Monday, February 28, 2011

Header ku Cun seperti Diriku


Saper Nak Header Air Tangan Miss Librarian
~
~
ok, sesaper ade raser nak join tak?
aku raser..mmg aku ade raser nak join..
tu pasal aku join.. paham?
step2 die sonang jo..ape kater korang tengok ape y aku copy paste nih..
step jo..bukan bondo lain.. ngertik!
~
~
~
1) Penah view blog Miss Librarian =
mestila penah kn kalo ta takkan tau psl segmen nie..T__T
2) Buat satu entry tajuk :: "Header ku Cun seperti Diriku" -- kalo pompuan,
kalo lelaki --"Header ku Macho seperti Diriku"
3) Bagitau at least 1 sebab nape maera kena designkn header utk anda
4) Buh header maera di entry itu serta link ke entry ini.
5) Post link entry itu disini ok!!

~
~
~

buk Maera ni kater, kene memberikan SEBAB pasai aper maera kene
mendesignkan untuk anda..
Sobabnyor
petamo
Cik Kiah, tak bape nak pandai nak wat2 bondo nih..
Keduo
Header Buk Maera ni dari dulu smpai skang cute jo cik kiah tengok
(nk jugak jadik cute- ampeh)
dan yg Paleng Ponting
Cik Kiah tado lai header2 ni..
~
~
~
pasal lak aku ni tetiber cakap nogori..
ok fine! sekian, alasan munasabah yang m
ampu diutarakan oleh cik kiah..
semoga menjadi kewajiban Buk Maera mengheaderkan blog Cik kiah..
hahahahahah
(gelak ala-ala jin)
~
~

Sarah n Shuib

1st of all
aku wishkan SELAMAT PENGANTIN BARU
kepada Pasangan Artis Malaysia ni..
Pelawak n Penyanyi
wah...
walopun dorang tak kenai aku tapi aku nk wish jugak!
raser bahagia bile tengok orang gembira
(tak salahkan)
setelah satu masa dulu siti sarah ni putus tunang
(ngan Mat Salleh kot, tp bukan bpk bff aku si zulaikha itu!)
akhirnyer, terus berumah tangga dengan Si Shuib ni ha...
kadang2 aku layan jugak si Sepah ni..
kat astro tu..ayah aku minat naa tengok nyer..
so..LAYAN jer...
~
~
~
~
~
~
~
~
(tibe-tibe tebayang diri sendri)
huuuu
p/s: gambar di ambil dari web org ramai..tq!

LEWAT!

HARI INI SAYA LEWAT
kengkawan ofis saye suh tukar WP4 (tak wujudpun)
arrgggghhhhh!!!!
aku tensen! aku tensen!
abeh dayer dah..
tadi da larh hujan...aku redah jugak dek krane tamo kasi merah
sbb arini aku tukar time keje da dari WP2 - WP3
namun mmg takdir kot dtg lewat..
ngam kat trafic light taman wilayah
bus RAPID KL ROSAK!!!
untuk kali ke 4 selamer aku bekerja di MARA 1 tahun 2 bulan nih!
tapi seat die bes..tu yang aku nk naek tuh!
adoyai...pesal camni...
METRO wat maserni, tak penah rosak larh..
cume smalam jer..tmpat aircon dier rosak..
bunyi bus cam nk mletop! dasat woo!
aku cadang camni r..
arini aku nk tido kat MARA jer...
sok, aku nk punch tepat jam 7!
puas ati!
p/s: tgh bace doa panjang2 sopayer sok tak lewat lai..uuuu


Sunday, February 27, 2011

saya di sini hari ini...

alo..
arini saye menjager bilek KP a.k.a Ketua Pengarah MARA..
uwahhh.. sangat nebes tapi tak senebes dulu..
btoi r.. sejak p induksi saye jadi semangat sket..
n my self confidence tu da tambah walo tak sebanyak maner...
dalam idop ni bagi sayer..kite mmg kene banyak blaja dan disupport dgn motivasi..
dari blaja itu datangnye keberanian..
thanx to ika kos slalu bagi motivasi kat sayer..
da arini die bagi peluang kat sayer tambah confidence diri..
evendo, kp tade..
sblom2 ni kalo jage pun, bukan smua bos2 ade kat ofis..
tapi ble soh je jage tmpat mereka..
raser cam neves y amat..
cam takot je nak jumpe ngan client beso2...
tapi..skang ni tengah blaja berkomunikasi dengan mereka2..
supaya aku leh praktik kat tempat aku plak..
ok tak?
thanx to ika..
thanx to lin..
(back to work, tak leh nk men2 kat sini)
cau!
~
~

Time Dulu-Dulu

Tibe-tibe arini tingat zaman dulu2..
alohai..
nk kater slim..
tak lah se slim model international tuu..
tapi slim dari y skang ..
skang ni... da rupe patrick kawan sp
onge bob da aku nih..
~
~
time nih...
REUNION
windunyer....
cube carik aku y maner...
cewahhh
time ni muke san
gat pucat...
baru bangun tido ke ape ntah...
tak henggat time ni p hotel ker..
ato p ofis..
yang pasti aku ng
an yuyu (windu awok)
(baju ni da ilang r..sedey gle)
~
~
ni yang latest..
tgk muke pun da debab..
lum full lagi tu..huhu

tape r...y penting aku bahagier..
ni bukti aku tengah bahagier..
badan aku for sure akan melonjak dengan riangnyer..
sampai aku tak cukup duet asek nak bli baju baru gare2 badan da membulat..
time kaseh r En Radin..ni sume awak punye pasal..
slalu naa sumbat makanan kat sayer kan?..
tako larh, sushi larh, kfc larh, mee raja larh..
awak la tu!
MARA pun samer..sampai ati buat aku camni..
nape tempatkan aku kat depan meja bulat ni..
banyak godaan yang tak dapat aku tepis tau dak... tau dakkk..
slalu didatangi dengan hidangan yang ....(tak tau nk ckp)
da larh..
sekian, terima kaseh
~
~

Popeye

Pada beberapa malam yang lepas… ygyg telah membawa aku ke selayang mall untuk berpoyer2 di Popeye.. aku sangat gembira (ayat, tak leh bla!). ok! Aritu Mr Radin bawak aku g makan..sangat sonok walo pun pade mulenyer aku telah mencreatekan muncung yang agak sedepa gara-gara die dating lambat… dari aku kat atas umah sampai turun bawah menuju ke kete pun, muncung aku tak molek2 lagi..

Sebaek je aku baru nak bukak pintu kete tu..tbe2 pintu tu telah dibuka.. (aik, slalu tak otomatik pun). Aku pun bukak kasi besar sket sopayer badan aku yang bosa ni buley muat aih…heee… ku lihat tunangku mengelap-ngelap seat yang bakal aku duduk tu sambil menepuk-nepuk seat tu (ala-ala abuk ade banyak tapi tak banyakpon). Elok2 muncung aku ni sedepa, aleh2 jadi senyum lebar sesangat.. alahai… klako pulak.. tak jadi aku nak mara+bengang+majok! Huhu…ygyg…ygyg…. So comey larh.. heee (jgn gedik sangat mas).. tade larh, d way dier act buat aku senang ati..tehibur ati den ha… so, enough pasai tu.. bia aku senyum sorang2 je k …. =P, kami pun trus la menuju ke popeye.. so, aritu kami makang……..!



orite, meh aku kenalkan..
yg bawah ni..
STRAWBEYIII ChEEsE CAKE
yang ni pula...
AYAM r... takkan tak tau..
secoet tepi tu, roti die @ biskut die.. sedap wooo..
(aku gado ngan abg rizal pasal roti tu.. huhu)
strusnyer...
KOSLO n MASHED POTATO
(gud)
NASI yang berlaukkan SHRIMP
yg kat bawah ni pulak..
em..yg Mr Radin makan okeey?
=P
sebenonyer..die ala2 KFC tapi laen sket r raser dier..
aku suke m.potato dier..ygyg suker koslo dier...
tapi di atiku tetap Yang terbaek dari ladang..
tak laen tak bukan...KFC
Conclusionyer:sangat Kenyang

~
~

Thursday, February 24, 2011

Pencarian Blog Paling Hensem Dan Cantik 2011

Contest ni aku dapat tau..
setelah cik zati mentagkan aku ..
hehe..
aku tak penah2 join ape2 contest..
so..cube2 jelarh contest yang ditaja oleh En Luncai tersebut!
~
~
~
=) smile lebar2!
sila la klik banner ini yer!
~
~
Cara nak menjoin contest ni sangatla sonang..
ape kate..korang folo step kat bawah ni k..
~
~
silakan
~
~
1.Buat entri bertajuk : Pencarian Blog Paling Hensem Dan Cantik 2011
2.Letak Header Hikayat Si Luncai
3.Jadi follower blog ni. (taknak follow pun takpe..tiada paksaan)
4.Tag seorang rakan blogger lelaki dan seorang rakan blogger perempuan. (nak tag ramai pun boleh.)
5.Pastu postkan link entri korang ke ruangan komen entri ni
6.Blog-blog yang join segmen ni luncai akan masukkan dalam bloglist dekat sidebar
7.Pemenang akan luncai promote blog dalam sticky post selama 1 minggu
8.Tarikh tutup 28 Feb 2011 / 11:59PM


dengan ini aku mentagkan
~
~
Al-PeREMpuANun
~
~
AL-LelaKiuN
~
~
~

Wednesday, February 23, 2011

Silalarh Menjoin


~
~
~
SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH
~
~
~
So, ape tunggu lai..
mai la ambik langkah seperti yang dilangkahkan oleh aku..
ok?
semoga dapat kite same2 mengeratkan silaturrahim antara satu sama lain...
heee
=)

Makan-makan dan makan

kalo la badan aku pattern tak naek ble makan
mmg dunia ni ana yang punya larh!
arini nak cite pasal makan jelarh..
mai kite tengok naa..
~
~
~
1st
Char Kue teow (btol ke eja)
PULAU PINANG
ni made in Pulau Pinang ok..
raser die ala2 yeop gombak..
so, tak lah aku 'nebes' sangat..
tapi sedap latu..
lai2 Oja blanje makan..
tempat die strategik..baek punyer...
depan kubo ciner..
tq
~
~
2nd
Pretzel Auntie Anne's
SOGO
sedap tak..
ni priser choc mint
my faveret

~
~
Next
Nasi Goreng Pataya
FOOD COURT, ONE UTAMA

time ni makan ngan tunang aku kat jusco..
selaen dari itu
kami mamam
ni!
SUSHI
ONE UTAMA
tapi ni die y punyer...makan sorang jer..abeh!
~
~
=)
saye suke die r!
~
~
Next!
TAKO
ONE UTAMA
pestime makan ngan ygyg..
sodap nyor..
tak sabo nak makan lai..
saat die memecah didalam mlot aku..
mmg best!
~
~
seterusnya
TIRAMISU di POPEYE
ygyg punyer jugak..
sebok naa nak makan mende alah tu
~
~
ni?
ayam popeye..
tapi dek krane lapo sangat..aku lahap sampai lupe diri
~ bye~


Ini Lagu Ambo Suko!

Baru tengok ambo rasa berkene
Ore jangok serta comel

Ore sedak kelih
Ambo kulit putih
Lemah lembut gay0
Baik budi bahas0

Sari tak kelih
Hai nak duduk tokleh
Hati dale dada dok tahu n0k kat0

Tapi ambo bimbe
Takut nya tok laye
mugo balik kawe serba serbi kure
demo ore comel
Serta sedak kelih
Ramai ore kene
Boleh tehe n0k pilih

Baru tengok
Hati berkene

Dok nati-nati
Nati nok tengok
Puah berdiri ambo duduk congok
Dok tunggu-tunggu
Tunggu nok kelih
Di pasar minggu
Di wakaf che yeh

Bo molek nyo lalu
Nok tegur rasa malu
Nok sebut tok keno
Mugo tok tahu namo


Bimbe takut nyo marah
Kan boleh pekdoh
Ambo hile gamok
Dio tengok ambo tengok

Napok-napok tue ado gaya
Ambo senyu gak dio suko
Nya mari berani gak serto merto
Ado gie doh balik ambo

Baru tengok
Hati berkene

Ambo cuba nak masok dekak
Kalu boley ambo nok tanyo
Kalu sudi tulunglah jawab
Adik manis siapa namanyo

~

~

p/s lagu ni aku dengo time aku study kat dungun dulu..kalo ade eventje..ade teselit lagu nih.. aku tingat ade senior aku nyanyi dikir barat lagu nih kat tengah2 dewan aku mlepak sokmo tuh..alahai sodap eh sore dier.... lame2 bekenan pulak lagu nih.. lame2 da telupe pasal lagu nih..tup2 pegi induksi baru2 nih alahai....aku dok ngan minah2 ngan mamat2 klate... dok nyanyi lagu tuh..trus blutut kat dier..hehehe..balek umah dikir sorang2..ok tak? heee..

orite...daaaa...

Bulan Lepas saya Dating dengan dier... =)

Aritu kan saye kuar ngan Mrs Razlan..tapi sayang..tade sekeping pic pun y saye dpat snap memandangkan aritu ujan..suar n baju pun abeh basah…da ilang kecomelan… walo pun p bulan lepas namun saye nak cite jugak! Hehehe

Kronologinyorr..

- kuar dari umah time ujan2 tghari tapi abg gemOk anta kat bustop

- naek bus metro sambil ditemani secara ekslusif oleh abang ticketing..huhu

- tibe di jalan coket sambil lambai2 tangan kat abg tu n ucapkan jmpe lagi (acah je)

- p meredah masjid india n p bank jumpe cik Yana

- sampai je trus kol sbb tak pasan die kat atas (itupun nak citer ker? Hehehe)

- mase tuk beganding bahu mencari shawl – shawl.

- Cik yana jadi senget sbb nmpak bnyak sangat shawl..

- Cik Yana amper memborong shawl2 yang ade kat situ ibarat nak jual kat ofis dier (radin kater)

- Kami menyinggah kat kedai shawl y slalu aku borong tu..

- Mnyinggah dimane2 yang kami suker!
Pegi sogo untuk memuaskan nafsu prot!
Makan nasik ayam woooo… yana tak abeh! Aku je abeh!

- P carik kasot...slipa yana da amper menjerat kakinyer...tibe2 tak jadi sbb die nak suh alan blikan.. hahhahaha

- Dlm pejalanan die kate, alan ajak tgk wayang..aku jadi malu2 sambil inform En Radin..tq yg..

- P patah balek lalu masjid india sambil usha2 slipa tapi cam mahal aku tak jadi bli!huhu

- Naek tren g .....(tak henggat naek maner)

- Dlam tren dok gosip2 pasal hot chick! Yeker?

- Trun tren pon dok gosip2 tambah dose sambil tunggu alan amek..

- Naek je kete, aku rase da nak tetido da...shahdu tol! Nantok siut!

- Sampai sudaa di sebelah d curve ni ape ntah name die..smpai skang aku tegeliat sbot name dier..heheh

- P bli tiket wayang green hornet! Aku tak tau cite ape pun (katak bawah tempurung)

- Tiket kul 9 wooo...laki aku bebel sbb sok keje..namun aku gagahkan juer..hehe

- P ayam penyet...tapi aku mnum milo sampai kembOng sebb kenyang da makan nasik kat sogo tadi..

- Jejalan sampai tak tau nk jalan mane daaa...

- Masok cinema n enjoy d film..(mule2 aku nantok sket sbb rase letey..tetibe cite die bes pulak)

- Abeh je dkat malam ari da...alan n yana pun anta aku balek....

- Lastly, tq to yana kos sudi bawak n teman saye jalan2 n alan thanx cos kasi naek kete myvi awok n blanje ayor milo...dear ygyg...luv u so much...sowee tengok cite tu awai2...nnt kite tengok same2 okeee? Muahxx!

Tuesday, February 22, 2011

Levain Boulangerie & Patisserie, KL

At last aku da taw da mane nak p carik macaroon!
pepagi semalam kak siti da habaq da..
Mass!! akak da tau da mane nak dapat macaroon!
kat Levain mas.. (dgn suare gigihnyer)
hehe..
petang2 sket aku p bukak blog ni..
yana pulak inform, die kate kat Levain ade..
wah...ni yang lagi semangat nih..
cam menarik je kedai tu..
aku ingat nak ajak ygyg larh..
kak siti nk p ngan husband dier...
aku p ngan ygyg larh.. heee...
mai aku tunjuk sket..makanan yang ade kat Levain nih...
~
~
~
creamy seafood Spaghettine
~
~

Macchiato (Coffee)
~
~
cookies
~
~
bread
~
~

chocolate
~
~

cake
~
~
tak puas jugak...
p check kat website dier ok..
~
~
p/s: tak saba mau p makan!!


Monday, February 21, 2011

Tuhan maha mengetahui....


syukur alhamdulillah...
berakhir sudah mimpi ngeri dalam femeli aku nih...
sumenye da telerai..
yang baik itu datang dari Tuhan..
dan yang buruk itu datang dari diri kita sendiri..
jadikanlah apa yang berlaku sebagai satu pengajaran...
tak semua orang kite buley pecayer..
walo kite buat baek ngan die pun..
dlam diam2 die simpan dengki kat kiter..
tui dak..
begenang air mate aku tengok ape yang jadi kat ayah..
tapi skang...
aku bersyukur sangat..
mungkin blom sampai waktu ayah pegi tinggalkan kami..
die masih diperlukan sebagai ketua kuarga kami..
adik doakan ayah sihat slalu..
family kita juga...
biarlah Allah yang membalas perbuatannya...
moga kita sentiasa dilindungi...
aminnn...
~
~
~

Thursday, February 17, 2011

MACAROONS! aku nak makan ko!


pic ni nmpak sedap tak weh?
gile desperate aku nk cari mende ni..
smpai kat JAWI kot aku dok tanye sesaper
yg penah telihat ato temakan bende ni..
wa...
aku cume penah nmpak cik epal makan ngan kat obb je...
camne nk bli ni? (dengan nada gedik)
~

~

KL sudaaa..

at last, sampai juga aku di KL..
setelah memanjakan diri di JAWI selama 10 ari + 1 ari (perjalanan)
manja ker?
ape2 jelarh..
sangat letey..
namun begitu..arini aku tetap bekerja dek kangan sangat sama sogo..
wah..da lari niat tu..
hahaha..
tade integriti lansung! cewah..
so, SELAMAT MAJU 'JUNCTION' (boley tak?)
=)
~cau~