Thursday, June 28, 2012

Induksi for almost 3 weeks

Salam Satu Malaysia
Hari ini mau story2 tentang kehidupan aku untuk 3 minggu akan datang ni. Yup, skang tengah induksi utk pengesahan jwtan, dan sgtlah meroyan jiwa ini untuk pulang dan bertemu y tersayang. So ape lagi, petang karang pack brg n cabut balik kl.. This sunday baru la balik jb semula. Ok tak? Watever lah..harap2 sat lagi masih ada tiket tuk aku.. Uuuu.. Nak balik...
-
-
Notes: sketch tu time kelas tadi, bosan tahap!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, June 25, 2012

Shoes

From my left
1. My sweetie Primavera
2. My Elegance Primavera
3. My Comfy Crocs
4. My Beachy Ipanema
-
-
-
Mode : I luv them!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, June 21, 2012

Rings of luv

Simbol setiap memori indah aku..
-
-
-
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Bersama Mak Dara

Salam Satu Malaysia
Hari ini, JPA telah bawa khas dari Jakarta iaitu... Mak Dara!!!! (Mandai ko je Jakarta ek) . Event ni dianjurkan khas kepada wanita2 di JPA oleh Puspanita kecil JPA. Banyak juga tips2 yang bagus dan sesuai untuk aku yang baru berkahwin ni.. (Yeahhh) . K lah, nak sambung kerja dulu. Wassalam..
-
-
-
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, June 18, 2012

Harrods Bags

Salam Satu Malaysia
Hari ini mahu cerita tentang bag yang menjadi idamanku..
wah... seriously aku dah in love ngan harrods bag sejak tengok kak Jana dok tukar-tukar bag harrods bila datang office. Wah...semakin jeles dibuatnya..
Kak na kata, pilihlah mana-mana yang berkenan nanti dia deal ngan orang tu memandangkan item strettt dari kota London.. Price dia reasonable la jugak. Cuma tak berkesempatan nak beli lagi, nak bukak page dia pun kadang-kadang lambat. Almaklumlah, curi-curi surf tenet time kerja, tak berkat tu jadi lambat. heheheh... nanti aku decide la nak beli yang mana. comey pulak kalau p bawak market.

smart kan?
-
-
semakin gila aku tengok cecorak dia..
-
-

ha..ni boleh bawak g dating ngan Encik Radin nih..
-
-
yang ni paling aku berkenan..semart gitu. satu lagi, gambo cupcakes, yang itu kak jana ada beli. jeles cik kiah u olss.. adoi, kopak la duit i.. hukhuk (ygyg saya nak ni satu, belanja pelisss)
-
-
kalau agak-agak korang berkenan kan, meh p beli kat sini ,
ada banyak ooooo...
Sekian, nak sambung kerja.
wassalam...

Hadiah Kahwin

Salam Satu Malaysia
Hye hye hye
Hye belog! Hari ini aku dapat makan free and aku bawak sekali pudding cheese oreo tapi sedikit hampa kerana sedikit tawa. Takpelah, halalan toyibba larh.. Prog hari ini menyambut majlis hari jadi staf bagi bulan April hingga Jun dan selajur dengan itu, hadiah kahwin bagi mereka y baru berkahwin termasuklah aku.. So, alhamdulillah..rezeki Allah beri..
-
-
-
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, June 14, 2012

REVIEW: PHOTOGRAPHER - EYESTUDIO PHOTOGRAPHY

Salam Satu Malaysia
Hari ni, aku nak review sedikit mengenai PHOTOGRAPHER pilihan hati aku yang aku hired untuk mengabadikan detik-detik indah majlis Perkahwinan aku pada Mei 2012 yang lepas. Setelah puas mencari dan meneliti pakar2 photographer, akhirnya aku berkenan jua pada EYESTUDIO PHOTOGRAPY Ini.

Nak dijadikan cerita, aku dulu-dulu menfollow Irine Nadia Marcello, salah satu blogger yang famous amos gak larh dan dia sangatlah cute. Secara tak langsung aku pun menfollow abang beliau yakni Aizul Marcello. Start daripada tu, aku suka tengok picture2 yang diambil oleh beliau. Tapi pada masa tu, dia bukanlah photographer yang mempunyai studio sendiri. At last, dia buka studio dia yang official, so bila time menghampiri (wedding) aku pun berminat nak call dia and tanya pasal quotation.

Ternyata layanan yang diberikan sangat memuaskan berbanding photographer yang pernah aku contact sebelum ni. so, aku set appointment dengan dia and meet kat studio mereka di Shah Alam bersama suami tersayang y pada waktu itu adalah Encik Tunang.Lepas discuss dengan Aizul dan Taq (no more under Eyestudio), aku rasa berbaloi jugak. Tapi mula-mula ingat nak survey dulu.. tiba-tiba dalam perjalanan balik dari studio tu, decide hired dorang terus sahajalah, malas nak pening-pening lagi. Harga sangat berbaloi! Banyak barang dapat.. mula-mula suami aku nak ambik photographer biasa-biasa je untuk side dia, tapi lebih senang ambik satu tempat je. at last, dia pun hired Eyestudio juga.. =)
Pada Hari Bahagia aku tu dihandle oleh

Dzafer
Reen
Jiah
(ada seorang lagi, tapi tak sure nama - sory dude)

Thanx U Ol!
and paling best, muka kami berdua dia hupdate dalam official website dia.
BEST! (suka ati cik kiah u ols...)
_
_

(cecarik gambar aku yang mana satu)
_
_
Paling BESTTT
dia jadikan gambar kami sebagai Cover untuk part wedding.. macam mana aku nak cakap eh, korang bukak la sendiri kat website dia..
_
_

semart tak gambar cik kiah ngan suami cik kiah?
heeeee =)
Thumbs UP
_
_
So apa korang tunggu lagi, hire larh Eyestudio Photography untuk mengabadikan memori indah korang nanti. Aku ingat nak buat post wedding kat situ nanti. tapi nanti larh..sekarang agak bz...
nak tau latest promotion dorang/
sila lah lihat dibawah..
_
_


_
_
Buat jangan tak buat!
sekiah terima kasih.

Wednesday, June 13, 2012

New Spicy Chicken by KFC

New ke? Aku tak sure, bila diperhatikan ade crispy2 macam cornflakes..tak mengapalah, janji kenyang. Apa lagi, moh kita lunch sekarang!!!
-
-
-
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Diet Milk

Salam Satu Malaysia
Dear all, arini kak na ku sayang telah menghadiahkan diet milk, atau sebenarnya diabetik milk.. Even aku tade diabetikpun, tapi boleh minum sebab baek tuk kesihatan. Perisa vanila pulak tu,so yummy!!! Ok babai belog!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, June 4, 2012

05.05.12 - 05.06.12 First Month!!!!


Assalam Sayang....
Hari ini, genap sebulan kita diijabkabulkan, pelbagai rintangan dan dugaan yang kita lalui, begitu juga suka duka sepanjang kita menempuhi dunia baru iaitu dunia perkahwinan..
terima kasih kerana sudi memilih saya sebagai suri hati awak..
saya akan cuba menjadi isteri yang solehah dan yang terbaik disisi awak..
semoga Allah sentiasa memberkati kehidupan kita dan moga kita murah rezeki sentiasa...
doa saya, semoga kita dikurniakan hati yang setia dan zuriat yang sihat dari Allah S.W.T..
Sayang....
Walaupun kita perlu berjauhan buat waktu ini, namun pupuklah kesetiaan yang tak terhingga antara satu sama lain dan antara hamba dan penciptanya..
sepanjang saya di sini, janganlah meninggalkan solat dan begitu jualah saya..
apabila kita bertemu, jadilah imam saya yang akan terus membimbing saya ke jalan yang diredhainya..
Luv u sayang...
-
-
-

Sunday, June 3, 2012

Seronok

Bekerja sambil menonton!
Heavennya!!!!
-
-
-
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Games

Playing angry bird while working!
Nice mastura.. Heeee
-
-
-
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, June 2, 2012

Salam Rindu..

Assalam..
Y Allah, aku sangkakan dunia baru aku boleh ditempuhi semudah yang difikirkan.. Namun pelbagai dugaan y aku lalui.. Dugaan perasaan, dugaan fizikal, dugaan pemikiran dan pelbagai lagi.. Ya Allah, tabahkanlah hati ini.. Sesungguhnya kau maha Agung dan mengetahui..
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Yeop char kueh teow

Enjoying membedal yeop punya char kueh teow at taman sri gombak!
-
-
-
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone