Wednesday, April 5, 2017

Resepi Simple Tteok-bokki


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hyeeeee

Hari ni mas nak share satu resepi buat penggemar makanan korea.  yang simple tapi dapat melunaskan nafsu makan yang berleluasa tu (eh, apakah jenis pernyataan inihhh)

Oleh kerana haritu tersangat lah craving nak makan rice cake, so, mas pun decide untuk buat yang paling simple sahaja.  Here we go =)
4pcs rice cake (macam dalam gambar) (celup air panas dalam 1minit)
1 tbs gochujang (chilipaste, I use gochujang from faeza halal korea, nanti kita cerita lebih lanjut)
1 tbs sweet soy sauce
a little bit of water
1 tbs mozarella cheese
1)  campurkan semua ingredient dan kacau-kacau ala-ala sebati gitew
2)  kemudian letakkan diatas dapur gas dan kacau sehingga semuanya melting
3)  sedia untuk dimakan =)


Sekian, resepi untuk hari ini =) simple

No comments: