Thursday, March 31, 2011

30/03/2011 : Paddington House Of Pancake

orite...
30/03/2011 - P One Utama
alkisah nak p celebrate la kununyer..tapi aku raser duet dier je byk kuar..berbanding time bufday aku, duet aku tak kua sesen pun... (sowee yg...duet tadak) heee
citer pada ari itu dimulakan dengan bekfas di MCD
mak datokkkkkk....ramainyer orang....nape jadi ginik..
ok! sebenarnyer..sume orang ade kupon McD yang free tu..
so, ramai la jadiknyer! dekat sejam aku tunggu tau dak..
sampai Radin Hafiz naek berang wooo... (takut mak)
- makan ni je pun -

pastu kami pun p WIMAX... sbb nak p terminate tenet aku nih...
bazer jer pakai tenet.. pakai ofis punyer sudaaa.. (ops!)
kat situ je da berejam jugak... ampeh btol!
seterusnyer....
p makan Tako!
pembuka selera di OU puler
kami p bantai makan kat seat yang ader kat tepi2 jer...
heee
pastu kami p tengok Merong Mahawangsa.. wah... aku suker tengok citer tu.. sehingga menitiskan air mater...
Mr tunang pun kater... bes aper citer nih... conclusionnyer..kami njoy nonton cerita itu...
dah tu... kami pn raser cam lapo..so, stret kan diri menuju ke Paddington House Of Pancake...
Tadaaa
snap sepic dulu...


maser tuk memilih menu!

poyo je ni... heee

nah! amek ko!
cafe je aku ingat..name pnuh tak pasti! heee

ini..
masam giler...tapi sodap...

ygyg den amek
spaghetti Olio (sodap giler)
aku punyer! Oreo Pancake...
~
~
~

=)
so...total makan kat sini lebey krg 47 hengget plus service charge dier...
so...nnt la sambung citer..
nk buat keje wajib dulu..
heee.
dadadididudu


29/03/2011 @ Vistana Hotel

(entry stlah kian lame mnyepi)
orite... 29/03/2011 adalah bufday Mr Tunang..
HAPPY BIRTHDAY Syg....
makanya, die telah mendapat voucher tuk p makan kat Vistana
sempena bufday dier ker? owh, aku pun tak pasti..hehe
kategori la tu kan.. so, let d pics story mory k...
heeee

g kopi haus jer... =)
d menu
BEVERAGES
aku punyer - apple juice

bufday boy punyer - watermelon Juice
APPERTIZER
aku nyer lagi - mushroom soup wif garlic bread
satu lagi amek Kerabu sotong, tapi tetinggal lak pic dier..malas nk upload da...
MAIN COURSE
kamik punyer - chicken chop
tapi sorang satu larh, ko hingat aku ckop ke makan share..
plz...

DESERT
dan aku punyer lagi.. - cheese cake
dier punyer pulak - Ice kacang
time balek..masing2 tak leh bawak perot...
namun perjalanan arus diteruskan..
so itu jelarh... heeee
~
~
~

Saturday, March 26, 2011

ygyg saye majok..saye sedey..

ygyg saye majok...
sebab saye da janji masak bihun goreng...
saye sedey...
sbb ape y saye nk slalu dpt on d spot..
tp
ape y die nak..
slalu dpt sebulan selepas itu..
contoh paleng dekat..
salad - cooked by me
sowee cyg..
promise to u...dis week saye masak k...k...
~
~
~
~
p/s: padan muke aku! sape suh cuai sangat...

Tuesday, March 22, 2011

aish...Mencik!

ok, mau kasi tau.. aku tak leh nk update aper2..
kos pc aku ni asek mampus sudaa..
menci ko!
menci!
menci!

Wednesday, March 16, 2011

my new header..


hehe
tu r new header aku..
pic tak leh bla..nnt aku nk tukar balek r..
to Cik Zati : Good Luck
hahahah
~
~
~

Tuesday, March 15, 2011

Terima Kaseh


time kaseh diucapkan kpd buk MAERA kerane telah memilih blog sayer..
sangat2 suker..
tengah2 truja tengok n bace entry ni tetiber terbace satu ayat..
iaitu..
* macam kukenal ayat nie..adeh!!
apakah maksud itu..
adakah sayer copy sesorang punyer promoting?
oh no, seriously dari hati...
sebab time petang2 tu zati minta aku join contest tu..
so, nk bitau pasal design
of cos, bukan design aku sendiri..
namun sebarang ayat ato cite tidak pernah ditiru atau meniru kerana aku menaip menggunakan mata, jari dan hati..
jika ade, aku akan selitkan kat situ..sama ada credit to google atau refer web ini dan sebagainyer...
even pic, kalo bukan hak milik aku, aku takkn labelkan as mine..
sebarang kebetulan amatlah tak terperasan..
but seriously, Im not copying anyone! Aku adalah Aku
typing with my little eyes, little fingers n little heart
so, hopefully its clear ...neway..thanx a lot..
=) kasi senyum lebar2 same miss librarian kiter a.k.a buk Maera!

Monday, March 14, 2011

Kartun itu Best!


orite, arini mau kasi tau sama collection kartoon aku..
tapi ini y sket je larh..mls nk p snap satu2..
so..
salah satu darinyer adalah ini!

ICHIGO 100%
one day, Manaka Junpei walks to the roof of his school and encounters a beautiful girl falling down from above him accindentally exposing her strawberry panties. the embarrassed girl runs away before Junpei can find out whom she is. he wishes to become a filmmader, and this whole expreienced seemed like it would make the perfect scene in a movei. and so he goes on a search for the girl with the strawberry panties in order to reenact it all on film. but he will soon discover that finding that one girl will not be that easy...
(cite ni cam ngeng ngeng, tapi cartoon die mmg cut..md no suke sangat! = abg aku)


Next..

will be
YOSHINAGA SAN CHI NO GARGOYLE
cite ni aku tak abeh tengok..
tapi tentang magis gak larh...
pastu...
citer nih...
THE BEST!
MIDORI NO HIBI
High school delinquent Seini Sawamura is desperate to have a girlfriend, especially after being rejected by 20 girls as of lat. he's afraid that he will end his life with his right hand as his only companion. apparently, that doesnt change when one day whe he wake up and discovers that hsi right hand has become girl named Midori Kasugano, who confesses that she had crush on him for the last three years.
(cite ni paleng aku suker, aril puns samer...bape kali aku dok repeat tau dak)
selepas itu adalah
INI
ZERO NO TSUKAIMA
a normal high school student, hiraga is tranasported into another world. the witch who summoned him is Luise. although very cute, she is also very naughty and no talent for magic. in fact, she is popularly know as Louse the Zero after the success rate of her magic. before, mysterious letters appear on the back of his hand and he becomes her familiar spirit. so saito begins to live with Louise in the boarding house of Tristein Magical Academy. Every day, he is abused scolded, (and loved?) by this naughty but cute girl. this is how his exciting days filled with courage, humiliation and love begin.
so..
ini je mampu diceritain
itupun copy kat blakang cd jer..hahah
pasai aper aku suke bli bende ni selaen dari tengok citer dier?
pasal....
aku suker cover dier..heee
dari dalam die camni...
cantik!
ok larh..
dadadididudu

~


~


~


Pasal aper aku buat camni?


tau dak pasai aper aku pakai slendang care gini...?
~
~
~
ade lebihan y akan goyang2 bile ditiup angin tu...
nampak tak?
sebabnyer...
~
~
~
~
aku akan pakai ginik!

bile kat dalam bus..
supayer...bile time tido dlam bas..
leh tup muker..kalo tak kantoi mlot tenganga!
hahahah
sekian


~


~


~






Thursday, March 10, 2011

bLOG aKU cANTIK, aDE aKU kISAH??


BLOG AKU CANTIK/SMART, ADE AKU KISAH??

Syarat Barat ::

1) Buh header maera kt atas nun
2) Buat entry dengan title "Blog aku Cantik, ade aku kisah??"(yang pompuan guna CANTIK, yang lelaki guna SMART~)
3) Buat ayat promo blog anda contoh :: "Blog sy CANTIK sebab design sendri..."
4) Tinggalkan link entry kt sini ea..



SEGMEN TAMAT MALAM NIE JAM 10 MLM OK??

Ok...dah dpt??? Dgn lafaz BISMILLAH....JOM JOIN!!!!
~
~
~
~
~
WOKEYYYYYYYBABE!!!
sebeginilarh cecontoh iklan yang dibitau oleh buk Maera inih....
dengan itu saye ingin menjoinnyer...
~
~
~
~
~
pasai aper aku mau join segmen ini?
~
~
~
~
~
walopun dahulu kala penah kalah dalam segmen banner dlu..
namun tidak mematahkan semangat daku memasuki segmen inih! cewahhhh!
selaen dari itu..sonok dapat join2 segmen gini..memeriahkan dunia memblogging nih..
tak gitu kengkawan...
aper y boleh dikatakan..
Enjoy Ur Life...
so, melalui blog aku dapat luahkan ape y blaku sekeliling aku..
dan aper y terbuku diati aku y ta mau kuar melalui bibir aku y menggunakan lipstik avon inih!
promote?
blog aku tak sehebat orang laen..tak sehebat fatin liyana, irine nadia, mahupun buk maera sendirik!
namun inilah aku..
Aku Adalah Aku!
Sekian, terima kasih kepada penaja..
heeee
~
~


Wednesday, March 9, 2011

Ngeng

very2 d hot larh dikala petang ari ini
walopown kenyataan nyer ofis ni da cam igloo da...
pasai aper aku hot?
pasai tetiber jer...ade orang dok tnyer2 aku ngan muke cukernyer
padahal die tesilap orang..
nevermind, kalo salah orang, say sowee... tp wat muke innocent..
ohhhh can't be accepted!
OMG.. dun show ur stupid face! Im not gonna shhhhh..just becos u r my fwen
I have my own rite kannnn?
sowee..not gonna let people simply2 'pijak' kpaler aku..
even its a simple things.. simple things tu larh y leh jadi unpredictable things happen 2 U..
got it?
~
~
~
p/s: takkan mara tanpa sebab, sejak 2menjakni sangat mudah nak mara.. Tuhan, lembutkan larh hati ini...aku ni blaja dari pengalaman..itularh..dulu orang suke2 pijak pale aku..wat aku nangeh sbb pangai ampeh korang..tp skang! big slap for u!
~
~
~

Tuesday, March 8, 2011

Sowee...saye tak tau...

salah ker bile aku tegur sbb aku raser betul..
tapi orang kater jangan pertikaikan sbb die lagi lamer..
ooohhh..kalo nak bersetongkolpun, let me noe earlier...
aku ni kan jenis lurus bendul...
lagi pun aku penah tengok bende alah tu....
neway..sowee....sye takot awok tesilap pndang..
rupenyer awk nk hide...I'm so sowee..
next time sy takkn masok campur..if needed jer..ok?
so, raser cam malu pulak..patotkah aku raser malu..
tapi old timer kater kat aku... jgn pertikaikan dier...
she noe wat she did..
orite..I have no rite kan...
so, aku da faham area sini..next time kene lebey berhati-hati..
n silent will be better kan..

Monday, March 7, 2011

I want dat skirt badly!

slalu aku dok tengok org pakai jer..
tapi tak tau, mane die p bli..
last2..aku bukak fb budak ini terus dapat tau da...
die mmg cute...
sedap mate memandang....
Pemilik dier bernamer Rabbiatul Najua Rosman...
dielarh empunyer RNR Collection..
cube tengok design skirt tu...vintage..
cantik tak?
ok, kalo korang tak suke tape..sbb aku suker..aku nk bli! tak kire!
tapi masalahnyer kene tunggu die bukak order...
alahai...lambat wo...
bile mau bli...
ok larh...kepade sesaper y berminat pls visit dis ok...
pic: diambil dari fb dan google..tq
~
~
~

Sunday, March 6, 2011

DiTaja


taja menaja?
opsss!
bukan aku ditaja oleh mana2 pihak ok..
cume bekfas aku pada ari ini iaitu 7/3/2011 telah ditaja oleh CIK JAH (mak radin )
time kaseh diucapkan ..
tak pasai2 arini dapat bihun goreng n roti goreng free..
mekaseh yer..konyang sayer makcik..
Pengangkutan arini iaitu 7/03/2011 juga telah ditaja oleh MR RADIN
pergi dan balik
hehe...
time kaseh yer....windu awok!
bye!
(muke malu2)
~
~
~

Transformers

Dalam banyak-banyak citer..aku paleng tak gemor tengok cite action..
cite2 action nih, aku syok tengok kat cinema jer..itu pun kalo ade orang bawak..
kalo pilihan aku besernyer aku tengok cite lawak jer..
hehe
TAPI
citer ni adalah y terbaek dari Ladang..
iaitu
TRANSFORMERS
dalam sebulan ntah bape kali aku tengok da....
cam syok jer..
tade istilah boring dalam idup aku buat citer nih..
da abeh jer tengok transformers 1 nih..aku tukar tengok
TRANSFORMERS 2
REVENGE OF THE FALLEN
ini pun dasat jugak...
kadang2 sampai bawak mimpi aku tengok citer nih..
gempak...!
tak sabar nak tengok transformers 3..mesti lagi bes!
akanku tunggu dirimu!

~


~


~


Meet The Robinson

orite, arini mau cita tentang ini kartun..
wahh...
sangat sonok..tak laen tak bukan!
MEET THE ROBINSON
heee
cite die sangat bes..sampai ulang2 kali aku tengok..
die mengenai seorang budak (anak yatim) yang ditinggalkan ibu dier depan rumah anak yatim..
so, bile besar..adelarh beberapa orang parents y ingin ambil dier jdi ank angkat..
namun telah direject sebanyak beberapa kali.. sangat cian..
dierni sangat la obses dengan sains..mcm2 bende die nak create..
so, die create time machine tuk jumper ngan ibu kandung dier smuler..
malangnyer..time event tuk present projek time machine dier.. beberapa insiden blaku..
dan bermulalarh kisah dier p ke masa hadapan....
lebey lanjut, korang tengok sendiri k...aku ni bukan reti sangat nk bercite..tade talent..hehe
sekian
pic: credit to google



~


~


~


SINAR

sesi flashback!
mase weekend aritu..aku bukak laptop kat umah, tengok2 pic y lamer..
tetibe tejumpe pic nih..hee..
heee....
pic atas tu time kami (4 Blessing) buat Event kat Sek Men Sultan Omar..
4 Blessing tu diberi namer bagi memberkati group kami ni..
time ni kami part four..so banyak larh group laen pun wat event..
student2 y laen sume nk merit jer..(giler merit time tu)
so, y kasi bulat merah itu adalah aku..tp cam tak bape nmpak jer..
arhh! dulik aper aku!
~
~
~
Next
will b d best event..heee..
hari dean list..dekan r...
rezeki..time tu pointer dpt 3.72..Alhamdulillah..
suke duke aritu telah dicetak didalam akhbar Sinar..
Thanx sinar..
~
~
(saje gatai p scan..kenangan...cube tengok muke aku..laen kan dari skang..heee)

~


~


~