Thursday, September 29, 2011

Hari-Hari Terakhir Di MARA...

Salam
Hari ni merupakan hari terakhir aku berkhidmat sebagai
Pembantu Setiausaha Pejabat
di
Majlis Amanah Rakyat
Segala ilmu yang aku simpan *di dada dan pengalaman y ada..
akan aku gunakannya untuk masa akan datang...
Terima Kasih MARA kerana sempat men'tetap'kan aku di sini
satu jaminan utk aku terus kekal di MARA
tapi...
jodoh aku tak panjang...
sekali gus aku terpaksa meninggalkan keindahan bekerja di sini..
sahabat handai..
teman2 PA...
dan Cita-Cita
*cita-cita cik kiah nak jadi PA / Secretary..
tercapai juga...
tapi tak panjang mana...namun tetap bersyukur sebab Allah beri aku kesempatan..
merasa Cita-Cita aku tu..
tapi aku tak leh tamak..
aku kena pilih nak MASA HADAPAN @ PA?
demi masa hadapan.. aku choose MASA HADAPAN... heee
sekurang2 nya tak terkilan..da dapat jadi PA pun..
mana tau kot2 kat sana dapat jadi pegawai Khas ker *over
~
~
kepada abang2 dan kakak2 BPIP, terima kasih banyak2 atas layanan dan tunjuk ajar korang.. sangat2 bes! tak tau la, merasa lagi tak jumpe orang cam korang... 1 dalam 1000
kak laila, kak azzah, kak ana, kak aziah, kak siti, kak hani, kak aini, kak liana, kak kama, kak mas, kak fisa, kak diana, kak ina, kak zu, kak fadhlina, kak mimi, kak azza, kak idah, kak wani
tak lupa juga
En Firdaus, En Faizal, En Hazwan, Bung (4 orang paling nakal-suke nyakat aku), En Nizam (penasihat), Farid ngeng ngeng, ijal pun ngeng ngeng, Hambal, Fauzan, En Reza dan yang lain2..
En Mail, En Yahya, En Salleh, En Raja
~
~
TERIMA KASIH CIKGU!!!
~
~
Dear Cik Zurekha, Cik Nad, Cik Nisaa dan Puan Norul.. korang antara PA yang terbaek penah aku jumpa! aku sayang korang bangat sihhhh.... Ika, pas ni tak leh share makanan da.. heee... selamat bekursus!
~
~
Kepada BPU dan BPPS, slamat jalan romeo.. hee
~
~
Dear my kasih dan sayang...
Cik Izzati..
jaga diri..jgn sokmo nak gadoh, jgn nangeh2..
keje baek2, sebulan lagi ko dapat tetap..sayang kat ko..
jahat2 aku pun, aku sayang ko smpai bila2...
~
~
Dear my big big big boss
En Kamal..
*malu nak type..
babai boss... T_T
~
~
Selamat Tinggal MARA
MARA Terus Mara
BPIP Terus Maju Jaya
~
~

Tuesday, September 27, 2011

Sambutan Hari Raya Puspanita

salam...
pada Jumaat y lepas (23 Sep 2011)
PUSPANITA Cawangan Kecil MARA telah mengadakan Hari PUSPANITA
* cam skema je..
ok2... last week ade hari Puspanita..
so, aku ngan geng2 PA y satu batch ngan aku join la KOIR untuk majlis tu..
itupun hasil hasutan dan pengaruh si Nad
*time kaseh Nad..
Apa yang boleh aku sampaikan di sini..
aku happy sangat dapat join KOIR ni...
n sedey bangat sebab tak leh trus jadi ahli..
* T_T
tapi tak mengapa... kenangan yang ada takkan aku lupa sampai bila...
kegilaan korang menjadi kegilaanku sepanjang masa
* jgn lupa jnji Kotak MERAH jumaat ni =p
so, aku attach kan pic2 masa aritu..
*tp cam lebey kat team Choir jer... heee
~
~
~

babai korang...
~
~
~
ok! ni team kami..
team low note...
team P.A yg sangat memberi komitmen...
jarang tak cukup korum
kan kawan2! heeee
so let me introduce our choir teacher
CIKGU JEBAT a.k.a Iwan Ruffedge
*bes gile cikgu ni..tak sia2 aku join....
~
~
~

~in memory~
~
~
~

Team Koir PUSPANITA Cawangan Kecil MARA
~
~
~
so dats it..
sehingga ketemu lagi kawan2..
mas pergi dulu...
babai...
T_T
~
~
~


Sehingga Bertemu Lagi....

Salam Hari Selasa
pejam celik pejam celik
da nak dekat da hari untuk say babai to MARA
wah...byknye kenangan di sini
disamping kawan2 yang gila2 sporting
n
kepada kawan2 yang sepakat membelanja aku makan pizza tadi
terima kasih banyak2..
setinggi-tinggi penghargaan aku hadiahkan untuk korang
murah rezeki sentiasa...
ok2...aku tak leh type byk2 sebab terasa hidung ni cam panas je...
mata cam pedih je..
aku tanak 'hujan' ditengahari..
oleh itu..
aku stop kat sini
dengan ucapan
Salam Sayang Buat Keluarga MARA seadanya...
muaahhh!

p/s: babai cik Zati

(T_T)

~
~
~

Tuesday, September 13, 2011

2 hari lagi....


saba menanti 2 hari je lagi..
pas ni aku nak goyang kaki 2 minggu
babai bos, selamat berlepas ke Paris..
ok da... smbung kebizian...
~
~
~

Monday, September 12, 2011

Selamat Tinggal MARA.....

Dear MARA,
time kaseh sebab bagi Mas peluang bekerja disitu...
Pengalaman dan Kenangan yang ada takkan Mas lupa sampai bila...
Dear En Kamal
Mas no longer jadi P.A. kamuuu
take care bos..
(sebak)
untuk makluman, He is my 1st bos...
sepanjang bekerja di MARA...
Selamat Tinggal Kawan2
panjang umur kita jumpa lagi..
doakan Mas ditempat baru...
Salam Satu Malaysia
MARA terus mara
~
~
~
2 Oktober ni buka lembaran baru...
semoga sentiasa diberkati Allah..
thank u Allah
akhirnya DIA makbulkan doa kami..
Alhamdulillah...
~
~

Friday, September 9, 2011

hari ini dan hari ini


bai, aku cam nak tercekek ari ni...
tape... 19hb ni aku nak cuti..
pastu masok keje, bos aku p German..
so aku hiphip hoorayyyy selama 2 minggu!
jadi P.A goyang kaki slama 2 minggu.. goyang ker?
file2 y lepas menanti nak dihupdate..
bilik bos aku da cam semak samun menanti tok dikurangkan kesamunannyer..
mungkinkah aku dapat bercuti..
sekian...
(T_T)
~
~
~
(p/s: namun aku sempat berkaroke lewat petang tadi.. =P)
~
~

Thursday, September 8, 2011

Dengan Pantas

dengan pantas aku makan
dengan pantas aku berlari
dengan pantas aku menaip
keraner....
Semalam dan Hari ini sangat bz
ok bye!
~
~

Monday, September 5, 2011

Stok


untuk makluman,
ini bukan stok hari raya yer..
ini stok barang2 keperluan yang wajib ada dalam kabinet aku
~
~
~
~
spare part masa hadapan!
~
~
ok lah, sekian terima kasih
~
~
(p/s: tak tau nak cita apa...)

Raya Owh Raya

salam
tak telambat rasenyer nak ucapkan selamat hari rayer.. heee
so, raya korang camner?
raya aku tahun ni, sangat la meriah...
sebab semua adik beradik aku berkumpul....
anak buah y taun lepas kecik da besar...
tapi taun depan mungkin lagi membesar kluarga ni..(syok)
~
~
tahun ni raya aku bermula di Tanjong Karang, Selangor...
p beraya sebelah mak aku..
sangat la swonok dan macam2 gosip terkini y aku dengar..
nak cita byk2 pun cam tak sompat jer..
almaklumlarh, keje kat ofis ni da rindu bangat kat aku..
oleh itu, sila larh tatap pic baju raya aku tahun ni yer..
salam satu Malaysia, Salam Hari Raya
~
~

my kkk ipar ... da preggy..hihihi
~
~
ini kkk aku..
cian mata die, tekedip-kedip
~
~
ok la, kasi pic yang ok sket tuk akk aku
heee
~
~
ini anak buah pertama aku
En Aril
aku pun tak paham, motif die begambo gini
~
~
Inilarh...My luvly Siblings...
muka kak long and Along tak bape nak nampak..
sowee yer...
(gambo aku gemok)
~
~
ok la...
Salam Aidilfitri
~
~
p/s: pasan tak, cara aku cita cam tunggang langgang n bosan.. nak cepatttt!
~
~