Monday, January 30, 2012

Taklimat QES

Salam Satu Malaysia
Lalalalala
Hari ni aku ada taklimat u ol..
So, aku tak payah buat keje..
Tapi for sure balek lambat sebab fail byk lagi..ad hoc matters pun byk.. Uuuuuu..ygyg dun 4get to pick me up k..
*xbuley memborong kat jalan T.A.R
-
-
-

Sunday, January 29, 2012

Impian

Salam
Aku kan, ada satu impian..
Impian yg tak tau jadi kenyataan atau tak.. Tapi memang suka sangat2. Kalau ada rezeki nnt Insyaallah Allah permudahkan.. Xpelah, kasi lepas satu2 dulu. Kahwein dulu, den fikirkan step seterusnya. Macam ust n ustazah tu cakap, hidup ni mesti ada perancangan. So far hidup aku ini jalannya agak lurus sbb Allah permudhkan.
-
-
Bermula dengan tadika-sek rendah-sek menengah-kerja part time-masuk U-every sem kerja part time-dapat dip-jumpa ygyg-dapat keje kat tmpat praktikal-dapat keje kat MARA(sonok dpt faveret post)-betunang-dapat keje kat JPA(dapat post y bek tuk future)-nak kahwin-dan seterusnya.... Aku rasa sepanjang hidup aku, aku tak penah berehat dengan kadar y lama.. Even baru abes spm pun, selang 3 hour aku start keje..time uitm plak, selang 5 hri aku masuk U.. Every sem sblom abeh sem, dah cari keje siap2.. Abeh u, rht lame sket je.. Sminggu lbeh ke 2 mggu ntah.. Xsmpat holiday lama..sebab bagi aku, dalam hidup ni tiada istilah 'berehat' ..kalo ikut stop sket je, rugi rasanyer.. So kene trus berusaha n jgn benti!
-
-
Neway..Just wait n c apa y jadi seterusnya k.. Heee.. Thanx Allah.. Syukur dengan nikmatmu..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Mahligai Firdaus

Salam
Wah, hari ni sedikit lega sebab dah selamat menghadirkan diri ke kursus kahwin organized by mahligai firdaus. Kursus ni aku attend ngan yana-alan,nad-wak,afiq-yana dan y sudah pasti dengan tunang tersayang. Bes jugak la tp masa sangat terhad. Tp tak mengapa, selesai dah satu lagi fasa.. Next, nk p buat HIV test.. So, ade 2days cuti y diambil.aku nak siapkan bende2 y pnting including photo shoot 4 pre wedding.. Ok la, babai.. ^_^

Saturday, January 28, 2012

One day

One day, 'this' will b mine! Ahaksss!
-
-
-

Part of them

Salam
Yup! Its a part of my life,tu bru half, ada lagi.. kalau tade benda2 ni, mau serabut hidup aku. So Mr, save ur money for me! Ahaks! *cam mnta penampo ngan radin je kan?
-
-
-

Friday, January 13, 2012

Allah Maha Adil

Salam..
Hari ni, aku nak luah perasaan sangat2.. Siyes aku pressure yang amat dengan anak2 buah aku, dengan rakan sekerja aku. Aku tak suka orang hipokrit tau. Kenapa nak buruk-buruk kan aku dekat org lain semata-mata nk tutup kesalahan kau. Sedangkan obvious tadi ko dah tau sebenarnya memang tugas kau dan bukan aku. Tak mengapalah yang penting pegawai2 aku tau kebenarannya. Itupun, mujur kwn aku tnya aku, awat tak buat fail2 tu. Memang terkejut la. Sila la tengok betul2, file tu untuk siapa. Kalau ko nak kata file aku belonggok, da tentu2 belonggok sebab aku kursus 2 hari. Nak kata aku tak habiskan file sebelum kursus, ko tengok la file baru tu tarikh dia berapa hb. Aku tak bodoh, sebab aku da settle kan tugas sebelom aku kursus. Itu suma baru sampai 2 hari ni.
-
-
Kau sebenarnya nk malu kan aku tapi kau yang terkena. Tuhan tu maha adil. Ko fitnah aku bukan2, kat akhirat nanti ko cari la aku sbb nk maafkan kau. Time tu, baru kau tahu langit tu tinggi ke rendah. Aku bersabar dengan sikap kau ni da byk tau tak. Aku suka kerja aku. Suka sangat. Janganlah kau kacau periuk nasi aku.
-
-
Sedarlah rezeki itu dari Allah. Aku mkan duit yang halal, bagi mak ayah aku hasil titik peluh aku. Kalau aku abaikan tugas aku bermakna aku makan gaji buta. Kesian mak ayah aku. Tapi kau boleh sedar tak, gaji tu yang bagi anak bini kau makan. Jangan diharamkan benda yang halal dan jangan dihalalkan benda yang haram.
-
-
Aku harap kau berhenti dari jadi camni. Aku sedar kau berpengalaman tapi kadang2 tolong dengar pendapat orang lain. Aku baik dengan orang, tapi aku takkan benarkan orang pijak kepala aku.
-
-
*namun hati sedikit gumbira sebab petang tadi ade org puji aku bgus jd emcee(teruk kot aku ni), bak kata org tu 'azman, blaja dari dia' 'wahh, bagus suara awk, lepas ni boleh jadi penceramah' ( lebih kurang camtula) tp mmg ppt akan dididik untuk bg taklimat.ok la bai - saja nak sedapkan ati yang kesedihan.. *abaikan k..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, January 8, 2012

Sony E dah Balik!!!

Salam Satu Malaysia..
Hari ini agak gembira kerana adik sony dah balik!dah buley snap pic sesuke ati..
Rupa2nya slama ni, bateri den y kong.. Cis!ok la, babai! Heee
-
-
-

L'OREAL

Baru blaja guna pelembab!
Cis! Sangat lambat aku ni rupanya!
*thanx kak ain
Hope buley trus pakai..
-
-
-

Call Centre SBPA

Salam Satu Malaysia
Last time aku jaga call centre bagi pihak Pasca Perkhidmatan..
Ketaq tangan cik kiah nak angkat tlepon oittt..
Berbagai-bagai jenis orang y telefon..
Ade y tak kene mengena ngan SBPA pun ada, nak luah perasaan xpuas hati ngan SBPA pun ada..
But its ok, aku hanya perlu mendengar dan inform ape2 yang patut..satu pengalaman y berharga dalam usaha nak tambah ilmu ni.. So, go mastura! Go power rangers!

Monday, January 2, 2012

Cendol Terbaik Melaka

Assalamualaikum..
Aku rasa korang patut pergi kedai ni..
Siap berteduh bawah pokok y rendang lagi sambil makan cendol pulut..
Ya Allah..syok gila!
-
-
-

Nilai

Assalamualaikum
Weekend ni bz benar rasanya..
Sabtu p N9-Ayer Keroh-Balakong-Kepong
Ahad pulak p Nilai.. Apa2 pun kat nilai tu sempat beli ni je.. Semak jugakla bonet keta tu aku kejekan..
Heee