aku p tesco..
hamba Allah y tak saba nk masuk line ni dok sorong troli die..
kasi touch peha aku..
tak saba ke mamat nih...
aku nak lalu situ..
setel je aku byr die trus tolak troli kasi kene peha aku lagi.. (bikin panas nih)
aku pun pandang dier, (tp die x pasan pun, cam tade pape blaku)
smbil bedengus aku jalan + daring dier..
saat tu wife/gf die pandang aku..
aku pun kasi jelingan 'manja' kat dier...
alarh...dari tadi pun wife die dok usha2 aku sambil nk tegeliat leher dier...
ape ko tak penah tgk pompuan ker, ker ko nak pic aku...
(marah jer)
tgh hari ni pulak, ade 'mulut' y nyaketkan ati aku!
aku bengang do... pakal la arini aku besuke rie..
makanya terlupe seketika!!!!!
menci!

Friday, January 7, 2011

Puchong, here I am!!!

rite now, aku kat umah abg aku md no!
y besnyer die pasang pc n wimax
so arini aku merasmikan wimax itu! huh!
sangat jeles!
da larh, nk bla! cam jakun lak..
da lamer...tak on time memalam!
walamak! jakun giler!!!!!

Sunday, January 2, 2011

For The Rest Of My Life ....( I just wanna b wif u..)

by: Maher Zain
~
~
I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I'm here with you
Now let me let you know
You've opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And there's a couple words I want to say
~
~
For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I'll be there for you
I know that deep in my heart
~
~
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You're my wife and my friend and my strength
And I pray we're together eternally
Now I find myself so strong
as everything was changed when you came along
OOOO
And there's a couple word I want to say
~
~
For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I'll be there for you
I know that deep in my heart now that you're here
In front of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I'm singing loud that I'll love you eternally
For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I'll be there for you
I know that deep in my heart
~
~
- dedicated to the wife, personally I hope it will b for me..
- den if it is for u dear,
-I'll change it 'my love' to replace 'my wife' to express my feelings towards u
n
-as we r going to get married , InsyaAllah..I wud b d happiest person in the world!
Love u so muchy-muchy!!!
Thanx to Allah for sending me someone like u!
~
~
~

'They' Never Existed.. rite dear?

Salam dan Selamat Pagi Malaysia
ari ni 1st entry tuk pembukaan 2011
Tq to 2010
n
most welcome to 2011
sedar tak sedar umur aku pun agaklah betambah
namun takkan sehebat abg2 dan kakak2 aku
tak lupa kepada ygyg tesayang..
awak still tue drp saye sampai bile2 ngerti?
- 1.1.11 -
me n him p hang out.. tapi bkn suke2 je..
1st p kenduri kawen
next p KARNIVAL PERKAHWINAN dekat Stadium Shah ALam..
wah...cam nak dekat pulak..
but not yet..
we r planning on .....(???)
tapi depends on rezeki memasing..
normally, tuk pekare2 y bek akan dikurniakan rezeki dari Allah..
satu contoh paling kuat aku leh kasi adalah
my engagement day..
so far, rezeki time tu murah sangat...tu yang buat leh tunang awal tu..
syukur nikmat Allah..
ekceli p sana pun, nak survey2 harga..
but I'm sure larh, they r going to change d price in d future..
some could b cheaper den b4
some could b expensive den we tod
haha..
begantung pada rezeki..I believe on dat!
my ygyg pun still tak leh nak budget, die baru nk grd larh..
nvermine..jgn glojoh sangat..nnt tak semenggah event kan..
tapi bile da p karnival tu, trase la sket raser nak kawen tu..
trase la sket raser nak smpan duit tu..
traser la sket rase untuk tidak boros lagi =)
siyesli, Im d boros one!
ok, fine! stop talking nonsense! (nonsense ke tu, benonyer nk lari dr fact)
MALAM TADI
sebenoryer, pas abeh event tu..kitorang tegado sket..
atas ketidakpuasa ntah ape2 aku! (apa tu?)
orite aku salah, da ok pun...
so malam td, kitorang meng'muhasabah'kan diri memasing..
bincang balik tntang kelemahan masing2...
blaja menerima teguran dan memperbaikinya..
tup2 temasok cite tentang kisah2 silam..
namun begitu, tiada unsur2 jeles ato sewaktu dgnnya..
saje nak flash back, da compare2 orang (gedik)
tapi tu larh....
bile kita hilang sesuatu, kita akan digantikan sesuatu yang lebih baik dari sebelumnya..
aku percaya pada itu...
tapi bukanlarh nak kate y sebelom ini tak baek, tidak...
cume tak baek tuk aku cos tiada keserasian...
tapi bile mereka2 itu dengan orang laen, die buley baek lebey dari die baek ngan kite kan?
(aku tak faham da weh...)
maksudnya...mereka bukan untuk kita sayang...
dan kita sendiri tak tau jodoh kita sampai mana...kan?
saya tak kisah apa skali pun keburukan awak di mata dia...
cara memerhati orang adalah berlainan..
saya bukan dia dan dia bukan saya...
awak bukan dia dan dia bukan awak...
~
~
~
they r part of our lives b4
but
In our relationship,they never-ever existed..
~
~
~
~
~