Sunday, May 29, 2011

One Utama + Ikea = 29 Mei 2011


Last week aku p One Utama
jenjalan menghabeskan duet
abeskan masa..
heee..
so camner mau start cita ha... camnilarh...
~
~
~
muler2 p drive g mcD
having bekfas dulu...
then....drive2 lagi p O.U
pas parking jer..
terus g bli tiket NUR KASIH
(overall citer tu..ok larh..)
da tu..menjelang tunggu time cinema...
kami p makan makanan wajib!
iaitu
~
~
~

TAKO larh...
huuuu
da tu...
abeskan larh mase y ader...
setelah menonton cite kesayangan cik abang aku
kami pun cecepat p cari ruang2 untuk makan!
at last kami p Ikea...
ape y aku makan...
em...malas nk post pic..
so seperti di resit...
heee
y pasti kami makan cam tuk lebey dari 2 orang..
prot tunang aku memang besar,,
kan yg kan...huuu

sampingan je nih...
heeee
dok p abeh kan duet y tak bape nak ader...
dats All for today..
cau bedah!

Aku tau ko dengki ngan aku!

dari dulu memang camtu kan..
~

~

~

tak kirelarh...
vincci ker..
~
crocodile ker..
~
nautifit ker...
~
crocs ker...
~
alain delon ker...
~
~
~
ko tetap nak kidnap kasut acu!
~
~
~

tengok tuh
tak malu!
kidnap kasot aku
pastu p bawak jenjalan
huh~
~
~
~
muke penjahat
tak leh pamerkan..
huhuhu
hakimi ngeng ngeng!
luv u so much!

SS2 Murni tak pernah kecewakan aku...

memang tak pernah..
tak pernah larh..
tak pernah mengecewakan aku...
~
~
~
~
~
teliur dak...
tak??
ish..
aku tau...korang tipu...
syg ss2 Murni.. (ok tak..?)
huuu
~
~
~

Macaroni Goreng

beberape minggu y lepas..
aku nak abehkan stok macaroni kat umah
so..
inilarh hasilnyer...
~
~
~

yummy!
=)
baguih, ank buah aku...
makan kasi abeh
(kalo tak abeh, aku tak kasi men game)
huuu
~
~
~

Thursday, May 19, 2011

20 Mei 2011

currently
updating INTEP's File....
and
waiting for lunch time...
=)
~
~
~

KONVO

konvo?
uhu...
bukan aku...bukan..
aku da lame konvo..
dan I'allah beberape taun lagi..
aku akan cube kasi diri aku konvo..
*niat sambung mmg ade..
tapi kasi lepas kawen dulu..
n future husband sponsor ok tak...? dulu mak ayah y sponsor..huhu
mane tau rezeki murah dapat gune loan MARA ker ...kan? kan?
hehee...
sebenarnyer...
arini bos cuti..busan pulak..tade insan nk borak2...
die p konvo anak die..
so congrats to him...
neway... c u on Monday... (ulang ayat bos semalam)
huuuuu
~
~
~

Ikan di Asia semakin pupus... ?

minggu lepas aku dapat ni...
dlm ni lebey kurang camni lard...
- ikan yang direkomen dan tidak direkomenkan...
pasal ape die buat camnih..
pasal penangkapan ikan di asia ni y paleng tinggi
dan berleluasa sehingga boleh kearah kepupusan..
so kat sini..die bitau mane y digalakkan..dan mane y tak bape nak galak..
bagi aktiviti penangkapannyer..
walo akikat bukan aku y tangkap tapi kite patot tau larh...
so y ni....
yang digalakkan... ko tak nampak?
kasi bosa sket...
tapi y paleng jelas dan nyata adalah
IKAN BILIS... tangkap la bape banyak ekau nak tangkap..
seterusnyer...
buley dipikir 2 tige kali.. (kalo ikut ayat omputih..haha)
kire buley2 r nih...
y aku sure UDANG HARIMAU..
sodap uuuu...
next...
elakkanlahrh....
amper pupus da ikang-ikang nih..
then...
yang kene ade pengesahan..
contohnyer ikan salmon ker...
so...sekian untuk info semasa..
salam...
~
~
~

Tuesday, May 17, 2011

16 Mei 2011

salam Satu Malaysia..
wah bedah..entry aku kali ni asek gune date jer...
senang!
14 - 15 - 16
ari y paleng bes sepanjang 2011
sume bende2 y menarek..heee..
so on 16th May 2011
aku dapat a bouquet of flower nyah oi...

hehe..
ni Mr R yang bagi a.k.a En Tunang ler..
takkan lah En tut.... y bagi..
nangeh aku kalo die bagi!
(buat2 paham je k)
bunge ni sempena anniversary kami y pertamer.. (engagement)
kalo ikutkan maser 15 mei tu da celebrate da..
ni tup2 dapat rezeki di pagi ari..
sampai pengarah aku cakap
'mas dapat bunga arini, dia jadi tak tentu arah'
'kawen la cepat mas...'
aku tegelak jerlarh...
~
~
~
ok larh..
cam malu plak..
- cau -

Monday, May 16, 2011

15 Mei 2011

setelah puas bersuke rier pada ari sabtu y lepas.. (14 Mei 2011)

maka

ari ahad 15 Mei 2011 aku n En Radin

mendatingkan diri di One Utama..heee

malas mau cita banyak2..

tapi y besnyer..

aku dapat makan free..

~

~

~

Some pictures of us


chicken chop ngan mushroom sauce...dap!

ygyg pun amek ni jugak..
beef lasagna..
sedar2 tinggal ciput je tuk aku..
y len, da dikebas oleh si DIA

=)

total makan kat situ lebey kurang...
60.00 hengget..
aku tak baya pun..
aku tengok die baya jer..heee..
itu pun, kami amek set lunch pakej ngan air..
jimat sket...
mushroom chicken chop - 1 set 15.00
lasagna beef - 13.00 / 13.50
tiramisu cake - 6.50 / 6.80
= kenyang gler!
+ ngan tako lagi..
sorang sekotak..memang meriah la kami makan..
pastu sambung la p jenjalan..
p Padini...
(tempat tejumpe yuyu zulaikha..heee)
~
~
sambel2 menunggu Mr Tunang try baju..

teruskan menunggu sambil bersuke rier..

menangkap gambo..

buah hati tersayang..

may god bless us olways...

da puas bli belah..

p la jenjalan lagi ke Big Apple..

so kami bli nih..


Yummy!


makan lagi!

tadi kat secret resepi da makan tako 2 kotak..

ni p bli lagi 2 kotak...

unagi...so sedap la ang nih..

~

~


Finally!

beliau telah membeli

3 helai kemeja

dan

2 helai suar slack

tuk p office nnt....

aku tukang tengok die bayo jer...

tak mampu nak boli..

duet tader..camner...?

=)

eh

eh

eh

tetibe balek tu dapat kad cinta larh..

~

~

~


ape kat dalam tuh>

rahsier.....

heee

happy anniversary cyg...

kuv u...

~

~

~


14 May 2011

salam...

14 Mei 2011

Mr Tunang telah membawa aku ke sebuah spa..

manyak syiok...

happy sangat2...

hadiah weekend...hadiah anniversary aku yang ke 2 (2 taun da..yeehaa)

so..aritu aku ambil beberapa treatment...

antaranya adalah...

- full body scrub

- chocolate mask

- full body massage..

+

steam bath (tak benapeh aku daa..)

mandi Jakuzi tu haaa..(panas siot)

~

~

~

balek jer dari spa tu...ati sangat girang...

badan sangat lega...

heee...

so..

~

~

~

some pictures of us..

~

aksi ketika menunggu ketibaan En Radin Hafiz


tup tup

da sampai pun depan spa tuh...
(gemokkan aku nih)
~
En Tunang menanti dengan penuh saba...
aku pulok teruja semacam!

ok larh...

sampai situ jer citer kat spa...

~

~

~

pastu aku p jenjalan kat Jusco Wangsa Maju

teruja gle dpat makan cadbury fingers ni..

aku mogok lapa..

so aku dapatlarh..heee

ok larh...

tutup entry arini...

conclusionnyer aku memang suker Padini or seangkatan dengannyer punyer cermin!

heee
~

~

~


Sunday, May 15, 2011

At last, terjumpa juga Cik YUYU ZULAIKHA… =)

Semalam 15 Mei 2011..aku p kuar mendatingkan diri di One Utama..

Sedang aku syiok mengusha beg2 kat vincci tetiba..

Seseorang yang sangat miut lalu kat sebelah aku..

Ku toleh sekali imbas ke arahnyer…tetibe terjadi 2 imbas pulak..

Lorh…YUYU ZULAIKHA ghopenyer…

Aku pun buat muke tak malu dan yakinnyer memanggil..

‘Yuyu…..’

‘Yuyu zulaikha…?’

Die pun mengangguk teragak-agak..

Aku pun ape lai..syok beno la jumpe dier…

Cute giler…manjer jer cakap...

Die tanyer aku saper…

‘blogger’

Yang maner…?

‘silent reader’

Heee..die malu sangat…tp sangat la cute…

Rugi la ko leman…!

Lantas tanpe membuang maser y ader..

Aku pun minta die berduet ngan aku..

Nk tangkap gambo larh!hee..

Die sangat sporting dan merelakannyer…heeee

Ringan je mulot aku ni tanyer..

‘Yuyu asal johor yer…’ (lbey krg gitularh)

Eh taklarh..mmg KL…

(sebenarnyer aku ni ternebes jumpe dier..)

Malu cik kiah..hehe….

Ku ringankan mulut lagi menanyer dier..

'Datang ngan saper…?'

Dengan spontannyer die membalas…

Dengan lelaki masa hadapan…

(cam tajuk entry dier pulok!…huuu)

Oho…gud…sangat sporting…tak control2 n coverpun..

Ni barularh blogger contoh.. Setelah bersalaman dengan dier…

aku pun bla dengan kadar y pantas… Dek keraner segan y terlampau

(sebenarnyer,muke aku da merah da…cam jumpe artis pulak..)

Takper larh..tamo kaco dier shopping+dating disitu..

Tp wugi pulak…tak tengok lelaki masa hadapan dier…

Kalo nk tengok dari jauh memang tak Nampak da…

Mata aku ni da kerong da…huuu

Sambung balik…

Lantas aku mencarik tunangku y mencuci mate sendirian di daerah seed…

Ape lagi…dok story mory la kat dier..

Balek tu…

En Tunang tanyer…

ET:nape awak tegur dier…

CK:sebab saye ikhlas..ikhlas nak bitau die comey…

T:ooo….

CK:saye ikhlas kan yg kan…

T:iyer…

CK:saye ikhlas kan yg kan…

T:iyer…

Kalo pas ni aku tanyer lagi..mesti kene katuk ngan radin…!huuu

Tapi btol tak..tak salah kalo kite memuji orang tu..

Kalo die betol2 berhak mendapatkannyer…

Dan begitu jua la aku…

Kalo aku btol2 ikhlas…aku mmg akan cakap jer..

Cam semalam…

…comeynyer…. (to yuyu)


some pictures of us...
~
~
~
ayat karang sendirik jer...
ni y sebenar...
siap ambik kan tuk kami..
almaklumlarh aku tangkap gambo tade seni langsung!
hp camera akupun tak up2date dah! heee
tp still d best moment...
thanx...

p/s: panjang umur kite jumpe lagi yer adik manis..huuu..sowee kaco shopping..
~
~
~

Tuesday, May 10, 2011

Similar!

physically...mmg tak samer
but d rest...
rely similar!
d bad tempered!
d 'xpression'
d hometown
wateva..
things like b4..
never happen anymore..
I promised to my self!
~
~
~


.......Ape punyer entry daa...

bored!
rely rely bored!
-berhenti n diam-
big boss not around..(rite now)
attending Teraju's Discussion (PWTC)
its a good time to sleep..... perhaps -heee-
-berhenti n diam-
tetiber terase nak weewee pulok
-berhenti n diam-
continue typing
.....
I mis my frens...
I mis u dude...
plz ... give me some entertainment.. rely need it!
mmg mader nak hang out ngan korang..
but I hv no time at all..
weekend?
whether family programs or resting as much as possible!
fuhhh...
totally exhausted..
-berhenti type jab-
suddenly...
thinking bout life..thinking bout my future..
is everything gonna be olrite?
keep wondering..
I wish 4 happy life..
huh!
Im getting bored wif my life lately!
...... (mumble)
shouldn't talk like dat larh Mastura!
ko tak bersyukur ker Mastura?
-menung semenung menungnyer -
ok...skang memang teraser nak makan chicken chop..
sekian,
Wabillahi Taufik Walhidayah, Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
~
~
~

Monday, May 9, 2011

Congrats Korang.....!

salam satu Malaysia...
Dear anak-anak sekalian..
mader mengucapkan selamat hari rayer
Eh! salah!
selamat maju jayer kepada kamu sumer...
mayb certain daripada awok da abeh kan ..
skang mesti tengah pack2 barang...
lala... balek johor ke....?
yuyu....mesti nak sambung master..
bayah...nk ikut yuyu ke nak ikut lala?
ke nak ikut mader, mader nak p kawen ni yg...huuu
ej....mesti ang tak abeh lagi kan..
da p tukar kos da...
maju bnor anak2 aku skalian nih..
dari jaoh nih, mader doakan kejayaan kamu sumer...
*tingat kenangan lamer...
mai flashback balek...


from left : ej.bayah.yuyu
dok tadah aper aku pun tak tau
time ni p kayak .. ramai y join..
ade dok kenal pakcik2 abang2 made in Terengganu lagi..
bebaek sumenyer...
tingat aku maser tukar naek raket... abg tu gigih tolong kasi rakit laju..
lembab na...
pastu aku p tukar ambik kayak..
last2 kami swonok sangat bawak sampai tetinggal geng2 rakit..
so mereka y kayak over sampai tetinggal geng rakit tuh..
kene denda maser kat check point..
biopun angin time tu, tapi time skang raser sonok dok ingat balek..
abeh legam muker aku! melecur cam bakar ayam..
panas giler! terik!
but ave fun sgt2!
~
~
~
*bayah.mader(aku).ana.yuyu.eje.
ini pun syok!
da larh pinjam suar lala..sampai koyak (jatoh)
sian lala...tapi time kaseh keraner menghalalkan yer..
time nih..berbasikal..sonok..gigih sangat nak masok..
lagi2 si ej ngan si yuyu...
ave fun! luv u ol so giler2!
~
~
~
time nih baru abeh present paper entr...
walo pun ade beberaper isu..
namun tetap menten fwen foreva..
tu skadar kenangan, pengalaman...
takkan larh memanjang nak baek..
sesekali perlu gado gak kan...?
=)

epinyer.....bahagier....biler da abeh present..

Luv all of you gurls....
n
I mish u badly!