Thursday, August 25, 2011

Nuffnang OOOO Nuffnang


huhuuu..
bahagia btol..
skali bukk nuffnang jer..
ade collection baru..
maceh ye nuffnang
walo tak bykpun aku punyer!
maceh!
~
~
~

Monday, August 8, 2011

Pavillion, One Utama, The Curve

orite!
last week aku menemankan Encik Tunang membeli belah..
wah...jenuh gak larh nak cari..
sambel lelenguh kaki dibuatnyer..sume kedai masuk kot..
mane dak nyer..
mule2 p
PAVILION
pastu
ONE UTAMA
pastu
THE CURVE
namun dek kerana sayang kuturutkan jua hasratnya itu...
tapiii...
yang penting..
die blanje aku makan
KENNY ROGERS
(da lamer aku tingin kot....)
~
~
so few pictures maser aritu...
~
~
ini portion aku..
aku amek set original..
~
~
ini Encik Tunang y punyer
bezenyer die black pepper n tamo fruit..ganti ngan salad..
~
~
additional
amek quarter bbq
almaklumlarh..perot kami ni banyak space..
tapi ygyg aku lagi byk sket larh...
~
~
macaroni cheese!
sedap la ko nih!
~
~
Inilarh dier..
Banana, Vanilla, Chocolate
MuFFin!
- memandangkan terjumpe kawan aku y keje part time kat K.R tu, die pun mensedekahkan kat aku extra muffin!!! macehh dausss!
~
~
maser ni, En Tunang sedang mencuba baju kat ZARA
aku pun tumpang menggunakan cermin itu..heee
serabai je aku raser..
sowe ygyg, kelam kabut!
kemudian
kami meneruskan perjalanan sehinggalarh larut malam menerjah ker
The Curve
dan
terus dapat makan Tutti Frutti

siyesli bagi aku pise coklat n vanila die
macam aeskem y mak aku jual ari2 tu..
tapi y len2 ok r..
mungkin ni y last makan kot..tak pun setahun kemudian..
(citerase orang len2, tp aku bese2 je)
~
~

luf ygyg
~ Giordano ~

ok berehhhh!
~
peace!

setelah penat 2 hari berjalan..
akhirnya telepas segala lelah
tatkala melihat kedua2 baby y cute ini..
luv u baby..
luv ur tuan too..
heee
~cau~
~
~

Cheese Pudding With Oreo

Salam satu Malaysia
Salam Ramadhan Salam Keberkatan
~
semalam setelah terliur melihat dessert yang dibuat oleh Mrs VIP
akhirnya dengan semangat y bekobar-kobar
aku pun menerjah ke sogo mencari bahan2 tuk resepi itu..
dan secare tak langsung
aku berjaya menghasut izzati tuk join try masakan ni..
heeee
~
~
resepi die begini..mudah jer....
gini yer...
bahan A
1 plastik agar2
sedikit gula (ala bajet2 buat agar2-manis2 buahje)
bahan B
biskut cheese (better beli biskut ritz y cover merah tu-blend halus2 dulu)
1 tin susu cair ideal
1/2 tin susu pekan f&n
*optional nak pilih susu brand ape2
3 biji telur
1/4 butter ( aku gune buttercup-sedapp)
1 sudu besar tepung custard (aku ske brand bird)
bahan C
biskut oreo (dibuang creamnyer..)

Step seterusnya..
bahan A tu korang masak cam besar kat atas api yang sedang hangat
bahan B pulak korang blend dulu telur ayam kemudian blend together sume bahan B
pastu..korang masukkan sume bahan B yang dah di blend tu ke dalam adunan agar2 tadi but make sure gula n agar2 da sebati tau.. kemudian gaul larh, jangan tinggal, nnt die beketul!
bile siap, masukkan bekas ikut suke memasing k..
oleh kerana ini untuk santapan keluarga..aku gune loyang agar2 mak aku jer
kemudian...korang slice by slice kan adunan tadi dengan biskut oreo..
~
~
ha...
cam gambar kat bawah ni...

~
~
bile da sejuk dia akan jadi begini..
~
~
yang dihidang...
*tak seimbang pulak oreo tu..heee, takpe 1st time!
~
~
suku mase pertama
~
~
suku maser terakhir
*time sahur
ini portion aku..kene asengkan takut tak sempat raser..heee
orite!
bereh!
Dear Izzati... silalarh cube cepat2 sebab sedap ooooo
Dear Mrs VIP , thanx banyak2 k!!!!! muahhh!
Dear ygyg, sori tp malam kang saye bagi awak raser k...
~
~

Bonus Raya Setengah Bulan Gaji (2011)

Alhamdulillah..

at last dapat gak bonus raya..

syukur sangat..

dapatlah tolong mak ayah sket..

fewww...

dear PM, time kaseh kerana memberi consideration... =)

~

~

p/s: bos aku masyukkkkkkk! half month gaji die byk kot.. nak duet raye bos!

~

~

more info, click here

~

~

Sunday, August 7, 2011

The Gliders : JoJo and LuLu

Finally!!!
da ade name untuk kedua-dua anak glider ini
hehehe
~
~
meet their kids
LuLu and JoJo
~
~
Ini JoJo
sangat pendiam dan baek cam bapak die kecik2 dlu
tapi mase kecik dlu larh..
skang bapak die a.k.a Joey
buas y amat!
penah satu mase dlu die hancurkan bunga rose y aku bg kat Encik Tunang
Time kaseh ye Joey
~
~
ngengadenyer JoJo...
~
~
so suwiiiitttt
~
~
geramnyerrrr!
~
~
luv u baby
~
~
cantik tak kerongsang baru I?
si LuLu y merayap-rayap!
~
~
dats JoJo
~
~
cute kan JoJo ni..baek je..
besau sok mesti buas!
~
~
JoJo JoJo JoJo
~
~
si LuLu menyorok dalam sweater!
~
~
ok babai
~
~
heeeee

Thursday, August 4, 2011

The Gliders : Joey and Lady

Hari ini mau cite tentang gliders..
pic ni diambil beberapa bulan y lalu..
sebelum lady deliver baby...
Jom cuci mater!
heee..
~
~
Ini Encik Joey
~
~
Incoming...
dan itu Puan Lady
~
~
folo menfolo antara satu sama laen...
~ I Follow.... ~
~
~
tak mau belekang si gemOk ni ngan tuan dier..
~
~
muke perlu di hidekan..
Puan Lady nak buat aksi lompat kijang
~
~
kasih sayang seorang bapa terhadap anaknye..
eh salah!
kasih sayang tuan terhadap peliharaannyer..
~
~
cute tak..
si gemok tu asek mengekor lady jer..
bini die la katekan..
~
~
suwitt
~
~
Joey yg semaken ari semaken gemOk!
~
~
sesi mengerjekan polisterin
~
~
=)
~
~
menikmati keindahan malam
~
~
sekian..
(terasa speechless lak arini)
~
~

Tuesday, August 2, 2011

Muhasabah Ramadhan

currently listening to this song
~
Hari raya hari kemenangan
Hari kesyukuran dilimpahi kemuliaan
Di lipatan seni mehna ilahi
Ada maksud murni yang lebih hakiki

Pada nafsu yang dilentur lapar dahaga
Pada fikiran disinar wahyu dan sabda
Pada hati bersih di solat tarawih
Apakah semuanya telah dimiliki

Puasa mengajar erti ketabahan
Menghadap ujian berlandaskan iman
Puasa perisai yang sangat maknawi
Penyinkap hijab antara hamba dengan Illahi

Puasa sempurna menahan rohani dan rasa
Puasa sederhana menahan indera dan juga anggota
Puasa biasa hanya melawan lapar dan dahaga
Lalu di manakah puasa kita
Adakah masih di tahap lama

Lalu muhasabah di hujung Ramadhan
Sudahkah terbangun jiwa teguh dan kukuh
Atau kolam jiwa masih tercemar keruh
Bersembilu dosa duri angkara

Ketika bertahmid, bertakbir, bertasbih
Terasakah ita hamba Illahi
Yang hanya mampu mengukir tadbir
Sedangkan padaNya segala takdir
~
~
by
~
~
~
picture taken from Family UNIC
while
lyric taken from my mind! huuu
kidding
from dis!
~
~
~

Result Suruhanjaya Perkhidmatan Awam 2011 dah keluar!

For those yang ade apply
Penolong Pegawai Tadbir (N27)
yang bermula dari bulan Mei hingga bulan Jun 2011 aritu,
result dia da keluar pun..
kali terakhir hari tu, dia kater result akan keluar pada
22 Ogos 2011
tapi agaknya dia awalkan memandangkan tarikh sebenar result tu
25 Julai 2011
cepat!
p la cek korang punyer..
klik sini k..
~
~
ha..aku?
heee..
belum rezeki kot...
aku tengah-tengah..
jadi calon simpanan..
ade rezeki ade larh, kalo tader tu..bukan rezeki aku larh namenyer..
sekian terima kasih.
~
~

Monday, August 1, 2011

Shauqi udah nikah baa....

(30thJuly 2011)
lagi 2 hari lagi kita menyambut ramadhan...
Shauqi telah selamatpun bernikah dengan pilihan hati dia..
Ika..
maka dengan itu..
tahun ni die beraya berdua larh..
uwahhh...so suwiittt....
~
~
saat-saat yang mendebarkan
~
~
saat-saat yang dinantikan
cewahhh!
akk doakan hubungan korang kekal akhir hayat..
perbaikilarh kesilapan dahulu...
perindahkan kehidupan yang baru...
Aminn...
~
~
En Radin.. Ooo En Radin...
Kite bile pulakkkk!
~
~
heee..
panjang umur..
panjang jodoh..
disatukan jua..
Insyaallah..
Amin..
~
~